לפורום א-מיניים

atzuv

New member
לפורום א-מיניים

קיים בנאדם שאני אוהב לשבת איתו. הוא בורגז איתי, וכשאני שומע שהוא היה אצל חבר מסוים, אני מרגיש תחושת החמצה עם תחושת רצון חזק להיות איתו וגעגועים חזקים, וכל זה גורם ללב שלי לדפוק חלש ולבכי, ואני מרגיש שהלב כמעט מפסיק לפעול ואז יש לי כמו רעש באוזניים עם תחושת עצב ורצון למות ושהחיים שלי לא שווים. האם יש דרך לצאת מכל המצב של תלות בבנאדם ? ניסיתי פעם לשכוח ממנו, אבל כששכבתי במיטה אז תמיד אני בוכה במשך כל הלילה וכך לא מצליח להירדם. אני לא רוצה לקחת שום תרופה נגד דיכאון, הייתי רוצה משהו טבעי שיעזור לי לקבל חסינות נפשית. אני לא מאוהב בו, זוהי אהבה אפלטונית כזאת, אבל מאוד חזקה. אני מאוד ניסיתי לקבל טיפול בריפוי בעיסוק, שם הומלץ לי להיות בקורסים, אבל אז במשך כל זמן השיעור חשבתי לעצמי מחשבות "אם הוא היה כאן עכשיו איתי אז היינו מדברים וביחד", וגם בתחנת האטובוס אותה מחשבה, וגם במשך הנסיעה, וכל המחשבה הזאת גורמת לי לדיכאון מאוד חזק, שאנשים שמים לב שאני עצוב ולא קשוב ("בעננים"). אבל זה קורה לי גם עכשיו, שאני חושב "נו מה איתו עכשיו", אני חושב עליו כל הזמן וזה רק גורם לי לחוסר תפקוד. את הלימודים עזבתי כי לא יכולתי להמשיך ככה, אז הגוף שלי נחלש בגלל הגעגועים אליו שאני לא יכול לזוז מהמיטה ויושב רק במחשב. תליתי את האושר שלי בו, ואני לא יודע איך להחזיר את הנשמה והאושר שלי לעצמי בלי שהם יהיו תלויים במשהו. באהבה שלי אליו אין משיכה מינית (זה מבחיל אותי), אלא יש רצון עז להיות במחיצתו. עזבתי לימודים, אף אדם לא נראה לי מעניין, כל אדם שאני מדבר איתו זה נראה כאילו סוחט ממני אנרגיה ובא לי לנוח כל הזמן מאנשים ואני רק רוצה להיות במחיצתו כל הזמן. זה קשה לי, ואי אפשר לחיות כך כי אני לא מתפקד בגלל זה כבר כמה חודשים. איזה מחשבות פילוסופיות יוכלו לשכך את הכאב ולפתוח לי צוהר חדש לחיים להסתכל על החיים ועל המצב שלי בפרספרקטיבה חדשה שתעזור לי לצאת מזה ?

קודם כל זה לא ממש הפורום המתאים. נשמע שיש לך בעיה נפשית רצינית ואתה זקוק בהחלט לסיוע מקצועי ולא רק לעיצה בפורום כלשהו. (וזה קצת נשמע כמו סוג של OCD...) אין לי הרבה מה לייעץ, פרט אולי לזה שבפורום תמיכה נפשית של סה"ר יש סיכוי שתוכל לקבל עזרה כלשהי ובכל מקרה עיצות והבנה גדולה יותר למצבך. ורק הערה קטנה: התאהבות לא קשורה ישירות למין. התאהבות היא הרגש והרצון להיות במחיצת מישהו מבחינה רומנטית. וזה נשמע מה שאתה מתאר. מאחלת לך רפואה שלמה ושתרגיש טוב. אל תזניח את זה כי נשמע שזה כבר פגע בך בצורה קשה ואתה מאבד את החיים שלך (הפסקת את הלימודים ואין לך עניין בחברים אחרים)

p019

New member
תוספת קטנה בקשר להתאהבות

אני לא חושבת שהתאהבות חייבת להיות מינית או רומנטית. אפשר לחוש התאהבות - רצון להיות אם מישהו, לדבר איתו, לחשוב עליו כל הזמן, להרגיש ארבה יותר טוב רק כי מדברים איתו, גם בלי שום רצון לדבר פיזי או אינטימי - או אפילו רצון במערכת יחסים זוגית.

אממ... כבר היה לנו דיון בנושא

ונדחק לו תוך כדי לדפים הבאים... אז מה ההבדל בין אהבה להתאהבות? לדעתי, זה משהו שקשה להסביר כי הוא מאוד רגשי, אבל יש בהחלט הבדל. אין לי פרפרים בבטן לקראת מפגש עם הבנות שלי, למרות שאני יכולה מאוד להתרגש ולשמוח. כנ"ל גם לגבי חברים וחברות קרובים. יש הרבה א/נשים בחיי (וילדים... ולא רק שלי) שאני שמחה לראות ולהיות במחיצתם. חלק יותר, חלק פחות. ועדיין, יש תחושה אחרת כשמדובר בהתאהבות. ברומנטיקה. גם אז לא ממש ידעתי להסביר לך את זה, אבל אני מניחה שכל מי שאי פעם חש התאהבות יודע מה ההבדל. לפעמים, בגלל שרגלים שיחד עם ההתאהבות מגיע התשוקה המינית, כשאין אותה, חושבים שזה לא התאהבות. לפעמים, בגלל שחושבים שצריכה להיות תשוקה מינית, פועלים על פיה למרות שהיא לא בהכרח שם. אבל מה שבאמת מפריד התאהבות רומנטית מאהבה, רבה ככל שתהיה, הוא לא מין. והוא עדיין קיים. (ההבדל) אז מצטערת אם שוב לא היו לי המילים להסביר את ההבדל, אבל הוא קיים.

atzuv

New member
אהבתי היא כנה ותמימה כאדם

מה שאני מרגיש הוא אהבה כנה ותמימה כאדם. העוצמה שלה היא חזקה מאוד מאוד, וזה מה שגורם למי שקורא את תיאורי עוצמתה האדירה לפרש כאילו מדובר בהתאהבות. הסיבה שלא נוח לי עם המונח התאהבות ואובססיה היא בגלל שבכל פעם שאני רושם בגוגל "התאהבות" באנגלית, אז תמיד מדובר על אהבה רומנטית. ותמיד כשאני רושם בגוגל "אהבה רומנטית" אז מדובר על סקס, זאת אומרת שמי שרושם את הערכים בויקפדיה חושב ש"התאהבות" מתייחסת למשיכה מינית ולכיוון הזה. וזה לא נכון אצלי, כך שאני חריג למה לפרשנות של רוב האנשים בעולם כי אני מרגיש אהבה כדבר שמשולל כל יסוד מיני ומשולל כל אופי מיני בכל צורה שהיא, ולא רק אלא שאצלי ככל שהאהבה שלי היא עמוקה מכל הלב עם רגש חזק של אהבה אז כך גם כל כיוון מיני הופך לדוחה ומבחיל יותר. זו גם הסיבה שאני לא יכול לקיים יחסי מין עם אישה שאני אוהב. ככל שקיימת אצלי אהבה אמיתית, כך גם מתרחק הסיכוי שאמשך, ויגדל הסיכוי שאקבל דחייה מרובה מתחושת משיכה מינית כלפיה. אהבה אצלי זה רצון להיות במחציתו של מישהו, לשוחח איתו ולהעביר בשיחה רגשות אהבה ואני מאוד אוהב להגיד למי שאני אוהב שאני אוהב אותו, וזה מה שאני אוהב להגיד לבנאדם שאני אוהב אותו. הדברים שאני אוהב עם אנשים שאני אוהב זה רק לשבת ולשוחח איתם על זה שאני אוהב אותם, ולתאר בפניהם את עוצמת האהבה שלי אליהם. אבל, אנשים לא יכולים להבין אותי, אז הם חושבים על "התאהבות", אז זה מביא אותי למצב שאם אני נחשב כ"חבר", זה לא נורא, ודווקא נהנה מהמונח, אבל אם אני מרגיש שאני עלול להיחשב כ"החבר" או כמישהו שמחפש אהבה רומנטית אז זה מזעזע אותי כי זה לא נכון. אף אחד לא יכול להבין אותי.

orald

New member
נשמע לי כמו אהבה רומנטית...

זה שהשטויות באינטרנט מפרשות אהבה=רומנטיקה=מין לא אומר שזה נכון. אתה רוצה רגשות, לא מגע פיזי דווקא, ובהחלט לא מגע פיזי מיני במפורש, לא יחסי מין. אבל מאד רוצה רגשות, וזה נשמע כמו אהבה רומנטית בסופו של דבר. אין שום רע ומגעיל אם תבין שאתה אוהב את אותו אדם אהבה רומנטית, כי לפי כל מה שכתבת זה נשמע מאד כמו התאהבות רומנטית. אני יודעת איך זה, וגם אם אצלי למשל זה מלווה ברצון לקצת יותר משהייה בנוכחות האדם(זו כבר התחלה טובה), למגע רומנטי, אולי אפילו מיני לעיתים, זה לא גורע ולא הופך את האהבה לזולה יותר ופחות כנה. מין הוא גם לא רע מיסודו, למרות מה שטענו שאני אומרת, ואין סיבה לשנוא את עצמך על כל זה.

פה,יותר מבכל מקום אחר, יש א/נשים שיכולים

להבין את העובדה שאתה מתאהב וזה לא קשור למיניות. למען האמת, מה שאנחנו מנסים לומר כל הזמן, הוא שאין קשר בי השניים. ועזוב אותך ממה שכתוב בויקיפדיה. ויקיפדיה היא לא תורה מסיני. ולמען האמת, גם אם היא היתה, זה עדיין לא אומר שהיא לא טועה.. כיום, עדיין רוב האנושות מקשר בין רומנטיקה למיניות למרות שזה לא בהכרח בה ביחד. וחבל שכך. אבל זה המצב. ואנחנו פועלים לשינויו ע"י שיחות והרצאות והעלאה של הדברים למודעות. אז כן, לפי כל מה שאתה כותב מדובר בהתאהבות. וזה שאין שם גורם מיני לא אומר שזה לא רומנטי. כשאתה אוהב מישהו אהבה טהורה באמת, כזו שאין בה גם רומנטיקה, אתה לא חייב להיות איתו כל הזמן. למען האמת, אהבה טהורה ואמיתית ללא צורך אישי כלל, אהבה נקייה באמת, היא הדבר הכי ממלא שיש ובטח לא משהו מרוקן או משהו שגורם לך להפסיק לחיות. רובינו בכלל לא יודעים להאהוב באמת. רובינו מונעים מאהבות שבבסיסן הן אגואיסטיות. כמה שלא נעים להודות בזה... משיכה מינית או משיכה רומנטית הם דוגמא קלסית לאהבה שהיא לא נקייה כלל. זו אהבה שיש בה צורך שלך שמגיע על ספוקו ע"י אדם אחר. אם בקיום יחסי מין ואם רק בנוכחותו והיכולת לספר לו כמה אתה אוהב אותו. זה בדיוק כמו השאלה של הגששים: דייג אוהב דגים? אם הדייג אוהב דגים - למה הוא דג אותם? דייג אוהב לאכול דגים. הדייג אוהב את עצמו. אם הוא היה אוהב דגים באמת, הוא לא היה דג אותם ובטח לא אוכל. הוא היה שואג לרווחתם. כשאתה אוהב באמת מישהו, אתה מאושר מעצם זה שהוא מאושר. ואם האושר שלו זה להיות רחוק ממך, אין לזה כל משמעות לגביך. העיקר שיהיה מאושר. ואובססיה זה כבר עניין אחר... המקרה שלך נשמע אובססיבי, כי גם כשאוהבים מישהו רומנטית/מינית/כל סוג אחר של אהבה, זה לא אמור לשתק את חיינו ולהעסיק אותנו 7/24. אתה אמור להיות מסוגל לחיות וללמוד ולהמשיך בחייך בין אם מושא אהבתך נענה לך או לא. ולכן אני חושבת שכדאי שתלך ליעוץ מקצועי. כי זה לא נשמע טוב...

p019

New member
אני עדין טוענת שיכולה להיות התאהבות לא רומנטי

כשאני אומרת טוענת - אני מתכוונת יודעת. כמו שאני יודעת שא-מינים קיימים.

p019

New member
אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי

יכולה להיות לך התאהבות באדם - עם פרפרים בבטן וכל הטררם - בלי רצון בקשר זוגי. אני לא יודעת בדיוק איך זה עובד במוח - אבל זה לפעמים מגיע כשמקירים מישהו חדש, ההתרגשות של להכיר. אני אישית חושבת שיש בזה ארבה יותר בינך לעצמך מאשר לאדם עצמו - כיוון ששלב ההתאהבות הוא די בהתחלה כשעוד לא מכירים את האדם. אולי זה רק עיניין של אותו מושג עם הגדרות שונות. אבל הפרפרים בבטן לא נשארים לנצח. גם אם היה לך מזל ומצאת את האדם שתבלי איתו את שארית חייך. שתוהבי אותו לעד - הפרפרים בבטן לא נשארים שם. בסרטים אוהבים לומר "I love you but I am not in love in you" - אני אישית חושבת שזה שטויות. אולי פשוט חסרים לנו מילים. אני יכולה להבין איך יכול להיות לך עדין אחפת וחשוב ממשהוא (=אהבה) אבל לא רצון להיות זוג יותר. אני משארת שזה מה שמתכוונים - אבל לפי ההגדרה שלו זו לא "התאהבות" - זו אהבה זוגית - ולא - אין לי שם לזה.

אלב85

New member
היי עצוב

יש לי רק דבר אחד מעודד לאמר לך - זה עובר... בתיכון הייתי מאוהבת במישהי אהבה רומנטית ולא מינית - לא רציתי לשכב איתה, אבל כן רציתי להיות לידה כל הזמן, לחבק ותה לתת לה יד וכו'.. גם אני לא תפקדתי בכללל - בדיוק בדיוק כמו שאתה כותב, אני זוכרת שפעם היא התעלמה ממני ומיד עלה לי החום ל40 מעלות והייתי חולה שלושה ימים. לא האמנתי שרגשות בעצמה כזאת יכולים להעלם, זה היה מדי חזק, הייתי חושבת עליה 24 שעות ביממה, ומתכננת הכל כך שנפגש במקרה, והכל היה סובב סביבה. רק שנה שלמה אחרי שעזבתי את התיכון היה אפשר לאמר שנרפאתי מזה, אבל מה זה נרפאתי - עבר לי לגמרי, לחלוטין, ברמה שלא האמנתי שאפשרי להגיע אליה בהתחשב בעצמת הרגשות ובאובססיביות המוחלטת. (גם לא האמנתי שאני אהיה מסוגלת להרגיש כך כלפי אדם אחר מלבדה - וגם בזה התבדתי) אז קצת פרספקטיבה בשבילך: 1. זה עובר, גם אם זה לוקח הרבה זמן. 2. אתה בר מזל שיש לך את היכולת להרגיש רגשות כאלו, ולפתוח את הלב בעצמה כזו. יש אנשים שחיים חיים שלמים בלי לחוות את זה - משהו בך מאוד בריא ופתוח. 3. היום אין אף אחד/ת בה/ו מאוהבת/ אובססיבית לגביו - ואני קצת מתגעגעת לזה...

avi1283

New member
היי

אני יכול להזדהות עם חלק ממה שרשמת, גם לי היה מקרה דומה בעבר רק בצורה פחותה, אני חושב שלרוב האנשים זה קורה עם אהבה נכזבת ואתה פשוט נתקעת יותר מדי במצב הזה, וזה נהיה מאוד מזיק ואתה חייב לצאת משם. זה באמת עובר, אבל חייבים לפעול בשביל לעזור לזה לעבור. אתה צריך להתנתק מזה, להיות בקשר עם אנשים אחרים עם עיסוקים אחרים שלא קשורים אליו, אתה צריך להבין שזה באמת מזיק לך המחשבות האלו וזה לא נותן לך שום דבר. קודם כל הייתי מציע לך לנתק איתו כל קשר, לקבל החלטה כזאת שלא משנה מה אתה לא בקשר איתו ולא יודע מה קורה איתו. אתה צריך בכח להעסיק את עצמך בדברים שעושים לך טוב, אם ריפוי בעיסוק לא דיבר אליך זה יכול להיות כל דבר - התנדבות, ספורט, תחביב, ריקוד, קורס העשרה, יש הרי מיליון דברים בטוח שכמה מהם יענינו אותך ויעשו לך טוב, להמשיך ליצור קשר עם אנשים אחרים גם אם זה מעייף בהתחלה אחר-כך זה יהיה יותר קל ויהיו עוד אנשים שיענינו אותך ויהיה לך כיף להיות איתם, מחשבות פילסופיות זה ההפך ממה שאתה צריך, כדאי פשוט לפעול ולהעסיק את עצמך בדברים אחרים ואז מעצמם המחשבות יתחלפו. אם לבד אתה לא מצליח לדחוף את עצמך אז תלך למטפל, אם גם לא אז תקח כדורים שפסיכיאטר יציע לך, יש המון שלוקחים וזה ממש לא בושה, יכול להיות שתצטרך רק לתקופה קצרה כדי לדחוף אותך החוצה מהמצב הזה ואחר-כך כבר תסתדר בלעדיהם, תעשה כל דבר שיוכל לעזור לך, אל תתעסק עם טבעי או לא טבעי, כי לחשוב הרבה על מישהו שבכלל לא מעונין בקרבתך זה גם כן לא טבעי, ולעצור את כל החיים שלך וכל הדברים שאתה יכול לחוות ולתרום לאחרים סתם בגלל מישהו שלא מעונין זה גם כן לא טבעי בכלל.

orald

New member
פסיכיאטרים וכדורים...

פסיכיאטרים מתים על לדחוף כדורים ללא קשר, אני יותר מבטוחה שהם מקבלים תמריצים מחברות התרופות לשם כך. לא כל כדור שהפסיכיאטר מנסה לדחוף לך הוא משהו טוב, ובד"כ הוא לא.

למעלה