לפזר את העננה

noa128

New member
לפזר את העננה

את ההודעה הזו אני כותבת בשמי ובשמי בלבד ומבקשת להבהיר למי שחשב אחרת, שלאוריגמי ולי יש שני קולות, אנחנו לא יישות אחת – רק שני אנשים שלקחו על עצמם לעבוד ביחד לטובת הפורום הזה. מאתמול אני מסתובבת עם עננה מעל הראש ובעיקר בפרצוף, עם השפעות מצטברות על המועקה שבלב. מרגישה שמשהו פה לא בסדר. כמו פסנתר שיצא מכיוון אם תרצו. גם לי קשה עם כעס, וביקורת, עלבונות שנזרעו עם או בלי כוונה, קשה היה לי תמיד - אבל עם הזמן למדתי שלפעמים כבוד הדדי, ולגיטימציה מלאה שיש למגוון של דיעות, רגשות ורגישויות - יכולים לפעמים למזער את הנזקים של הכעס ונגררותיו - כי לי באופן אישי - הכי קשה עם זה. עם המחיר. בויכוח "ההוא" בפורום פסיכולוגיה אני מצדדת דווקא ביעל, כעס הוא לגיטימי, תמיד, אבל לכעס בלתי נשלט יכולות להיות השפעות הרסניות. אני חברה בפורום הזה כבר כמה? שנה? המקום הזה הוא בית בשבילי. הוא קבוצת התמיכה שלי, הוא המקום שתמיד ידע לקבל אותי לחיקו בחיבוק מנחם ותבונה אין קץ כשהיה קשה, כשהיה מפחיד, כשהיה עצוב, תמיד. הבית הזה היה תמיד ייחודי בעיניי בכל מה שקשור לרגישות. ולא רק בעיניי, תמיד חשבתי שמה שמשך לכאן אנשים הייתה האיכות, והרגישות העצומה לכאב של אחר, יד ביד עם קבלה שלו ללא ביקורת, ללא שיפוט, ללא תנאי. היה לזה גם צד שני, והוא בעיניי אותו נפץ רגיש שהופעל כאן גם הפעם, הרגישות מצידה האחר, הציפייה לאותה מידת רגישות כשזה נוגע לכל אחד ואחד מהכותבים כאן, כן, גם כשלא מסכימים או לא נשמע למישהו הסגנון. וכמו שאני הבנתי את העניין על כך גם היה ה"פיצוץ" עם ווי נט והיום כמו אז אני עומדת מאחורי הדברים - ההנהלה שם שלא ראתה עצמה כחלק מהפורום, נהגה בכותבים בחוסר כבוד ובגסות אין קץ, ובעיניי הייתה אז העזיבה בלתי נמנעת כי חוסר המודעות של הצד הפוגע לחומרת מעשיו הפכה את המצב לנתון שלא איפשר לי את הבטחון שפגיעה כזו לא תישנה. אני מביאה את דוגמת ווי-נט כי ביומיים האחרונים פתאום הרגיש לי קצת דז'ה וו, והתחלחלתי. המקרה משבוע שעבר אינו דומה למה שקרה שם, אבל לי יש חשש שהפירושים שניתנו כאן ע"י כמה חברים נפגעים או תוהים הם דומים, ושההשלכות יהיו דומות, וזה נראה לי כל כך הרסני ולא פרופורציונלי... ושלא יובן כאן חלילה שאין בעיניי לגיטימציה לעוצמת הפגיעה שחשו הנפגעים, עם מי שנפגע אין לי לרגע ויכוח - עם הכוונה לפגוע, יש ויש. הנקודה העיקרית שלי היא, שלא נראה לי נכון להרוס את הבית הזה בשל כך, כי ההבדל בין המקרה ההוא למקרה הזה - הוא קודם כל שאני באה מתוך הפורום, אני רואה עצמי חלק ממנו, חברה שוות זכויות ככל כותב אחר. הסיבה העיקרית שבשמה נעתרתי לבקשת אוריגמי ותפוז להצטרף לניהול, היא השמירה על אופיו של הפורום הזה, הפינה הזו שכל כך חשובה לי, ולא פחות מכך – השגת היעד שעליו הוסכם בין חברי הפורום – לתת למקום הזה שלנו עתיד במקום חדש. יש לי שריטה - אני מוכנה לעשות הרבה בשביל שלום בית. בהרבה מקרים בעברי זה עלה לי ביוקר העניין הזה, אבל כזו אני - נראה לי בזבוז מוחלט של אנרגיות להשקיע במריבות, מדון, מאבקי כוח, תרגילי מנהיגות, עלבונות ומשחקי כבוד בסגנון "שאני אתנצל"? אין בעיניי שום פחיתות כבוד בהתנצלות, נהפוך הוא. גדולה בעיניי היכולת למחול לפעמים על הכבוד ולהתנצל בפני מי שנפגע, על אחת כמה וכמה אם הפגיעה נעשתה בטעות. מעדיפה להשקיע את אותן אנרגיות בהליכה זהירה, ובמקומות שזה נדרש בשימת לב על רגישות. יותר נעימות לי התוצאות של השקעה כזו. קשה לי מצד שני להיות מהצד השני. הצד הנפגע. קשה לי להיות מהצד שהחליט "לעשות מעשה", לנקוט עמדה, לרדת מהטריבונה ולפעול למען המשכיותה של הקבוצה הזו, וזוכה לקיתונות של ביקורת וחלוקת ציונים מהיציע על הסגנון והדרך שעוד לא נעשו בה 100 המטרים הראשונים, אבל כבר מכאן נצפית בעיה שלא רואים מהטריבונה – ושיקול הדעת מורה שלטובת כל הקבוצה והאינטרס המשותף – כדאי ליידע ולהתריע . אבל כולנו בני אדם, וקורה שבלהט הדברים דורכים לאחר על יבלות, רגישויות - בעיקר כשאתה בעיצומו של מסע לקראת מקום שמלכתחילה נועד לשמש "בית" שנעים בו לרגישים, כואבים, אנשים. מסע משותף אני רוצה להאמין. ומקוה שבחברים שלי כאן יש את התבונה, הכוחות ובעיקר האכפתיות למקום הזה שלנו, שלא ניתן לכל משבר להעיף את הגג ולמוטט את הקירות. מקווה שהועלתי במשהו להתפזרות העננות, נועה.

נועה

צר לי, אבל אני, ואולי רק אני , לא הצלחתי להבין את דבריך, ואני בטוחה שיש בהם המון. אם תוכלי, אודה לך מאד אם תסכימי לומר שוב את שעל ליבך בדרך פחות תאורטית. בהזדמנות זו אולי אנצל את העץ הזה כדי לומר את שעל ליבי- לפני מספר ימים נפתח כאן עץ שהביע מחאה מצידכם (המנהלים) על דרך התנהלות הפורום. אני אמנם לא הבעתי שם את דברי אבל לא מצאתי לנכון לחזור שוב על דברי אחרים. לא היה לי דבר להוסיף שם, רק חיכיתי להמשך. העץ ההוא נשאר מיותם, לא המשיך הדיון.לא עניתם על סוגיות,מחשבות,שאלות,והצעות שעלו. אתם שלחתם הנחיות, אנשים ביקשו להבין,להבהיר ולדון והכל נשאר באויר,מה שמביא אל התחושה הבלתי נמנעת שעל הפורום חלות התקנות שנפרשו שם. מאז, אני לא מוצאת את מקומי, וזה מעציב אותי עד מאד. מצאתי את רוב כיתובי נכללים בתוך האיסורים החדשים, ונחנקה אצבעי על המקלדת. אני חושבת שיש חשיבות גדולה לפתוח את הקשר הזה. אני חושבת שאין לנו ויכוח על כך שמאז כתיבת העץ ההוא ירד מספר הכיתובים כאן באופן ניכר, דבר שיכל אולי להעיד על כך שלא רק אני נחנקתי,אולי יש עוד שחשים כמוני, ובאין כותבים אין פורום, ובאמת באמת חבל לי. מקווה שתוכלי להבין שכל אשר נאמר יצא ממצוקת הלב.

datnyc

New member
סליחה אבל....

על איזה איסורים את מדברת? אני מנסה לכתוב את התגובה בשיא העדינות ובשיא הרגישות, עברתי על העץ שדיברת עליו עברתי על דברי אוריגמי וגם אלה של נועה, כל מה שהם ביקשו זה לשים לב לשירשורים, בקשה מקובלת בכל הפורומים של תפוז ובכלל, אז אי לי מושג מאיפה נובעת התחושה שלך של מחנק ואיסור וכו', ואם מדברים על הבנה, אני באמת לא מבין מה את רוצה, אולי תבהירי? ןשיעבור הכל ממול

גם אני

לא ממש הבנתי למה הכוונה. אני גם מסכים עם עלמה..... קיבלנו איזה מין נו נו נו מאוריגמי ועם איזה הבהרה לא ממש ברורה ממך. כשביקשתי הבהרות, לא ממש קיבלתי אותן....

noa128

New member
אנסה להבהיר

קודם כל, וזה חשוב לי מאד: לא הייתה הנחייה, לא הוראה ולא תקנה, כולנו כאן מרצוננו ולא על משכורת, הייתה בקשה, כך גם במקור - לשים לב לעניין השירשורים, וכיוון שכך, בא הסבר למה זה חשוב. בגלל החדשים שהודעותיהם נדחקו בשל עצים ארוכים. דובר על גיבוש והיסטוריה של הפורום. בבקשה הזו שרואה מול עיניה את המטרה המשותפת של כולנו להרחיב את מעגל הכותבים, הייתה התייחסות להיסטוריה היותר קרובה של הפורום - הידלדלות הכתיבה של הותיקים בשל אי כניסת חדשים. שאלתם מה גרם לחדשים להיעלב, ולמה לא היו הם אטרקטיביים יותר בכניסתם. בעניין ההיעלבויות - עם מי שנעלב אני לא מתווכחת, זכותו. לטובת פתרון עניין ההשתלבות והציפייה של כותבים חדשים שונה מכתב הפתיחה, ובקרוב יופיע מאמר נחמד ששמו "מדריך למשתמש חדש בפורום", בגלרייה של הפורום (דף הפתיחה) בתקווה שזה יעזור לחדשים להשתלב. ולסיום, וזה לדעתי ה"מוקש נעל" שגרם לחלק מכם 'להיחנק' כדברי עלמה: מאחורי הפיסקה הזו - "החלטנו על קו משותף של עידוד הודעות שאופיין הוא התחלות חדשות על פני הודעות שעסוקות בנבירה אינסופית במחוזות הכאב. הגישה שלנו היא שכל דלת שסגרנו אחרינו צריכה - ויכולה - לפתוח אותנו אל מסדרון חדש של אפשרויות." - מאחורי הפיסקה הזו אני לא עומדת. זו תוספת של אוריגמי ומשקפת את השקפת עולמו. אני מאמינה שמבחינת תכנים, הפורום הזה צריך להיות בדיוק מה שהיה תמיד. זה קסמו וזה מה שהופך אותו למיוחד ואטרקטיבי. מעבר לזה, אם יש עוד שאלות ספציפיות - אשמח לענות. ושיהיה לכולנו יום נעים וחמים, נועה.

רקאסה

New member
עדיין לא חושבת שמבינה

וכנראה נזקקדת למדריך למשתמש יותר ותיק בפורום. להנהלת הפורומים בתפוז יש כנראה איזה פוביה משרשורים ארוכים. ראיתי במו עיני איך פורום, פה בתפוז, נהרס בדיוק על הענין הזה. נהלה את הפורום בחורה צעירה, לא מנוסה, לא כל כך מבינה, שכנראה לא כל כך ידעה לעמוד בין הפורום לבין ההנהלה. כיום אותו פורום, שהיה בזמנו חם, נפלא, מצחיק ותומך, הפך לשרשור אחד ארוך של פחות או יותר מה נשמע מה הענינים מה חדש. מנהלים יקרים. אני רואה את התפקיד שלכם, בין השאר, כמתווכים בין הפורום, שהביא אתו אופי מעוצב למדי, מאורט, ורוצה לקבל אופי חדש פה, לבין תפוז, הבית החדש. אין ספק שיש פה חוקים, והם חלים על כולנו. למשל, לא ידעתי שאסור לצטט שירים במלואים, אמרת, אני מקבלת את זה. חוקי הבית. ועדיין לא כל כך הבנתי את המסר שכתבת.

למסירה: כורסת-מנהל במצב טוב

אוי, איך שכוונות טובות מקבלות פרשנויות שונות... המהומה הזו יצאה כבר לדעתי לגמרי מכלל פרופורציות, אבל לא דעתי היא הנותנת. אני מחליף מקומות ברצון, החל מרגע זה, עם כל אדם שירצה ויוכל להצטרף במקומי אל נועה בניהול. יש מעט מאוד תמורה להתנדבות הזו, ובהיעדרה אשמח לחזור אל מקומי ביציע לטובת כל מי שיסכים להחליף אותי במגרש. נו הארד פילינגס, כמו שאומרים.

נגוהות

New member
סערה בכוס מים

חבלי לידה, פורום חדש, צריך לקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות. אני מרגישה שמתמקדים כאן יותר מידי במה שיהיה כאשר הפורום עדיין בחיתוליו. יודעת כמה מאמץ נדרש בניהול פורום וקראתי אתכם בפורום הקודם, לא באה מעמדת חנופה או התחסדות אבל ....צריך לתת יד לנועה ואורי, הם לא אבא ואמא שעושים "נו, נו, נו..", הם חלק חי ונושם ואיכפתי במקום הזה. יאללה, הלכתי.

פּרפרית

New member
עצוב לי....

אני לא מבינה על מה נפתח העץ הזה שוב, על מה הכעס....מה נהיה כאן? אלא אם כן יש דברים מאחורי הקלעים שאנחנו לא יודעים עליהם, כי הכתוב שלך נועה, נשמע כמו תשובה למישהו/י ואם אנחנו לא "רואים" טענות איך נבין על מה את מדברת? באמת שאני צריכה הסבר. אוריגמי יקר, על איזה פרשנויות אתה מדבר? מי פירש אותך ואיפה? חוץ מד השתגעת? לא קראת את ספר חוקי המנהלים? "מי שיש לו כורסא לא קם ממנה" בטח לבטח לא מרצון! וכעדר טוב (והוכחנו את זה) כשהמנהל עוזב כולנו אחריו...באש ובמים....

מה, יודעים שפורומים זה כמו קרחון...

מה שרואים כתוב זה עשירית ממה שמתרחש בטלפון ובפקס ובמסרים ובמייל ובאייסיק ובמסנג'ר ובשאר תופי הטם טם הקהילתיים. זה תמיד ככה. בכל פורום. הרי לא המצאנו פה את הקרחון. חלק מהמגיע אלי מביע תרעומת, חלק שביעות רצון. יותר מהראשון, פחות מהשני. כמה נחמד היה אם כולם היו מרוצים, וכמה מהר זה היה נעשה משעמם. אז תודה על הכיסוחים ועל החיבוקים. בעצם ההיפך. בעצם... אני מוקסם על ידי הפורום הזה, ואוהב את הניחוח המיוחד שלו, את השפה שלו ואת העובדה שלעיתים קרובות אני לא ממש מבין את הסבקונטקסט שלו. אני כבר כמעט מרגיש פה בבית. ברגע זה אני מרגיש שהייתי חש הקלה אם מישהו היה מתנדב לתפוס את מקומי. אולי אחרי שזה יקרה אצטער, ואולי אם זה לא יקרה אגיד יום אחד בעתיד טוב שזה לא קרה, אבל ברגע זה מה שהכי מושך אותי זה להיות משתתף מן המנין. אני לא סובל כמנהל, רק מצטער על איך שאני מתקבל כאן... אבל לא נורא. מזל שיש את נועה.
נו טוב, ואת כולכם. יאללה קחו חיבוק אחד מקיף.

איך יפה כתבת ../images/Emo25.gif

ומפוייס כל כך. ואיך תיארת יופי את מה שמתרחש מאחורי הקלעים (אף פעם לא ידעתי שיש מאחורי הקלעים של פורומים...). קבל חיבוק גדול בחזרה

פילאטוס

New member
אוריגמי

אני חושבת שהמהומה הזאת לא יצאה בכלל מפרופורציות. להפך, היא מעידה על עומק הנגיעה של הפורום הזה באנשים בו. אי אפשר שנתנהל פה רק עם סמיילים וחיבוקימים. אני שמה פה לא פעם את החלקים הכי פעורים שלי, מובן לי מאליו שלא כל הנגיעות בי יהיו רכות ומרפאות. גם בגלל זה אני פה. כל בחירה שתבחר טובה בעיני, גריפון, ואני עדיין שמחה נורא שהיתה לך ולנועה אנרגיה להביא אותנו לתפוז. לי לא היתה האנרגיה הזאת. אני רוצה להציע לך מכל לבי, דווקא בגלל דברים שכתבת כמה עצים קודם על הנטייה שלך להתקפד ולנעול דלתות מול מה שאתה חווה כתקיפה ופלישה - תישאר במקום, תטעם אותו, הוא אחלה שיעור והזדמנות ענקית, לדעתי, להתרחב מבפנים. האם כבר החלמת מהשפעת? ואיך מרגישים לך החיים מחוץ למסגרת?

אם תסביר לי היכן לקרוא הבהרות ממך

אולי גם נצליח לשוחח. וזה היה בדיוק מתחת להבהרה של נועה.

1הופ

New member
יקיריי

אתם יודעים כמו מה נראים לי השרשורים האלה? כמו שיחה על היחסים לפני שעוד יש ממש יחסים. קראתי את העץ הקודם עם ההערות (והארות) של אוריגמי ונועה. לא הגבתי כי הייתי בעבודה, אבל כבר אז הרגשתי שזה הולך רחוק מדי. אוריגמי ונועה קיבלו תגובות שאנחנו לא היינו ערים להן, ואני חושבת שככה גם צריך להתייחס אליהן. רק אמרו לנו "תשימו לב", זה הכל. נראה לי שהדבר יצא קצת מפרופורציה, של שני הצדדים. כמו שאני רואה את זה, לא צריך לדון בזה יותר מדי, אלא לתת למקום הזה להתפתח קצת בעצמו לפני שמנתחים אותו. אחרת זה יהפוך לניתוח שלאחר המוות. וגם לא צריך כל כך להיעלב ולחשוש מלהמשיך להתנהל כמו שאנחנו יודעים. הרי לכולנו יש כאן את אותה מטרה: לבנות לעצמנו בית חדש. אז בואו נירגע קצת ופשוט נהיה עצמנו. אני בטוחה שזה יעבוד.

פילאטוס

New member
../images/Emo13.gif

אני מאוד שמחה על ההודעה הזאת שלך, נועה. בעיקר כי פשוט דיברת, מהבטן, ובקול שלך. גם אני חושבת שאנחנו במסע משותף, וכמו מסע, הוא גם מפרך, השרירים כואבים, ולא רק מתפעלים מהנוף, ברוכה השם. איכשהו חשוב לזכור את זה, דווקא בגלל שאינטימיות גדולה יכולה להביא לפעמים למין נמנום חבקני, ומה שיקר לי כל כך פה, בין השאר, שאנחנו חבורה שצומחת, זזה, מסכימה לגעת ולהינגע ולא תמיד רק על הצד הרך של המגע. הרי אפשר לרבוץ שנים בחברותא ולא להתקדם, לא להשתנות, לא להתנער, לא לגדול. וכאן אני מרגישה שכל צומת כזה, כואב ככל שיהיה, שומט את הקרקע ככל שישמוט, הוא מנוף נהדר. אני אוהבת את המקום הזה בכל לבי בגלל היכולת המופלאה הזאת שלו, ושלנו בתוכו. זה בדיוק מרחב פוטנציאלי, מאפשר. וכאן זה קורה בדיוק כמו שזה יכול לקרות רק כאן, בתנועות מעגליות גדולות, מהותיות. גם אני הרגשתי שהאדמה של הפורום רועדת שוב בעקבות העץ שפתחתם אי שם למטה, אורי ואת. איכשהו זה תמיד קורה כשנוגעים בקירות של הבית הזה (של כל בית, לא?). ונדמה לי שהכי קל (אבל איך זה יכול להיות שזה הכי קל??) לאבד את הבית הזה. הוא עשוי מאוויר הרי, ולחיצת כפתור עלולה ל"פוף" אותו. ואני חושבת גם שהדיון הזה הוא קריטי, ולא כדי להשתכשך בו, או כמו שהופ כתבה, לדבר על יחסים עוד לפני שיש קשר, הרי אנחנו כבר רחוקים מאוד מההתחלה של ההתחלות, ובכל זאת יש פה עוד התחלה. לולאה חדשה של הספירלה. אז חשוב לבדוק איך מרגישים בתוך החדר הזה אנשים חדשים, חשוב לבדוק איך כל אחד מאיתנו מתנהל בבית החדש - אבל גם חשוב להניח לכל אחד את המרחב החופשי שלו לבדוק את השאלות האלה בזמן שלו, במלים שלו. אני מקווה שנהיה פה יחד, גדלים ומשתנים, עוד הרבה זמן. גם בשבילי המקום הזה הוא בית: אני מדמיינת אותו כמו בית הממתקים של המכשפה מ"עמי ותמי", רק בסיפור אחר. הוא נמצא ביער שלי, תחנה טעונה ביער שלי, ויש תנור, חם ומסוכן באותה נשימה, ויש ממתקים, מענגים ומתעתעים, ויש שיעורים נהדרים על גבולות ועל מקום, אבל בלב הבית הזה יש שולחן עץ גס וישן, שאני אוהבת לבוא לשבת לידו (על כוסית, כמובן). אני מרגישה בת מזל להיות בחבורה הזאת.

למעלה