לפופית

לפופית ../images/Emo20.gif

לשכן ממול יש לפופית סגולה מדהימה שכיסתה את כל הגדר. אני לא מפסיקה להתפעל ממנה, גם אני רוצה... הבנתי שקל לזרוע אותה, האם אפשר לקחת זרעים מהפרח או שצריך להזמין זרעים? מה העונה הכי טובה לשתול? איזה תנאים היא צריכה (אצלי תהיה בעציץ גדול)?

shlumbergera

New member
אם את יכולה לצלם אז יופי ותשימי כאן

התמונה. כי: יכול להיות שזו לפופית אבל עלול להיות שזה חבלבל. הראשונה יופי, השני פויה. ואולי זו בכלל שעועית החילזון? או טונברגיה? שתיהן מדהימות ואהובות. צילום יעשה ת'עבודה

crazyflower

New member
איך אפשר להגיד פויה על חבלבל?

בכל מקרה זה לא נשמע ככה. נשמע כמו לפופית

shlumbergera

New member
סליחה סליחה אם פגעתי במישהו../images/Emo10.gifאבל..

יש בחצרי משהו שנראה לי כמו חבלבל. זה גם השם שאמרו לי. הוא צומח כמו משוגע, אין לו הלקטים, הפרח דומה ללפופית, צבע כחול בהיר. הוא מכסה ***הכל***. אפשר לראות אותו בצידי דרכים, מטפס על עמודים, כבלים, צמחים אחרים וכו'. בחצר הוא מפגע נורא. אי אפשר להיפטר ממנו וצריך כל הזמן לתלוש או לרסס את השלוחות שרצות בכל השטח לכל הכיוונים ולמרחקים שלא יאומנו. זה חבלבל? לא? אז מזה? אם אמצא את התמונה שלו - אשים.

Rוני

New member
מלפופית חובה לקחת זרעים. מי שקונה

בפורום שולחים אותו לשיפור מיומנויות התנהגות בפורום שכן
יש לה זרעים למה שיפלו על המדרכה? לא חבל? צריך להציל אותם
מאד קל לזרוע

אבל איפה אני מוצאת את הזרעים?

זו בטוח לפופית, לפי צורת העלים והפרחים המדהימים. אני אצלם בסופ"ש כדי לוודא, אבל אם אני כבר יורדת לשם - איפה לחפש את הזרעים? אני צריכה למהר (לפני הגשם?)

shlumbergera

New member
בכל נקודה בה נבל פרח,תמצאי הלקט-

בד"כ זו "שקית" קטנה ובתוכה הזרעים. אם ההלקט ירוק, הזרעים עדיין לא בשלים ולא טובים לקטיף/זריעה. צריך לחכות עד שההלקט מתיבש ומתחיל להיפתח ואז כדאי לתלוש אותו ולאחסן במקום יבש ומוצל. אם יש לך הזדמנות חד-פעמים לאסוף זרעים, חפשי הלקטים שעדיין לא הבשילו, חתכי ענף ארוך עם כמה כאלה, תחבי את הענף + עין תחתונה וללא עלים באדמה דשנה, לחה ומוצלת. שמרי על הלחות ! הסיכוי הוא שהענף יישאר ירוק, ההלקטים יבשילו ותוכלי לאסוף את הזרעים.

shlumbergera

New member
../images/Emo20.gifכן כדאי, כי נביטה מוקדמת בגלל

חורף קייצי, כמו עכשיו, מזרזת את ההתפתחות והפריחה אבל הבלבול שמגיע עם השתנות הטמפרטורות, תוקע את הצמח באמצע. קחי בחשבון שאביב, כאן בארץ, הוא מאמצע פברואר (אזור ט"ו בשבט). קחי בחשבון את האזור בו את נמצאת. אם יש במקום לילות+קרה, כדאי לזרוע בעציצים ולאחסן במקום מוגן וחמים יחסית.

למעלה