לערב רב

לערב רב

שני דברים חשובים לי אליך. האחד, לגבי הקטע שכתוב בכל הודעה שלך. אין ספק, גירוש אוכלוסיה אזרחית הוא פשע נגד האנושות ואתה יכול למנות אותי עם מתנגדי ההתנתקות (אם כי משמאל). אבל אל נא נשכח כמה דברים חשובים: 1) לפי אותן ההגדרות בדיוק, גרושם של 8,000,000 פלשתינאים במהלך מלחמת 48' גם הוא פשע נגד האנושות. 2)גם גירוש האוכלוסיה הפלשתינית בקסבה של חברון ע"י פרעות שערכו בהם המתנחלים שאתה עצמך הגנת עלים בהודעתך הקודמת גם היא פשע מסוג כזה. 3)טבח דיר יאסין, טבח כפר קאסם, מתן הלגיטימציה לטבח סברה ושתילה, מעצרים מנהליים, הגדר, הכיבוש, המחסומים, הריסת בתים והלאה והלאה כולם פשעים הרבה יותר גרועים מהגירוש הנורא מגוש קטיף. ולכולם אחראי "צבא הגנה לישראל" (או צבא הגירוש לישראל, או צבא הכיבוש לפלסטין, איך שלא תרצה לראות את זה) ובכל זאת אני לא רואה אותך מתקומם על אף אחד מהמקרים הנ"ל. האם זו איזושהי סלקטיביות גזענית שבה אתה נוקט כדי להחליט נגד מה למחות ונגד מה לא? והדבר השני, באמת בלי להעליב. ברור שדעותיך אינן מתאימות לפורום, אתה נטע זר שמסתובב ועושה פה פרובוקציות כבר זמן רב. ואני שואל, למה אתה ממשיך להטריד אותנו? כולנו הבנו כבר מזמן את דעותיך הפאשיסטיות/גזעניות וכולנו כבר נתנו עליהן את הדעת. עזוב אותנו לנפשנו, עזוב את הפורום וניפרד כידידים. נ.ב אני מוכן להקים פורום מיוחד במיוחד לדיונים ביננו לבינך ושכמותך,אני אפילו אשמח.

Fleddermaus

New member
מצטרף לשאלה: ../images/Emo119.gif

נראה לי ששמת אפס או שניים מיותרים...

ד ר ו ר 1

New member
הערה לדברים

כתבת: "...אין ספק, גירוש אוכלוסיה אזרחית הוא פשע נגד האנושות ואתה יכול למנות אותי עם מתנגדי ההתנתקות (אם כי משמאל)..." - ובכן, גירוש אוכלוסיה אזרחית הוא אמנם בהגדרתו פשע נגד האנושות, אבל המקרה הספציפי של התנתקות ישראל מעזה וצפון השומרון, לא יוכל להכלל בשום אופן כפשע נגד האנושות, וזאת מהסיבה היחידה והיא שעצם שהות המתנחלים (המחבלים) שם אינה חוקית, כך שהדבר אינו 'גירוש אוכלוסיה אזרחית', אלא גירוש כוחות פולשים עוינים על אדמה שאינה שלהם. זה לא סותר את דבריך, רק מחדד אותם. זהו, יומטוב
דרור

ערב רב

New member
לפי איזה חוק שהותם אינה חוקית?

אני אחסוך לך את התשובה - לפי החוק הישראלי בוודאי שלא, וחוק פלילי בינ"ל שמייחס אחריות פלילית לאנשים בודדים אינו כולל אלא עבירות מסוג פשע חמור, ולא חל בישראל (ואם יחול, אני מציע לכל השותפים לגירוש להתחיל לחשוב על אמצעי הימלטות מהארץ). בשביל לזרוק חייב משכנתא מהבית אתה חייב קודם כל להוכיח לשוטר שהוא מסיג גבול, אתה לא יכול להוכיח דבר כזה לגבי המתנחלים. הדבר הקרוב ביותר שהמשפטן הבינ"ל הקיצוני ביותר יגיד לך (ע"י פרשנות 'תכליתית' מעוותת של דברי הפרשנות של הצלב והסהר האדום לסעיף 49' לאמנת ז'נווה הרביעית) הוא שמדינת ישראל הייתה צריכה לחוקק חוקים שימנעו מהמתנחלים להתיישב ביש"ע, ואו אז אם הם היו עושים זאת הם היו עוברים על החוק הישראלי. אבל זה כמובן לא נעשה. כמובן, מרגע שאינך יכול להוכיח שרבע מיליון בני אדם ביש"ע (איו"ש, עכשיו) הם עבריינים, גירושם הוא פשע נגד האנושות, שמתבצע בין השאר על-ידי חקיקת חוקים פליליים דראקוניים מיוחדים בשבילו ("חוק ישום תכנית ההתנתקות"). אתה, כמובן, תמיד מוזמן להוכיח אחרת.

that girl

New member
שגב, פוצי,

קודם כל- ברוך הבא לפורום
שנית, האם אין מקום בפורום של תנועה ליברלית כמו נוערמרציחדנירמוזסהביתשלהשמאל לאנשים מהצד השני של המתרס שייצגו את השעה המנוגדת (כל עוד הם מקיימים איזושהי תרבות דיון וכבוד הדדי)(מה שערב רב לא תמיד עשה, אבל ניחא.)? זהו, סתם נקודה למחשבה
לי
סניף חיפה (מגפיי [דמוי] עור ושוט, נו.)

ערב רב

New member
אגב, סתם למען הסדר הטוב

יש לך דוגמא כלשהי לכתיבה חסרת "תרבות דיון וכבוד הדדי" שלי?

hay, girl

בהחלט. יש לו מקום להביע דעתו. ולכן הצעתי את האפשרות של מיוחד לנושא.( אני אפילו מוכן לקרואלו "פורום ערב רב וחברים") אבל פורום נוער מרצ הוא פורום ששייך לנוער מרצ, ובאופן פנימי. הפורום הזהמטרתו לשרת את קשרי הפנים שלנו ולא את קשרי החוץ שלנו. זה לא פורום הסברה של מרצ ובטח ובטח לא פורום הפרובוקציות של ערב רב. בנוסף אני מרגיש (ונדמה לי שאני לא לבד) שבתוך פורום ביתי כל כך, שאמור להיות נוח ומיטיב עם חבריו, לא צריך להיות גוש כזה של שליליות מתגרה. נ.ב. עדיין מחפש לך שוט טוב.

הצעה לפיתרון

כל מי שפותח שרשור מוזמן להגדיר מראש שזה שרשור פנימי לנוער מרצ והוא לא מעוניין לקבל בו תגובות של אנשים מחוץ לנוער מרצ. ותיקי הפורום זוכרים עוד תקופה שזה נעשה כאן ועבד בצורה טובה עם כל הימנים ששורצים כאן

ערב רב

New member
הסיפא של דבריך מייתרת התייחסות

כנראה (על אף שאני תמיד מוכן לקיים דיונים ענייניים בכל נושא שיש לי בו עניין והבנה מזערית, להערכתי). זהו פורום פתוח שכחלק מהגדרתו משמש כבמה לדיונים פוליטיים שלא רק במסגרת פעילי, חברי ותומכי נוער מרצ ואפילו לא מפלגת מרצ. זה גם לא פורום "השמאל שלנו", על אף שגם שם ניתנת לאנשי ימין במה חופשית. אז אם אתה מעוניין בפורום סגור כלשהו, במערכת 'תפוז' תאלץ להסתפק בפתיחת קומונה סגורה. ובכל זאת, תגובה לטיעוניך, למען הסדר הטוב - דברים רבים שנעשו וניתן היה לעשות בשנות הארבעים של המאה ה-20, אינם אפשריים היום ונחשבים לפשעים נגד האנושות. באותה המידה יכולת להלעיט אותנו בסיפורים מהתנ"ך על מנת "להוכיח" שהדברים מקובלים מימים ימימה ואם לא התנגדתי להם בעבר אז אין לי זכות להתנגד להם בהווה (ולמען הסר ספק, אינני חושב שבוצעו במלחמת הקוממיות פשעים נגד האנושות, אבל אם בוצעו, יש להתייחס אליהם ככאלה, על כל המשתמע מכך, על אף האמור לעיל לגבי התקופה).

אני לא מסכים

מדוע ערב אינו יכול להביע את דעותיו בפורום אם הפורום אמור ,אחרי הכל, כן לייצג את התנועה שאופייה הוא אופי ליברלי ופתוח לכל מי שרוצה להיות בה(??) במסגרת הנורמות המקובלות- כמו תרבות דיון שערב רב איך שאני רואה את זה, לא אומר דברים לא ענייניים או דברים אחרים בסגנון? אחד מהעקרונות של הנוער הוא דגילה בדיון ולכן זה לא מוצדק לבקש ממנו לעזוב את הפורום. בנוסף, אף אחד לא מחויב לשוחח עם ערב רב ושהותו בפורום לא גורמת לכלום מלבד סוג שונה ומגוון של דיונים. האם לדעתך (וזה מופנה לכל חברי התנועה) יש מקום לאנשים שלא מוגדים כשמאלנים בתנועה?

לא. פשוט לא.

אתה לא קראת את מה שכתבתי עד הסוף. אתה לא מתייחס לבעיה שהעילתי!! אני מבקש שתקרא שוב את מה שכתבתי. ולא, אין מקום במרצ לפאשיסטים. עצם זה שמרצ (שלא כמו כמה מפלגות אחרות) מקבלת את הרעיון שהיא לא יחידה בעולם ויש עוד דעות חוץ מדעתה לא אומר שיש מקום ב ת ו ך מרצ לדעות הללו.

למעלה