לפטין(Leptin) ודיאטה

DannyBoy19

New member
לפטין(Leptin) ודיאטה

חברה, עבר הרבה זמן מאז שהייתי פה... התעסקתי בעיקר בדיאטה שלי ובמאמצים להגיע לרמות שומן מאוד מאוד נמוכות(ורידים בכל הגוף עד כדי גועל). אני לא יודע עם שמעתם על ההורמון לפטין ועל השפעתו על הגוף בזמן דיאטה. לפטין הוא הורמון מאוד מעניין, שגילו אותו ב 1995 נדמה לי, והוא מעניין בכך שהוא משפיע על תפקודנו בזמן דיאטה. אני בטוח שבזמן דיאטה בנקודה מסוימת, רובכם נעצרתם בירידה במשקל. מה שעשיתם אולי, זה להגביר את הפעילות הגופנית או להמשיך להוריד קלוריות ונכנסתם למעגל שבו אתם כל כמה זמן מורידים קלוריות ומאבדים הרבה שריר בתהליך. הסיבה לעצירה היא פשוט ההורמון לפטין אשר "מורה" לגוף להאט את המטבוליזם ולהפסיק לשרוף שומן. כמו כן, נמצא שמתאמנים עם רמת שומן מאוד נמוכה, ההורמון טסטסטרון כמו כן היה ברמה נמוכה ושאר הורמונים העוזרים למטבוליזם. כמובן שיש היגיון מבחינת הגוף למנגנון הגנה זה מבחינה אבולוציונית כמנגנון הישרדות, אך לנו מפתחיי הגוף זה לא כל כך עוזר בלשון ההמעטה. הפתרון? חוץ מסטרואידים וסמים אחרים היוצרים סביבה מלאכותית, הפתרון הפשוט ביותר הוא "לעבוד" על הגוף שלכם ולמשך כמה ימים לאכול יותר קלוריות ממה שאתם מבזבזים ביום. הדבר יגרום לעלייה ברמת הלפטין ולשיפור יעילות הדיאטה. הורדת קלוריות יתר על המידה אינה התשובה.. מניפולציה של לפטין היא התשובה! הדיאטה שלי נראתה ככה: במשך השבוע אכלתי במאזן קלוריות שלילי עד לסוף שבוע. בסוף שבוע אכלתי בשישי ושבת כמות קלוריות חיובית. זה המחזור הקטן. במחזור הגדול יותר, כל 4 שבועות לקחתי הפסקה מהדיאטה ואכלתי במשך שבוע מאזן קלוריות חיובי(לא להגזים אגב). תמיד חשוב לזכור, תעבדו חכם יותר, לא קשה יותר. אני לא עשיתי אירובי בכלל כל תקופת הדיאטה כי זה לא הכרחי לירידה במשקל. אבל כל יום אני רואה בחדר כושר שלי, נשים שעושות אירובי כל יום שעה ולא מורידות גרם במשך שנים. אילו הטיפים שלי לכם המרזים. מקווה שזה יעזור למישהו.

למעלה