לפני ואחרי

GreyWarden

New member
לא.

כבר כתבתי שאני מרגיש מצוין. אם היה קשה ומבאס, הייתי פשוט פותח. אבל אני שמח שזה מעניין :)

WiKi

New member
אני לא רואה פה שום אקשן

זו התלהבות אופיינית מירידה במשקל, כשהמוטיבציה של ההרזייה מעלימה את הקושי. בשניה שמשהו ישתנה לך בחיים מבחינה רפואית או מצב רוח או סתם שינוי בשגרה שיתנגש עם זה, זה יפריע לך ואז תעלה במשקל, כי חילוף החומרים שלך דפוק וכי התרגלת לחיות בלי אוכל ובלי שתייה. מעבר לזה, יש נזקים עצומים במחסור בנוזלים בגוף, הם בד"כ מצטברים ומופיעים אחרי כמה שנים: אבנים בכליות, אבנים בכיס המרה, נזקים לכבד... כרוניקה ידועה מראש. been there, done that (ודווקא לא עם הטבעת).

GreyWarden

New member
זה היה הנסיון שלך

הוא לאו דווקא יהיה שלי. לפי החשבון שלי אני אוכל או שותה כ-1200 עד 1500 קלוריות ביום, בממוצע (לפעמים יותר לפעמים פחות). אני נוטל ויטמינים. אני מרגיש טוב. ההודעות שלך מתחילות להיות פחות ופחות לגופו של עניין, ויותר לגופו של נסיון בכל דרך למצוא איפה רע במשהו שהוא סה"כ טוב, ובכך את נבדלת מהמגיבים האחרים ויוצרת מצב שקשה להקשיב לך. לתשומת לבך.

GreyWarden

New member
בעניין ארוחה אחת ביום - ציטוט של אבינוח

מסשן השאלות תשובות שיש לו לינק בראש העמוד הזה (תשובה לשאלה שהופנתה אליו ביות 28.5.09): "הטבעת מיועדת להגביל את יכולת האכילה היא מכוונת לאכילה חד יומית . האדם לא נועד לאכול אלא, מעט ארוחות. אין צורך להעיק על מערכת העיכול יותר מפעם אחת ביום. יש להניח שכמו החיות וגם האדם הקדמון לא היה לו מקרר וזמינות אין סופית של מזון . מערכת עיכול נורמלית אמורה להתקיים על ארוחה ולא שלש ויותר ארוחות ביום. רק בתרבות המודרנית אנו מנסים להתפשר על יותר ארוחות וכמויות מעטות." אם הוא אומר - מי אני שאתווכח. וורדן

ד"ר אבינוח הוא רופא נפלא, מנתח מוכשר ואדם

יוצא מן הכלל. אבל ד"ר אבינוח הוא פסיכולוג גרוע ודייאטן עוד יותר גרוע. ככה שצריך לעשות סלקציה בין דבריו הראויים לאוזן קשבת ובין אלה שלא. ולשומע ינעם. ואתה וורדן, ילד גדול, חכם, משכיל, מוכשר, תעשה את השיקולים שלך בעצמך.

GreyWarden

New member
אין אומרים שבחיו של אדם בפניו

אבל אם את כבר בעניין, שכחת בעל חוש הומור, הבנה עמוקה לנפש האדם וחתיך באופן בלתי קונבנציונלי (נו, די, תמשיכי...). כן, אני מסכים לכל מה שאמרת על אבינוח. בעניין הזה זה באמת אנדיבידואלי, יש אנשים שאופן החיים שלי פשוט לא מתאים להם. אגב, לעניין הזה (ואם כבר) ציטטה מימי הביניים בתרגום חופשי מאד (של אוגוסטינוס הקדוש אני חושב, אבל אל תתפסו אותי במילה): "אכילה פעם אחת ביום - ראויה לקדושים. אכילה פעמיים ביום - ראויה לאדם מן היישוב. אכילה 3 פעמים ביום - הריהי עבודת השטן" תראי מה זה, אוגוסטינוס הקדוש ואבינוח באותו ראש. רק בשביל זה היה שווה כל השרשור הזה. וורדן

הביטוי הנכון: אין אומרים אלא מקצת שבחו

של אדם בפניו. ואם כבר, אני לא נותנת שבחים למי שלא מחזיר לי...

אופירA

New member
מנהל
רגע, רגע, בלי לסנגר על אף אחד

צריך להעיר שגבר חזק ובריא, יש לו פחות בעיה עם התיאוריה הזו של ד"ר אבינוח, והיא עשויה אפילו להיטיב עם גופו (לפחות בתקופה של ההרזיה הגדולה, ולא לאורך שנים. ובפרט כאשר יש הרבה מאוד מאוד 90 ק"ג להוריד). ואילו נשים - ובעיקר נשים כמוני, כמוך, כמו "לא יכבה" ועוד כמה נשים עדינות קצת יותר - הן צריכות להיות חכמות ולהתרחק כמטחווי קשת ומהר מהר מהרעיונות הנחמדים הללו. אבל לא צריך להגיד לכולם תתרחקו רחוק ומהר. יש כאלה שצריך להגיד להם "אולי תתרחקו מעט, לאט, מתי שהוא". זו דעתי.

שרה16

New member
המנטרה לחיים בריאים../images/Emo203.gif

הגוף שלנו בנוי למינימום שלוש ארוחות עיקריות ביום, מקסימום שש ארוחות קטנות ביום, כאשר הן מורכבות משלוש ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים. מינימום 3 שעות בין ארוחה לארוחה. את ארוחת הבוקר צריך לאכול לאחר שעתיים מקסימום מזמן ההתעוררות, ולהמשיך לאכול בכל 3 שעות ולהפסיק שלוש שעות לפני שהולכים לישון. לא לתת לגוף לחכות יותר מדי זמן, אלא לתת לו ארוחות קטנות ותכופות, ששומרות על רמות יציבות וקבועות של סוכר בדם, וכך שולטים על התיאבון ושומרים על חילוף החומרים כל הזמן. ישנה חשיבות לצריכת הנוזלים לאורך היום. תחושת הצמא הינה מדד לא מספיק אמין לצורך בשתייה, ולכן לא מומלץ להתבסס על הצמא כאינדיקציה לשתייה ויש להקפיד לשתות לאורך כל היום.לפחות 8-10 כוסות. כך לא רק שומרים על אורך חיים בריא, גם שומרים על הכבד, שתיה עוזרת לניקוי רעלים, ובמיוחד על תיפקודי הכליות. עור בריא וזוהר, שיער בריא,הכל פונקציה של אכילה ושתיה לאורך היום.

אופירA

New member
מנהל
לדעתי אין מנטרה לחיים בריאים

הנכון שונה עבור כל גוף וגוף, וכל מצב ומצב, והחוכמה היא ללמוד להביא את מכלול הנתונים בחשבון (ולא לפספס שום נתון) ולשקלל אותם נכונה. מחקרים כבר ראו שהרבה אמירות נחרצות כגון "חשוב לאכול ארוחת בוקר", התגלו כנכונות סלקטיבית - עבור גופים מסוימים, אבל לא נכונות בעליל עבור אחרים.

טיפטיפ69

New member
לא הבנתי משהו אחד מדבריך

לא ידעתי שבמים יש כ-1200 עד 1500 קלוריות
לא אמרת שאתה רק שותה מים?? או שלא הבנתי אותך נכון......

יש הרבה אי הבנות בדברים שהוא אומר

עם כל הכבוד להצלחה שלו, יש לקחת אותה בערבון מוגבל ומאד ספציפי אליו לדעתי התעוזה של וורן, לא מתאימה לכלל האוכלוסיה, ובטח שלא בריאה.

אני יכול להוסיף גם

שוורן הגדיר לעצמו את הטבעת כמו ה"מלתעות" שהיו עושים פעם בשינים. שזה היה זוועה כשמסתכלים על זה היום, אבל באותה תקופה זה היה להיט לשמנים שממש שאפו לרדת במשקל

GreyWarden

New member
לפעמים מים

אבל לפעמים אייס טי, פטל, כאלה אני שותה עכשיו שתייה ממותקת לא מעט דווקא. זה מוזר אבל שאני חושב על מה בא לי לאכול עכשיו אני חושב יותר על בקבוק של תות בננה (פריגת, לא ספרינג :)) ולא על לאפה.

למעלה