לפלנד |אישלג|

SummerSpirit

New member
לפלנד |אישלג|

היי! אני אחרי צבא ורוצה לעשות טיול תרמילאים. מאד מאד קוסם לי לצאת ללפלנד והאיזור. אני אוהבת את השלג, האנשים נראים מעניינים והכי חשוב- רואים שם את הזוהר הצפוני! מישהו היה שם בטיול תרמילאים? יש שם טראקים? מקומות טובים? סתם חוויות?

jeshu

New member
תחפשי בפורום לפי סקנדינביה,שוודיה ונורווגיה ואולי יש פינלנד,למרות שלא זכור לי. תנסי גם ב- TRIPI.CO.IL.

Black Star

New member
לפלנד

לפלנד מדהימה ומהממת ואפשר לעשות שם המון טרקים - בעונת הקיץ. אם את מחפשת חוויות של שלג ולראות את הזוהר הצפוני, זה אפשרי כמובן, בעונת החורף, אבל טיול תרמילאים זה לא יהיה... אין כמעט אכסניות פתוחות בחורף, על קמפינג כמובן שאין על מה לדבר, וגם טרקים כאלו ואחרים זה משהו מאוד מסובך בחורף הסקנדינבי... לגבי טיול בסקנדינביה בעונת הקיץ אני מאוד ממליצה. לפלנד נמצאת מעבר לחוג הארקטי, מה שאומר שכמעט ולא מחשיך (אנחנו את הטרקים שלנו עשינו באמצע הלילה והתעוררנו למחרת רק בצהריים, וחוזר חלילה..), זה מאוד נחמד. צריך להדגיש שלא חם שם גם בקיץ ואפשר בהחלט להיקלע לימים גשומים מאוד ולפסגות מושלגות. לפלנד - אנחנו טיילנו בעיקר בחלק השוודי, באזור אביסקו. מדהים שם ומותאם מאוד לטרקים. יש שם את כל "דרך המלכים" - kungsleden - עשיתי חלק קטן ממנה אבל כנראה שלכל האורך היא מהממת... אם יש עוד שאלות - בכיף
יעלי

SummerSpirit

New member
עוד שאלות ../images/Emo9.gif

אפשר לראות את הזוהר הצפוני גם בלילות הקיץ או שרק בחורף? מה המטבע שם?

Black Star

New member
תשובות

הזוהר הצפוני זו בעיקרון תופעה שמתרחשת רק בחורף (כלומר, אפשר לראותה רק אז..). בקיץ אין ממש לילות, כמו שאמרתי... מטבע - תלוי במדינה: בשוודיה - קרונה שוודית נורווגיה - קרונה נורווגית דנמרק - קרונה דנית ובפינלנד משתמשים ביורו...

HelloweeN

New member
לפלנד הפינית - אנסה לעזור.

טראקים? כל האזור זה בעיקרון טראק אחד גדול, שלג יש בשפע בחורף, קור יש בשפע, אממממ ספורט חורף לסוגיו גם יש, מחירים גבוהים יש גם יש. או במילים אחרות, שאל בני ונען.

למעלה