לעשות שלום

לעשות שלום

כיום יש רק שתי תוכניות טובות ציוניות להשגת השלום: ג'נבה והתנתקות. גם התנתקות זה דבר מצויין וגם ג'נבה זה דבר מצויין - שתי התוכניות מובילות לכך שזכות השיבה מבוטלת, ירושלים המערבית נשארת יהודית, הערביים הפלסטינים מקבלים שוויון ומדינה וכולנו מקבלים שלום. העניין הוא שהתנתקות זה קצת טוב יותר מאשר ג'נבה - ולכן אלינו לבצע את תוכנית ההתנתקות.

shiraz15

New member
למה נראה לך לעזאזל?

ההתנתקות לא מובילה לביטול זכות השיבה!אפילו בוש שעוד מעט לא יהיה בשילטון אמר שזה לא בטוח,וממתי לגרש יהודים מארצם זה טוב?כי הם כן מגן אנושי אם אתה לא יודע שנחסמות פצצות מרגמה וטילי קאסם על אשקלון אשדוד והסביבה רק בגללם,כי גדר לא יכולה לחסום טילים!!!ואנחנו מפריעים להם לירות עלינו!ואם נצא זה כבר לא ייקרה ויהיו לנו מגה פיגועים כל יום עלמה אתה מדבר בכלל??????

להרחבה

התנתקות: נבנאת גדר הפרדה שתמנע מהמחבלים לחדור לישראל ולאורך כל הגדר יהיו חיילים ישראלים השומרים, יהיו מקומות מסויימים שבהן אין גדר כדי שהפועלים הערביים שלא חיים בישראל יוכלו להיכנס לפה - אך גם שם יש שומרים ישראלי. כל מטרת תוכנית ההתנתקות היא לבטל את זכות השיבה ולמנוע מדנה דו-לאומית. ג'נבה: אף פליט ערביי לא נכנס לישראל. מטרת התוכנית היא ליישב את הפליטים בארצות אחרות, לבטל את זכות השיבה ולמנוע מדינה דו-לאומית.

shiraz15

New member
הפלשתינאים מפתחים נשק עוקף גדר

והטילים שלהם יעברו מן הסתם מעל הגדרות שלך!תסביר לי,רק תסביר לי,מה לדעתך ימנע מהם להישתלט על כל שאר הארץ?

doresh shalom

New member
ההתנתקות לא מבטלת כלום

מכיוון שזהו מהלך חד צדדי אין פתרון של ממש, פשוט נסוגים מעזה ובונים שם גדר. אין מו"מ או שום דבר בסגנון. זה לא אומר שאני לא חושב שצריך לסגת מעזה אבל למהלכים חד צדדים יש עדיפות שנייה אצלי.

doresh shalom

New member
תיקון

"זה לא אומר שאני לא חושב שצריך לסגת מעזה"=זה לא אומר שאני לא חושב שצריך לסגת מרצועת עזה

doresh shalom

New member
תגובה

ראשית כל, ההתנקות לא ממש יכולה להוביל לשלום, אולי לשקט אבל לא לשלום. שלום, לפי מה שידוע לי, מסיגים בעזרת מו"מ. >>>"העניין הוא שהתנתקות זה קצת טוב יותר מאשר ג'נבה - ולכן אלינו לבצע את תוכנית ההתנתקות"<<< אפשר לדעת למה תוכנית ההתנתקות עדיפה על יוזמת ז'נבה? אתה לא חושב שמהלך שיעשה במסגרת הסכם בין שני הצדדים עדיף? מלבד זאת תוכנית ההתנקות עוסקת בפינוי רצועת עזה ולא בפתרון כולל

Red Star

New member
שטויות במיץ תות בננה

תכנית ההתנתקות נותנת לפלשתינאים שוויון ומדינה ?? ולכולם יהיה שלום ?? תבדוק שוב

Red Star

New member
שלום יכול לבוא רק בהסכם

ותכנית ההתנתקות היא חד-צדדית

DaAngel

New member
אני בעד ההתנתקות...

לא דעת מה איתכם.. אבל זה יפתור הרבה... המדינה הזאת גם ככה בגירעון ענק.. וההתנחלויות אוכלות כספים... (אהם אהם אוכלי חינם) טוב אני אמשיך בבוקר.. כי אני ממש עייפה ואני עוד שנייה נוגחת במקלדת... אז לילה טוב לכולם..

למעלה