אאל"ט זה היה מנושקין או פסיכולוג
אחר שדיבר על הורות טובה, וןראה בהורות התפתחות דינאמית של יחסים, של מודעות ורצון להתפתח כל הזמן. בוודאי שאין סיכוי שמי מאיתנו יהיה הורה-מושלם. אנחנו בני אדם. וחובה עלינו להיות הורים טובים לילדינו, לא מושלמים. אני מסכים אתך מאוד - אם כי אני מסתייג מענין "מנחית הוראות". יש מקום לקביעה הורית: כי כך אני החלטתי, כי אני ההורה שלך. לי אישית אין סבלנות לילדים שעל כל דבר יש להם מליון ועוד אחת שאלות, שכל מטרתן ל"החליש" את ההורה ולשנות החלטותיו. הרבה הורים רואים בדיאלוג הזה סוג של "הצלחה", אבל לדעתי זה כישלון. ילד חייב לדעת לקבל גבולות מוכתבים-לא "הגיוניים" ורק בגלל שהוריו נולדו חצי שעה לפניו ויש להם ניסיון. כמובן, שלא תשמעי אותי אומר, שזו הנורמה, נהפוך הוא. אני בעד הצבת גבולות הגיוניים, מוסברים ומנומקים, אבל ישנם מקרים בהם יש לסטות מהדגם. אני בכלל בעד מיעוט גבולות, אבל משנקבע גבול יש לשמור עליו. אני נגד גבול בלתי פריץ/עביר אבל אני נגד הורה הסותר/מבטל/מבלבל גבול שהוצב על ידי ההורה השנינ בזמן הצבת הגבול. דוגמה - היינו אצל XX. כשיצאנו הילדים [ 9 - 4 ] רצו לצאת אתנו. אבא אמר: בפיג'מה, לא. אמא אמרה: רק עד קצה המדרגות. כאן בוטל גבול מנומק היטב. אח"כ בשיחחות עם ההורים הם מקטרים על ילדים ללא גבולות, שלא נותנים מנוחה וכו' זכור לי שזוגתי ואני התווכחנו הרבה על גבולות, פעמים היינו רבים מריבות רציניות מאוד, אבל ומעולם לא ביטלנו גבול ליד ההורה השני בזמן השמתו. בשלב מאוחר יותר אפשר לבטל את הגבול, אפשר לומר: אבא ואמא [או אני] חשבנו שוב על ההחלטה והגענו למסקנה ש.... היתה גם החלטה ביני לבין זוגתי: לה קשה מאוד לשים גבולות לי יותר קל, אז הרבה פעמים הילדים נשלחו אליי לקבל תשובה כן/לא, וברגע שהחלטתי זה נסגר. פעמים הענין נשאר פתוח לדיון נוסף, והילדים למדו היטב את מורכבות קבלת ההחלטה וכו' ובהקשר לפורום שלנו - אני גדלתי באווירה נוקשה, סמכותית ואלימה. גבול היה גבול סופי, לא ניתן בכלל לשינוי. ההורים היו קיר אחד חלק ובלתי עביר. גבולות אצל הוריי נמסרו לפעמים במכות, בקללות ובצרחות/צעקות או בסחיטות רגשיות בלתי נסבלות. אני מקווה שילדיי גדלו באווירה פתוחה ומשוחררת ואוהבת יותר.