לפי החידות שלכם

שאקל

New member
לפי החידות שלכם

אני מתחיל לפחד מראיון עבודה שיש לי אחרי פסח. איך אצליח לפתור חידות כאלה בזמן ראיון? זה מאוד מלחיץ. יש לכם עצות איך נגשים לפתור חידות כאלה? חבל שאין ריכוז של כל החידות בפורום ואז הייתי עובר על כולם ומנסה לזכור חלק מהם. כדאי שתעשו ארכיון של חידות וזה יעזור לכולנו אני חושב. לצערי דפים ישנים בפורום נמחקים ויש רק 6 דפים אחרונים לצפיה. חבל מאוד שזה ככה.

shed

New member
כמה מילים בקשר לחידות הגיון בראיון

היו כאן מספר תגובות והערות על הנושא. אז הנה דעתי. החידות הנ"ל לא באות לבדוק האם אתה יודע לתכנת / לתכנן חומרה. למראיין אין שום מטרה או קו מנחה שאומר "אם הוא פתר אז יופי, אם לא פתר אזי המועמד הוא דביל מוחלט". החידות הן כלי בידי המראיין כדי לבחון את דרך החשיבה של המרואיין. למשל: בואו ניקח בעיה, שאני אישית לא מכיר אף אחד שפתר אותה בראיון: יש צוללת עם טיל גרעיני. על הצוללת יש 10 קצינים. עליך לחבר קוד ולחלק אותו בין הקצינים כך שכל שלושה קצינים יוכלו להפעיל את הטיל, אולם בשום פנים ואופן לא יהיה מצב שבו 2 קצינים או קצין אחד יוכלו לנחש את הקוד המלא ולשגר את הטיל. במקרה של שאלה כזו, אין שום מטרה שמרואיין יפתור אותה בזמן הראיון. ניתן למרואיין 10 דקות לחשוב לבד, נרגיע אותו, ניתן לו להרגיש חופשי, אפשר גם לצאת מהחדר ולהשאיר אותו לבד. לאחר 10 דקות, נחזור, ונגיד לו שהחל מהרגע הזה יש לו את כל הזמן שבעולם כדי לחשוב, אבל הוא צריך לחשוב בקול רם. אני, בתור מראיין, רוצה לבדוק לאיפה הוא הגיע עכשיו, ואיך הוא מתקדם. כך יש לי יכולת ללמוד על צורת החשיבה, האם הוא מאתר תקלות/ בעיות מההתחלה או שמא מתחיל לרוץ עד שהוא נתקל במשהו. האם הוא משרטט לעצמו מספר כיוונים, בוחן ואז בוחר כיוון או שמא רץ עם האינסטינקט הבסיסי הראשוני שלו וכו´. אז כאשר שואלים אתכם שאלת הגיון בראיון, הדבר הראשון שצריך לעבור לכם בראש זה שלא מצפים שתגיעו לפתרון כזה או אחר, אלא שתחשבו בדרך הנכונה.

שאקל

New member
תודה על התשובה

אבל למה אתה מתכוון לחשוב בדרך נכונה? האם אני צריך לקחת עט ונייר ולשרטט לי את הבעיה האם אני צריך לעלות מיד על כל הבעיות? לא ברור לי מה רוצה המראיין לראות. לי למשל קשה לעלות מיד על כל הבעיות שיכולות לצוץ.

sadde1

New member
הנה חידה שנשאלתי (פעמיים)

אמנם לא בתכנות אבל בודקת צורת מחשבה: משחק לשני שחקנים עם החוקים הבאים: יש עיגול - כל שחקן שם בתורו מטבע בתוך העיגול. אסור להזיז מטבעות קודמים. כל המטבעות באותו גודל. האחרון שיכול לשים מטבע מנצח (כלומר נגמר המקום לעוד מטבעות). והחידה: תנו אלגוריתם שהשחקן הראשון תמיד ינצח! אבי

The_Mighty_Perr

New member
קליל

בס"ד השחקן המתחיל שם את המטבע שלו באמצע, ואז משחק מראה - עושה צעד "מראה" לצעד שעושה היריב! בברכה...

שאקל

New member
זה קל

בתנאי שמשתתף ראשון שם מטבע ראשון בדיוק במרכז הוא תפס יתרון. חיבים לרכז את כל השאלות בפורום. זה יעזור לכולם.

למעלה