לפי השמועות...

The Antidote

New member
לפי השמועות...

זה נכון שבכוונתה של קדימה לחלק את ירושלים ולהתנתק מיהודה ושומרון? האם זה יקרה(אם יקרה) עוד מספר שנים או בעוד זמן קצר?

eman70

New member
ממש לא. פשוט לקדימה אין שום כוונות.

נקודה. זה אוסף אקלקטי של אנשים מכל קצות הקשת הפוליטית, שלא מסכימים בינהם על כמעט כלום, ולאף אחד אין מושג מה הדבר הזה יעשה. ובודאי אי אפשר לייחס לגוף הזה כוונות כלשהן. מי שמצביע עבורם, כאילו שם את הקול שלו על שולחן הרולטה (כנראה בקיזנו של מרטין שלאף).

bhnadav

New member
לקדימה יש עקרונות מדיניים,

שנכתבו ע"י שרת החוץ והוסכמו ע"י כל מועמדי המפלגה. http://www.kadimasharon.co.il/170-he/peula.aspx מה שבאמת חשוב הוא לדעת מהם העקרונות, לראות מה המצב בשטח ומהי המציאות, ולהחליט החלטות - על פי שני אלה - עם שיקול דעת ואחריות, למען ביטחונה ושלומה של מדינת ישראל ואזרחיה. מהלכים מדיניים וויתורים כואבים יהיו בכל ממשלה שתקום. אבל השאלה היא לא רק אילו וויתורים, אלא גם איך הם ייעשו, באיזו סיטואציה, מי יקבל את ההחלטות המכריעות, מה תהיה העמדה הציבורית הכוללת. אני מאמין שרק קדימה, בראשות הנהגה של אנשים כמו אהוד אולמרט, ציפי לבני, שאול מופז, אבי דיכטר, מאיר שטרית, שמעון פרס ואחרים - תדע לקבל את ההחלטות הנכונות בזמן הנכון, תוך הסתכלות מתמדת על המצב בשטח ועל העמדה הכוללת בציבור, ובכך להביא את ישראל להישגים ולהצלחות. ישראל לא מוכנה לימין קיצוני שכולל מנהיגות לחוצה ומזגזגת, דריכה במקום, התנהלות כושלת וסיפורי מורדים למיניהם, אבל גם לא שמאל קיצוני, שכולל מנהיגות חסר כל ניסיון מדיני, שמסוגל להביא לסיכון האינטרסים החיוניים של ישראל. אני מאמין במנהיגות שפוייה ואחראית, ללא מסעי הפחדות, חוסר ניסיון או סיסמאות שווא. הדבר הנכון הוא לא לשרטט עכשיו מפות לא רלוונטיות, אלא להציג עקרונות ולהציג הסתכלות נבונה על המציאות וחוכמה להוציא ממנה את הטוב ביותר לישראל. אולי תראה בדברים שלי כסטייה מהנושא, אבל זה בדיוק העניין.

למעלה