לפני אישה, אדם

לפני אישה, אדם

בתקופה האחרונה נפתחו עיניי בעניין היחס כלפיי נשים.
הבנתי בעיקר שאישה שופטים לפי המגדר שלה (מראה חיצוני+התנהגות "אופיינית") לפני שמסתכלים עליה, אם בכלל, כבן אדם. כלומר, רואים רק אישה והאם היא מתאימה לי בראש למה שאני חושב שאשה צריכה להיות. כן-אישור לא-פסילה+זלזול. אין כמעט התיחסות אליה כבן אדם.
אני לא מדברת רק על אינטרקציה אלא על כל אישה שנתקלים בה. לעומת גברים, שרואים בהם קודם כל בני אדם, עם מחשבות דעות ורצונות ואחר כך, אם בכלל שופטים את גבריותו.
מה שהביא אותי להיפתח לפמיניזם היה כשצפיתי בסרט דוקומנטרי כל גבר שגילה בגיל 27 שהוא חולה פרקינסון, ובמהלך הסרט רואים שהוא מת מפחד רק מתמודד או מתנהג בצורה גברית. וזה גרם לי לקלוט שביסוד אין באמת הבדל בין המינים כשמורידים את הקליפה של הגוף, ביסוד.

GreenMamba

New member
לדעתי זה יותר גרוע ממה שאת מתארת

בחברה היום, ברירת המחדל ל"בן אדם" היא גבר. כשאת אישה, את אוטומטית יוצאת דופן, ונבחנת קודם כל בפריזמה של נשיות- ורק אם את מצליחה לעבור את המבחן הזה יוכלו לראות את האדם שמאחוריה.
ראיתי פעם סרט היסטורי על הקמת איזושהי מושבה בארץ (זיכרון או פתח תקווה או משהו כזה)- והראו שם תמונה של מייסדי היישוב, ואחד האחרונים שעוד נשארו בחיים מהתמונה הציג את המתיישבים המצולמים- "זה יעקוב פרלמן, זה איצ'קה מנדלסון, זו הניה איצקוביץ' וזה התימני" המראיין המופתע שאל אותו- אבל איך קראו לו והמרואיין ענה "לא זוכר. לא חושב שידענו אפילו אז. הוא היה התימני וזהו"
ברירת המחדל היו המתיישבים האשכנזים, הם היו בני אדם, עם שמות והתייחסות- ויוצא הדופן היה "התימני"
&nbsp
אז זה בערך אותו דבר.

זה בדיוק מה שאני אומרת

והסיפור על התימני מרגיז, גם אחרי חיים שלמים לא נכנס לראש.

תשמעי, זה הכל שאלה של איך את אישית מתייחסת לאנשים.

מי מונע ממך לעשות מה שאני עושה - להתייחס לגברים בעיקר כאובייקט מיני, לפנטז עליהם חופשי (סיפרתי לך במסרים אילו פינטוזים -אגב, לא אמרתי הכל, תני לדימיונך להתפרע), ולראות נשים רק כבנות אדם?
ואפשר , וניתן, להפיץ את הגישה הזאת בכל מקום. כולל בין סטודנטיות לקולנוע ובין סופרות צעירות. כך שבהמשך נראה סרטים שיבויימו מתוך נקודת ההשקפה הזו, ונקרא ספרים כאלה.

אני רוצה להגיד לך שאני מאד נהנית.

מה שסיפרת לי

הוא בהחלט נקודת תורפה כשחושבים עליה זה מובן מאליו ושוכחים להשתמש בה, ואשתמש בה כשמישהו ירגיז אותי במיוחד.

את שובינסטית,פנתרית

ותחסכי ממני מראש את הסלוגן שלך "זכרזבל", ידועף מוכר, לעוס.
מה את מפנטזת? שאת אונסת גברים? מכאיבה להם? ככה את מגיעה לאורגזמה הטובה שלך? לא רק שאת מיזאנדרית, את גם מיזגונית. את יודעת למה את לא מצליחה למצוא אישה שתאהב אותך ותימשך אליך? כי את מתנהגת כמו אחרונת האנסים והשובניסטים. אין לי מושג מה את עושה בפורום הזה - פמיניסטית את לא.

חחחח . אם אתה זובון-על שגם אוהב נשים, לא "אוהב",

כמו, כן, זכרי זבל רבים, אתה תגלה שאני לא מיזאנדרית חחח.

babyface13

New member
חבל שאין לי לגיטימציה לשנוא גברים בגלל שאני ביולוגית זכר.

אבל אני שונא גברים מאוד הנה כמה סיבות

1)כל מעשי האונס והרצח מבוצעים כמעט רק על ידי גברים
2)כל פרשות השחיתות מעורבים בהם בעיקר גברים.
3)גברים לא רק אונסים נשים,גברים אונסים את כולם להתנהג לפי סולם הערכים המעוות שלהם - איסלאם,יהדות,נצרות וכו'
4)יש לגברים אגו מנופח,והם תמיד מנסים להקטין אחרים
5)גברים מטיפים מוסר לאחרים יותר מנשים
6)גברים מתעללים נפשית יותר מנשים.

בסופו של דבר הגעתי למסקנה שאין שום יתרון בגברים,אחד הדברים השנואים עלי ביותר בגברים היא היכולת המולדת שלהם לאנוס,זה לא רק שהם אונסים מינית,הם באופן כללי אנסים,הם אונסים את החופש,הם אונסים את כולם לחשוב כמוהם,הם כופים את הדעה שלהם על אחרים,הם אונסים אותך להתלבש בצורה שהם רוצים שתתלבש,הם אונסים אותך להתנהג בצורה שהם רואים לנכון להתנהג ,לגבר יש פאק ביולוגי שמקשה עליו לקבל את העובדה שלאדם אחר יש רצונות שונים משלו,קשה להם לכבד את כבוד האדם וחירותו.

גם מבחינתי אבולוציונית

אישה מפותחת יותר מהגבר שיותר קרוב אל הקוף וההתנהגות הבהמתית. (כמובן שזו הכללה)

babyface13

New member
קראתי איפשהו

שחוקרים גילו שככל שהולכים אחורה בזמן,מגלים שההבדלים הפיזים בין הזכרים לנקבות היו מובהקים יותר,כלומר ההבדלים הפיזים בין המינים הולכים ונעשים קטנים יותר,גבר ממוצע היום אמנם עדין יותר גדול וחסון מאשה,אבל בהשוואה לפעם זה נחשב הבדל קטן,וההבדל הזה ממשיך לקטון.
לי זה נראה די הגיוני מאחר והעולם משתכלל ונעשה יותר תלוי בכח המוח מאשר בכח הזרוע. :)

Berethor

New member
הבדלי הגודל בין הזכרים לבין הנקבות קיימים בקרב רוב "היונקים"

ולא רואים אצל יונקים אחרים בטבע הבדלים ממוצעים גדולים יותר בין זכרים לנקבות מאשר אצל האדם, האריה גדול וחזק יותר מהלביאה אבל לא באופן קולוסאלי, חוץ מהיתרונות שמעניק הכוח לזכר, מדובר גם במאפיין מיני, ולכן גם במאפיין חשוב גם מבחינה אסתטית ומינית. לא במקרה נשים רבות מעדיפות גברים גבוהים, זה נטייה טבעית, כחלק מהנטייה הזאת אתה גם יכול לראות זוגות שהגבר הרבה יותר גבוה מהאישה, למרות שטבעי ועדיף שגבר יהיה גבוה יותר מאישה, לפעמים הפערים יכולים להיות מוגזמים.

"יונקים היא מחלקה במערכת המיתרניים, המונה כ-5,400 מינים של בעלי חיים. המאפיין המובהק ביותר של היונקים הוא קיומן של בלוטות חלב, שבאמצעותן מזינה האם את צאצאיה."

http://he.wikipedia.org/wiki/יונקים

babyface13

New member
אני מאמין שאצל יונקים טורפים נמצא הבדלים גדולים יותר מאשר

יונקים צמחונים.
ובני אדם זה סיפור שונה משאר היונקים,מפני שלברירה הטבעית אין שום העדפה לשמר את ההבדלים הפיזים בין זכרים לנקבות בגלל ההתפתחות הטכנולוגית.

Berethor

New member
אצל הצמחונים ההבדלים בין המינים גדולים יותר מאשר אצל הטורפים

השוני בין האייל לאיילה הוא רב יותר מאשר השוני בין האריה ללביאה, מעצם העובדה שאצל הטורפים הנקבות הן חזקות יחסית וגבריות יחסית, לטוב ולרע, אחרת הן לא היו טורפות אלא נטרפות. הטכנולוגיה היא דבר מלאכותי, אין לה שום קשר לברירה טבעית, אם כבר לשיער גוף יש הרבה פחות שימוש מאשר לכוח פיזי, ועדיין שיער הגוף קיים באופן טבעי אצל שני המיניים, אם כי אצל גברים קצת יותר. לטבע יש אינטרס שאומר "if it ain't broke, don't fix it", לטבע יש גם אינטרס לשמר על הכוח של האדם, משום שכוח יכול לשמש לא רק למתקפה אלא גם להגנה. דווקא מחקרים מראים שבעבר היו אנשים קטנים יותר מהיום באופן ממוצע, בגלל תזונה פחות טובה ובגלל רפואה פחות טובה, "החיסרון" העיקרי של גוף חזק זה שלוקח יותר מזון כדי לתחזק אותו, אבל בחברה המערבית יש מספיק מזון בדרך כלל, חוץ מזה לא קיימת סתירה בין כוח לבין חכמה, בדיוק כפי שלא קיימת סתירה בין כוח לבין יופי, לאדם יכולים להיות גם כל המאפיינים החיוביים, או אף אחד מהם, הכוח הוא מאפיין חיובי של גברים, לאיזה מטרות משתמשים בו, זאת כבר שאלה אחרת, גם לכוח וגם למיניות, יש צדדים חיוביים ויש צדדים שליליים, היכולת של גברים לעשות טוב או/ו לעשות רע נובעת רבות מכוחם.

http://en.wiktionary.org/wiki/if_it_ain't_broke,_don't_fix_it

"I am stronger than you, therefore, I make all the rules."

"Truth in Television for the vast majority of human history, including today. Fortunately for those of us living in Real Life, people who espouse this philosophy are not always explicitly evil; in fact, the whole idea of Knights In Shining Armor, True Warriors, and "Comes Great Responsibility" is to espouse and encourage the virtuous use of power. The truth is that "Might" is a weapon like any other: its effects depend on s/he who wields it. It is possible to use might for good."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MightMakesRight

babyface13

New member
גוף חזק כן בא על חשבון מוח!

לחמור יש מוח יותר גדול,אבל ביחס לגופו המוח שלו יותר קטן משל בני אדם,לבני/בנות אדם יש את המוח הכי גדול ביחס לגופם בהשוואה לשאר היצורים החיים בטבע,
לכן הכלל if it not broke don't fix לא תקף לגבי זה בגלל שיש כאן אינטרס לתקן. לא סתם תסריטאים תיארו את החייזרים כיצורים מאוד קטנים עם ראשים גדולים במיוחד

חוץ מזה שאין כזה דבר לא טבעי,גם טכנולוגיה זה דבר טבעי בגלל שזה נוצר מחומרים מהטבע על ידי יצורים שהם חלק מהטבע(בני אדם). וההומינדים של פעם היו הרבה יותר שעירים רחבים ושרירים עם מראה הרבה פחות עדין משל הגברים כיום,עם לסת יותר רחבה ויותר שיני בינה ,אני מניח שאתה בטח קראת על האדם הניאנדרתלי.

Berethor

New member
האם עדיין לא שמעת על Genius Bruiser ועל Dolph Lundgren?

"Dolph Lundgren, the well-muscled actor famous for playing Ivan Drago in Rocky IV and He-Man in the live-action Masters of the Universe, has a master's degree in chemical engineering. He also received the Fulbright Scholarship to MIT, though he quit when he pursued an acting career. Also fluent in three languages and can get by in four others, including Japanese. Rumours that he has a 160 IQ score are however "exaggerated" according to him. Back on the brawn side, besides his generally muscly action hero persona a la Rocky and Masters of the Universe and impressive build, he's a black belt who's won a variety of martial arts competitions, and served in the military as a Special Forces team leader."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/GeniusBruiser/RealLife

"Basically what happens when you put Brains and Brawn as one character. It's a possible benefit when you carry a heavy Doorstopper or two (or a whole shelf of them) while using it as weight-lifts and studying calculus at the same time."

"The diametric opposite of Dumb Muscle. This guy has not only huge muscles and fists, but a very bright brain! There is, however, a difference between "especially smart" and "not a total moron"; keep that in mind when adding examples. Here's a tip: A character who is strong but displays frankly average intelligence is simply not an idiot. But if they constantly spout technobabble and are considered an expert in some scientific field, that's especially smart. Similarly, if they're especially smart, they must also be unusually strong to qualify. "Beats people up" or "very physically fit" don't exactly count."

"The inversion is the Badass Bookworm. In general, a Genius Bruiser looks huge and powerfully muscled, then unexpectedly shows off an intellectual side, whereas a Badass Bookworm looks like a standard geek, but then displays a surprising amount of physical prowess. Remember, in this case Muscles Are NOT Meaningless. The person needs to look the part to qualify for this trope. If Authority Equals Asskicking, you may well end up with an Emperor Scientist. A Genius Bruiser is almost always also a Cultured Badass, but the two aren't necessarily always found in the same individual."

"In fantasy, a Genius Bruiser is often a Magic Knight or a Mighty Glacier. Also tends to be combined with Lightning Bruiser, as the speed is frequently tied into intelligence or very specific training. See also Minored In Ass Kicking. In a Five-Man Band specializing in brains, is The Big Guy. In a Five-Man Band specializing in brawn, is The Smart Guy. Contrast with Shorter Means Smarter."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/GeniusBruiser

"Being the smallest in a group will always make you smarter than the rest. This, of course, is supposed to make up for being physically weak."

"Until very recently the inversion was true. The taller you were the smarter you were, of course this was because a good diet allowed you to grow to your full potential height, and mental potential (like all other physical characteristics, starving your brain will stunt it). As well as being the very small percentage of the population with access to proper education and books. This is despite a statistically insignificant link between IQ and height."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ShorterMeansSmarter

babyface13

New member
לי אין בעיה לצאת עם אשה יותר גבוהה ממני.

למרות שרוב הנשים שיותר גבוהות ממני גבוהות ממני רק ב1 ס"מ עד 5 ס"מ ,וזה בגלל שאני בעצמי גבוה (כמעט 180 ס"מ),הרוב יותר נמוכות ממני אבל עדין יש הרבה נשים בגובה שלי או מעט יותר ,אבל לא הרבה יותר.

Berethor

New member
לי יש בעיה עם זה, מבחינתי הגובה זה הסממן המיני השני בחשיבותו

אחרי איברי המין, הגעתי למסקנה שזה אפילו יותר חשוב מהבדלים בחזה, משום שגבר שנמוך יותר מאישה נראה הרבה פחות טוב בלשון המעטה, מאשר אישה עם חזה קטן. אם אתה באמת כמעט 180 ס"מ אז לא אמורה להיות לך בעיה למצוא נשים שלא יותר גבוהות ממך. גבר שנמוך יותר מאישה נראה מגוחך לחלוטין לדעתי, ולא גברי, בנוסף זה לא דבר שלא ניתן לשינוי באופן טבעי, מה שהופך את זה לגרוע יותר מבחינתי. מדובר באחד מהמאפיינים הפיזיים הכי חשובים שיש מבחינתי.

babyface13

New member
אם כבר רוחב עצמות ולא גובה.

רוחב/עובי עצמות זה אמור להיות סממן מין יותר חשוב לפי השיטה שלך,מפני שדוגמניות לרוב מאוד גבוהות (1.80 מ גובה ממוצע) והן עדין נראות מאוד שבריריות,לשמחתי אני לא רחב בעצמות(מפתיע שאמרתי לשמחתי?
) למעשה אני די צר,גם שאני במשקל 80 קילו אני לובש מידה מדיום בחולצה בלי בעיה,וכשאני במשקל 70 קילו כולם מזועזעים ואומרים שאני נראה כמו מקל הליכה או רזה כמו בחורה ,כרגע אני 75 קילו.

Berethor

New member
העניין הוא שאפילו אם אתה Bishōnen, הגובה עדיין נשאר חשוב

כמובן שהכי גברי זה להיות גבוה ושרירי, אבל אפילו לגברים בעלי מראה נשי מרוב הבחינות האחרות, עדיין לא "מוותרים" על הגובה, זה גם כן מעיד על כמה הגובה הוא חשוב למאפיינים של הגבר. לא טענתי שנשים גבוהות לא יכולות להראות נשיות, אבל אם יהיה גבר נמוך לידן זה עדיין יראה מגוחך, במיוחד אם הגבר הזה הוא כביכול הבן זוג שלהן, מה שעדיף לאישה גבוהה לעשות, וזה גם מה שרוב הנשים הגבוהות עושות, זה למצוא גבר שיותר גבוה מהן, ובדרך כלל יש גברים שיותר גבוהים מהן, משום שגברים יותר גבוהים בממוצע מנשים, באופן טבעי.

"A popular Asian character type, the Bishōnen, or "beautiful boy", is a male character that possesses androgynous or 'feminine' physical traits. He is usually tall, slender with almost no fat and little to no muscle, and no body or facial hair. Large, expressive eyes are almost a given, though Tsurime Eyes are also common in more serious examples. In anime, many bishōnen have female voice actors, although those that don't get startlingly deep, sexy voices instead. It is not uncommon for those at the more feminine end to be mistaken for women by other characters, or for savvier examples of the type to take advantage of such an assumption."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Bishonen

babyface13

New member
אוקיי אני מבין.

עכשיו סתם שאלה. ידוע לך מה הגובה של האשה בצד ימין ומה הגובה של הגבר שעומד באמצע?

למעלה