לפיד בעיני העם

ronen1981

New member
איך אפשר להגיב לדבריו?

כך שמי שקורא דבריו יראה אח"כ תגובתי.

לפיד

אם יש שנאה היא מוצדקת!אבל אני יכולה להבין את ההסתייגות שלך מלפיד. כמו מרץ,גם שינוי לא עשתה דברים, אלא רק דיברה. לכן, אני מציעה לארגן את אוטובוס השבת, כהתחלה של מעשים שיוכיחו שאנחנו יותר מ"יפי נפש" שרק מדברים. אני מוכנה לעזור בארגון הסעות וכיו"ב.

"אם יש שינאה היא מוצדקת"

זה מה שאמרת וזה מה שהוא הצליח להשפיע עליך, להכניס בך שינאה וזה מה שכתוב בסיומו של הקישור אם שמת לב "מה הוא נתן לך בחודשי שהוא בכנסת חוץ משינאה?" תמשיכו בדרככם, בדרככם החוצה מהמדינה היפה שלנו

ronen1981

New member
מה שהוא ושינוי נתנו זה הרבה .

ואתה מוזמן לקרא באתר שינוי את הצעות החוק השונות ,ובעיתון של שינוי את העמדות. ויותר מכל שינוי נותנת את התקווה לכך שלמישהו באמת אכפת מאיתנו ומישראל וכי יש תקווה לשנות את המצב לטובה .

חילוני

השנאה הייתה קיימת עודמ לפני ששינוי הוקמה!אז לך לחפש...

oferhe

New member
נכון הוא דמגוג, אז מה ?

נכון טומי לפיד הוא דמגוג, הוא יודע לנצל את התקשורת ולקבל זמן מסך יותר טוב מכל פוליטיקאי אחר היום (חוץ מאריה דרעי אולי). רק בעזרת מילים כאלו ניתן היום לקבל זמן מסך, ורק בעזרת זמן מסך ניתן להיבחר. אבל להוציא מכאן שטומי לפיד משלהב לשינאת הדתיים אם אתה או מישהו אחר הייתם מקשיבים לו קצת יותר הייתם שומעים אותו אומר יותר מפעם אחת שאין לו דבר וחצי דבר כנגד הדתיים או כנגד אמונתם. כשהוא אומר "הם" הוא מתכוון למנהיגות הפוליטית של הדתיים שהפכה אותם לקיביצערים ויצרה מעגל שמוביל להגברת כוחה הפוליטי על גב בוחריה ועל גב הציבור בכלל. נכון הרטוריקה הזו משכה לשינוי גם כאלו שהשינאה היא לחם חוקם (וצר לי על כך). אבל אני מאמין שהקולות שאתה שומע מהמפלגה ומרוב בוחריה הם לא קולות של שינאה אלא של פחד. פחד, שהדרך בה מוליכות אותנו המפלגות החרדיות יגרום בסופו של דבר לשינאה שלא ניתנת לגישור בין חרדים לחילוניים, פחד שהציבור החילוני יאלץ לשאת בנטל פרנסתו של ציבור גדל והולך של לומדי תורה, פחד שכוחו הפוליטי של אותו ציבור חרדי יוביל לכפייה דתית שתשפיע על אורך החיים של הציבור החילוני.

אביבים

New member
ש"ס עשתה יותר משינוי זו עובדה!

בס"ד הכתבה מאוד צודקת הרבה יותר מבחינת השנאה שמלבה מפלגת שינוי כנגד כל הדתיים מה יש הרבה יותר דתיים בצבא כיפות סרוגות?? בניהם קשה למצוא משתמטים אצלינו החילונים יש הרבה יותר משתמטים מהצבא ותבדקו! אצל החרדים יש ויש ויש כאלה שעושים צבא ואני מכיר לא אחת או שתים ויש כאלה שגם עובדים למרות שיש אבטלה יש המון חרדים עובדים, אז עכשו נואמר אה,,, הם עובדים וגוזלים את פרנסתינו?? עוד ליבוי שנאה בעם וחבל!!! מי ששונא את האחר הוא שונא גם את עצמו
וזה מה שמפלגת שינוי לצערי מייצגת שנאה כנגד ציבור גדול כנגד עם ומדינה בא נאמר ונצא מתוך נקודת הנחה שבפעם הזאת תצא שינוי מחוזקת עם 10 מנדטים, צא וחשוב זהו הפסד לנו עם ישראל 90 מנדטים חושבים אחרת מה אנחנו לא מיעוט??? אז חושבים ש10 זה רוב, ו90 זה לא רוב?? חבל זאת טעות חשבונאית כפי שלרוב אנחנו טועים!!!ורק החרדים צודקים!!

ronen1981

New member
כנראה לא למדת אזרחות שכן אחרת.

היית יודע שבכנסת ישראל יש 120 מנדטים ולא 100 . (
.) לגבי שאר דבריך כבר הגבתי להם ולדומיהם בפורום אתה מוזמן לקרא את דבריו של אפי איתם המצורפים פה בפורום ולראות מה ש"ס "עשתה". אין בי שנאה לדתי או החרדי וכל רצוני הוא שהוא כמוני ינשא בנטל השירות הצבאי המילואים ויעבוד לכלכלתו וישלם מיסים. והנתונים מורים כי 2 משלוש חרדים לא עובדים וחיים על חשבון המדינה ופרט לכמה יוצאי דופן יחידי סגולה הציבור החרדי משטמת משירות צבאי. ובוחר להסתתר תחת אוהלה של תורה. (מחצית מאות ציבור מסתתר מסתובב ברחובות בכלל במקום ללמוד תורה.)

אביבים

New member
אתה יודע כמה לומדי תורה יש לך

בס"ד אתה יודע כמה לומדי תורה יש כאלה "שתורתם אמונתם" לא אחוז גדול מכלל אוכלסית המדינה, יכול להיות אחוז מזערי יש לך נתונים מבוססים? בהקשר לצבא אמרתי לך כבר שיש המון חרדים שמשרתים בצבא אני בשירות שלי נתקלתי לא אחת בהם!! אך מה עם השנאה המבעבעת לצערי במפלגת שינוי??? בהקשר לכתבה על אפי איתם אנני רוצה להתייחס ! כי זה כתוב ולא נאמר מפיו,, כשיאמר מפיו ואשמע אתייחס,, מכיוון שכבר ראינו עד כמה הכתוב מתעתע לא אמיתי יצא מהקשרו וכד´

ronen1981

New member
אני לא מעונין.

הרי מה הטעם שאני יגיב לך כי לא משנה מה אומר אתה הרי תשלול זאת כפי שאתה בננשולנטיות שולל דבריו של איפי איתם לעיתון. יש ספר שנקרא חרדים בע"מ של שחר אילון יש שם נתונים שאתה מוזמן לקרא.

אביבים

New member
אני לא שולל את דבריו!!

בס"ד אני שולל את דבריו של הכתב !!!! אני לא יכול לדעת אם כל הדברים הכתובים אמר אותם אפי איתם,,, בלתי אם לשמוע אותו אומר זאת!!! מכיוון שהיו דברים מעולם "שדברים הוצאו מהקשרם" מכיר את המונח הזה

רונן

ש"ס קבעה עובדות בשטח, בניגוד לשינוי, כמו הקמת גני ילדים ובי"ס מטעמה. שינוי רק דיברה,נגד הכפייה הדתית ולא עשתה כלום בנדון, למעט הפעלה חד פעמית של אוטובוס בתל אביב ביום שישי בערב.

ronen1981

New member
שמיים כחולים

לצערי אני אינני יודע מה כל סניף בארץ עשה (תשמע אני עדיין סטודנט שמקיים פעילות פנאי עניפה למדי כפי שניתן לקרא בכרטיסי.) אבל כשם שהפעילה את האוטובוס היא ארגנה הפגנות ברחבי הארץ (למשל בחיפה בגרנד קניון חילקה קונטרסים וניסתה לצור מודעות כנגד סגרת חניות בשבת,או בקסטרא ששינוי ואף ח"כ מטעמה הפגינו נגד כניסת חנויות בשבת.) כמו כן שינוי ניסתה להעביר הצעות חוק רבות בנושא דת ומדינה אבל אל תשכח שהיא היתה רק סיעה בת 6 מושבים אל מול ממשלה שהיא בת ערובה של לובי חרדי של כ 22 מנדטים (פי שלוש וחצי מאיתנו.) בתקווה בכנסת הבאה מאזן הכוחות ישתנה לטובה. שינוי למשל בחיפה נאבקה לפתיחת האודיטוריות והתאטרון בשבת בחיפה והציעה עזרה משפטית לחנויות שחטפו קנסות בשבת בקניונים. כמו כן שינוי חילקה אלפי עותקים מספרו של שחר אילון חרדים בע"מ . הפגנות בבקו"ם הגשת עתירון לבג"ץ. נכון שבתחום החקיקה הצלחנו דוכא להעביר חוקים שלא קשורים בנושא דת ומדינה (למשל בנושא החינוך חוק הספרים של יהודית נאות או בסוגיה כלכלית חוק החשמל של פורז.) אבל זה רק משום שכפי שאמרתי הינו רק סיעה של 6 מנדטים ובכל זאת צריך להיות רציונלים (אין ניסים בפוליטיקה) ,שינו ניסתה לעשות ככל שביכולתה לאור מה שעמד לראשותה. תבין שינוי יש לה 6 מנדטים אבל חברים ראשומים לפחות פעם אחרונה שבדקתי פחות מאלפיים וכיוון שכך יש לנו נחיתות מסוימת בפעילות שטח,אנחנו צריכים שיותר אנשים ואוהדים יצתרפו יהיו חברים ויתרמו מזמנם. אי אפשר לצפות שהמותג "שינוי" יעשה הכל צריך להצתרף לתנועה ולתרום גם מזמנך. כמו כן ראוי לציין ששינוי זכתה לביקורת חיובית ממבקר המדינה על אופן הניהול התקציבי שלה ובכך הוכיחה כי אכן היא אמונה על מנהל תקין (לא אציין איזה ביקורת ש"ס זכתה.) וכפי שהבטיחה לא נכנסה לממשלה עם חרדים (זה לא דיבורים זה מעשים וקיום הבטחות לבוחר.) והיתה כמקל למפלגת השלטון לצרך הקטנת הדרישות של הח"כ החרדים מהממשלה בה הם חברים (שוב מעשים .) אין ספק שאני כמוך רוצה ששינוי תעשה עוד הרבה יותר אבל שינוי לעשות לוקח זמן וככל ששינוי תיהיה גדולה יותר כך תוכל לעשות יותר שינוי. לגבי בתי הספר של ש"ס היא מסוגלת לעשות זאת בגלל שהיא נכנסות לחובות עתק ואח"כ עושקת את הממשלות בהן היא חברה לצורך כיסוי גרעונותיה (ממשלת ביבי ואח"כ ברק בה מרצ חברה היתה,וממשלת שרון.) ורואי לציין שאותם "בתי ספר" התלמידים שיוצאים מהם אינם מקלים את הכלים הנדרשים לצורך הכנה לחיים לכיכול עצמי (הם לא זכאים לבגרות.) וזה מבחינת ישראל אסון לאומי ושינוי ניסתה ליצור סיטואציה בה רשת חינוך שזוכה למימון מהמדינה תיהיה חייבת בלימודי מטטמטיקה אנגלית ומדעים. כמובן שצריך מספיק כוח אלקטורלי כדי שנצליח להעביר זאת.

רונן

אני מסכימה שצריך לתרום למפלגה . שינוי יכלה להפגין נוכחות במליאה בזמן שאין הרבה ח"כ וע"י כך להציע הצעות חוק נגד הכפייה הדתית.לכן הצעתי את עזרתי במסגרת ארגון אוטובוס השבת. ואני עדיין מציעה,לכל מי ששותף לדעתי. נחמד שבעיר שלך שינוי נלחמה על פתיחת האודיטוריום בשבת,אבל למה שינוי לא נלחמה גם על פתיחת הכרמלית למשל? אני לא יודעת איך זה אצלך, אבל ליד הבית שלי בכל שיש אחר הצהריים יש רכב שבו מכריזים על כניסת ויציאת השבת.מניעת הכפייה הדתית לא נעשתה מספיק חזק לדעתי. חוץ מבגצים והפגנות חד פעמיות צריך גם לקבוע עובדות בשטח

ערב רב

New member
אבל ´שינוי´ היא רק אסף של פעילים

אנשים, כמוך, שהכפיה הדתית הפריעה להם ויצאו להאבק. במקום לדבר ולקטר, צאי ופעלי.

למעלה