לפורום

yoramgman

New member
לפורום

אני עובד במקום עבודה הבוס שלי פנה אלי חודש שעבר ואמר לי שאני מתחיל לעבוד מחודש הבא גלובלי הוא בא לי הפוך על הפוך התחיל לעשיק אותי כול יום 12 שעות ושילם תמורת 8 שעות ואני ברוב טיפשותי לא קלתי את זה מהתחלה מה אני רוצה להגיד לכם פה שהעשירים שוחקים את הפועל המסכן אד העצם

דור לוי

New member
תבדוק מה שאני אומר עם משפטן

תבדוק מה שאני אומר עם משפטן המבין בנושאי עבודה, אולי בפורום דיני עבודה בתפוז (תן לנו כאן קישור לשאלה שתשאל שם). אל תספר כאן פרטים מזהים עליך ועל עיסוקך. אם אינך שייך לקבוצה של עובדים כמו מתמחים ברפואה וקבוצות נוספות עליהן חלה הסתייגות בחוק שעות עבודה ומנוחה או אם אינך בכיר במקום העבודה (ולא נראה לי שזה המצב) הרי, לעניות דעתי, העסקה כזאת מהווה עבירה על החוק. הקפד לרשום את שעות העבודה שלך, אם אתה ממלא כרטיס עבודה , צלם כל כרטיס כזה. אם המעסיק מפיק דוח כזה - צלם אותו. הקפד לשמור מסמכים אלו, ובדוק עכשיו עם משפטן אפשרות לתבוע בעתיד סכום זה. כמובן שאם אתה יודע על האפשרות הזו ומחכה לעתיד - אתה עלול לאבד את זכותך ...

auntie moe

New member
אכן

תרשום כול שעת עבודה וברגע הנכון פנה לבית הדין לעבודה-עוד לא שמעתי על מיקרה שהתאכזב שם.

yoramgman

New member
auntie moe

אני הסכמתי לתנאים האלה בגלל הנכות והגיל שלי במקום העבודה הזה הוא מעשיק רוסים שמפחדים לפתוח את הפה והו מנצל את זה בזמן כבלה לעבודה הוא מחתים אותך על חוזה שתעבוד נון סתופ ללא קבלת שעות נוספות ללא תנאים סוציאלים ואמר לך בפרוש מתאים לך תישאר לא מתאים אתה יכול ללכת ובגלל המצב במשק אנשים מחפסים את הלחם והוא מנצל את זה אני בסופו של דבר הסתדרתי תפסתי מקום עבודה שמשלם שעות נוספות כולל תנאים סוציאלים ואני מרוצה מה רציתי להגיד לכם פה שהבוסים מנצלים את הפועל אד העצם ואין לך אם מי לדבר

auntie moe

New member
גם אם המעביד שלך מחתים אותך

על חוזה שאינו עומד בלשון החוק, אתה רשאי לתבוע אותו, גם רטרואקטיבית. הכי חשוב זה לרשום את שעות העבודה.

Boogieman

New member
אם זה היה כל כך פשוט.

מעסיקים רבים מזייפים רישומים על שעות עבודה, ככה אני מניח, עסקים כמו "מגה" למשל משלמים לעובדיהם 16 שקל לשעה שזה פחות משכר מינימום אבל אף אחד לא תובע אותם. אני מתאר לעצמי שהם מנהלים רישום כוזב של שעות העבודה ככה שיתאימו לשכר החוקי ואז בבית המשפט זה המילה של העובד נגד המילה של המעסיק ולך תוכיח כמה עבדת מאמת. חוץ מזה, יש אבטלה קשה בחוץ ולא כל עובד יכול להרשות לעצמו לאבד את העבודה שלו ולהכנס למאבק משפטי נגד סוללת עורכי הדין של הבוס. כדאי להזכיר שהמדינה לא מעוניינת לאכוף את חוקי העבודה, אפילו החוק שאסר על המדינה לעבוד עם חברות שהורשעו בהפרת חוק שכר מינימום שונה ביוזמת האוצר ואם זה לא הזמנה פתוחה לדפוק את העובדים אז אני לא יודע מה כן.

auntie moe

New member
אתה צודק שמדינת ישראל מעדיפה לרוב

לא להתמודד עם חברות שעוברות על חוקי העובדים שהיא עצמה קבעה, אבל אחד מהאפיונים של מערכת בירוקטית כניראה הוא שיד שמאל לא יודעת מה יד ימין עושה, בכול מיקרה, אתה אינך זקוק לעו"ד כדי להגיש תביעה בבית הדין לעבודה, כול מה אלא, פשוט לגשת לשם. עוד לא הכרתי אדם אחד שניגש עם עו"ד ולמרות, שאני לרוב לא רואה את המערכות בישראל ככאלו שפועלות נכונה, עובדה היא שאני עוד לא שמעתי על מיקרה שנדחה, גם אם היה זה מילת העובד נגד המעביד. אתה מגיש את שעות העבודה שלך ותשלומי השכר והם את שלהם. עוד דבר, שתי דוגמאות שיכולות לתת קצת אומץ: שתי נשים שאני מכירה אחת לפני מספר שנים ואחת לפני כחצי שנה הגישו תביעה נגד מנהל מסעדה אצלן הן עבדו כמלצריות כאשר הסכום ביניהם יהיה על טיפים בלבד. עובדה היא שהן קיבלו את שכר המינימום כפי שדורש החוק והכול באמצעות בית הדין לעבודה. או ידיד אחר שלי שהבוס שלו "מחק" לו שעות עבודה כדי לא לשלם שעות נוספות והצליח לחייב את המעסיק (היום לשעבר) לשלם לו. אני מסכימה איתך שמוסדות המדינה והחוק לא עושים מספיק כדי להגן על העובד השכיר ובמיוחד עם הוא מרוויח קרוב או מתחת לשכר המינימום. העניין הוא שאם לא נשתמש במה שכן עומד לצידנו, סביר להניח שגם את זה יצליחו להעלים בלי שמישהו ישים לבו לכך.

דור לוי

New member
ארגון למען מאבטחים ושומרים "אמיל"

באתר שיל מצאתי את הדף הבא: ארגון למען מאבטחים ושומרים "אמיל" - דף מידע "... טיפול פרטני ואישי בעובדים המועסקים באמצעות חברות השמירה והאבטחה. בנוסף טיפול פרטני ואישי בעובדים "חלשים". (עובדי חברות כוח אדם, ניקיון, השמה, מלצרים, עובדי תחנות דלק וכו..) ייעוץ משפטי וחשבונאי. הגשת תביעות לבתי דין לעבודה באופן קפדני וייחודי לגבי כל עובד. ייצוג משפטי על ידיי עורכי דין שנבחרו בקפידה. גביית הכספים מהמעסיקים לאחר תביעה משפטית. עלוני זכויות עובדים ודפי מידע. הפעלת פורומים מקצועיים. הארגון הוקם על ידיי מאבטחים ושומרים שחשו את ההתמודדות הקשה של העובדים "החלשים" והפגיעה בזכויותיהם המינימליות. לכן כל התייחסות לעובד "חלש" הנה קפדנית וייחודית כדי למצות עד תום את כל מה שמגיע לעובד! מאז הקמתו בסוף 2003 ייעץ הארגון לעובדים רבים והגיש מספר תביעות שכל אחת מוערכת במאות אלפי שקלים ולמעלה מכך! ..." לא הכרתי ארגון זה, אם מישהו השתמש בשירותיו אשמח אם יספר מנסיונו.

למעלה