לעצור את העולם

יופיאל

New member
לעצור את העולם

אתמול בלילה גמרתי לקרוא את מסע לאיכטלאן. אני חייב לציין שהסוף של הספר השפיע עלי עמוקות... לעצור את העולם , החוויות שהיו לו , הדברים שהוא ראה... לא ידעתי איך לעכל את זה. האם הכל אמיתי? האם זה אפשרי? והחלטתי שאם זה אפשרי אז אני גם יכול לעשות את זה... אתמול נכנסתי לסרטים , היום חוויתי את הסרטים. התחלתי בראיה - הלכתי ברחוב ולא התמקדתי על כלום , פשוט קיבלתי את כל התמונה שהופיעה מולי - בטווח של כמעט 180 מעלות ונתתי לכל מה שקורה להיות שם מבלי שאני ממקד את תשומת ליבי על משהו ספציפי. כך גם יכולתי לקלוט הכל , והייתי כל כך מרוכז בזה שלא חשבתי על שום דבר אחר. זה היה תרגיל ריכוז מאוד עוצמתי והחלטתי שאני אמשיך להתאמן עליו , ולהמשיך גם בהתבוננות בלי מיקוד על צמחים ועצים. הלילה החלטתי להזכיר לעצמי - להטביע בתוך הראש שלי - להסתכל על הידיים כשאני חולם. כדי לתת למח שלי לקבוע שאכן אסתכל בידיים בזמן חלום אמרתי לעצמי שאני עכשיו חולם , ואני צריך להתבונן בידיים שלי ולראות מה קורה... אחרי שחזרתי על זה כמה פעמים בראש , פתאום עלתה מחשבה מאוד מפחידה ועוצמתית כאחד - ומה אם זה באמת חלום...? המחשבה היתה כל כך עוצמתית - במיוחד באותו מצב תודעה שכבר הייתי בו , שלרגע הבנתי שזה אכן רק חלום... כל החיים האלה , כל המציאות הזאת , זה סוג של חלום , ואם אני אסתכל עכשיו ביד שלי אני אבין את זה , אני אחווה את זה. ואז הסתכלתי על כף היד שלי.... ואז זה קרה. העולם נעצר. למשך כמה שניות הבנתי בתוך תוכי שכשאני מסתכל על היד שלי אני מבין שאני חולם , ואני לשניה מתעורר... אבל זה היה יותר מדי , המח שלי לא יכל היה לעמוד עוד במצב הזה , והעולם חזר לקדמותו... עוד לא היתה בי מספיק עוצמה בשביל למוטט את העולם , אבל הצלחתי להעמיד אותו בסכנה... למעשה כשאני חושב על זה - היה לי כבר פעם ניסיון דומה , בעקבות הסרט המאטריקס - שיכולתי ממש להרגיש את זה - אני חי בתוך המאטריקס - וזה לא ממש מטאפורה... זה הרבה יותר אמיתי ממה שאני מעיז לדמיון... אך באותו רגע העזתי - וזה מה שעשה את ההבדל. "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" אבל חזרתי לכאן (או לשם?) ואני מקווה שבפעם הבאה אדע לעמוד מול ההרגשה הזאת ולהכיל אותה בשלמותה. בדרך חזרה הביתה אני נוהג , וכל הכביש ריק כמעט לגמרי , ואז עוברת מולי תנשמת לבנה לגמרי... ואני בדיוק התחלתי להקשיב אל הטבע ואני מנסה להבין מה היא באה להגיד לי? ובעוד אני חושב על התנשמת , אני רואה עורב שחור לגמרי עף וחוצה את הכביש ממולי... מה זה אומר?? אני ממש לא יודע כרגע. יש לכם רעיונות? דבר אחד אני יכול להגיד - זה היה עוצמתי. ולסיום פזמון קטן: Row, row, row your boat Gently down the stream Merrily, merrily, merrily, merrily Life is but a Dream

ברוך הבא לדרך הלוחמים.

בקרוב: "ברוך הבא לעולם האמיתי". "יחד לב אל לב נפתח ונראה את האור שבשמיים יחד לב אל לב נשיר בתקווה לאהבה ורק אם תאמין ובלי שום דאווין בשמש העולה זה שיר לאהבה" אם נרצה אין זו אגדה. לרצות להתכוון להתמקד לבחור לשלב כוחות ולהמריא הלאה.

Wow איזו חוויה ../images/Emo70.gif ,

פעם אחת חוויתי משהו בסגנון, פשוט מדהים !! זה מזכיר לי את החלומות שהיה לי אתמול בלילה (תוך כדי קריאה של ההודעה שלך נזכרתי) הייתי בחברת אנשים ולא הרגשתי כל טוב בניהם, אז התחלתי לשאול את עצמי אם זאת מציאות או חלום, הגעתי למסקנה שזה חלום, אז אמרתי לעצמי "טוב אם זה חלום אז אני יכולה להעלים את כולכם" מחאתי כף ואמרתי להם להעלם, פתאום כולם נעלמו ועברתי לחלום חדש, כשכל הזמן אני שואלת "זה מציאות או חלום?" כמו שאני זוכרת עברתי לפחות 2-3 חלומות בצורה הזו
ולא זכרתי להסתכל בידיים ...בררררר חבל, עד הפעם הבאה...שאני יזכור

kung fu

New member
ראייה של 180 מעלות

החוויה שתיארת עשתה לי מאד נעים (והזכירה לי את הספר) וכאשר נשכבתי עכשיו על הדשא, בסיום אימון קונג-פו, פשוט הסתכלתי למעלה ושמתי לב לכל מה שקורה ב-180 מעלות: למעלה - ראיתי שמיים צד ימין - ראיתי פרחים צד שמאל - ראיתי פרחים אחרים מרוחקים מאד בהתחלה זה מה שראיתי. לאט לאט ראיתי דמויות נעות מכיוון צד שמאל שלי. מרוב סקרנות הסטתי את המבט רק לצד שמאל וראיתי ששום דבר לא מתקרב. טוב, החלטתי לא להרוס את החוויה, וחזרתי לבהייה של כל השדה מעלי, מימני ומשמאלי. שוב פעם ראיתי דמויות מתקרבות משמאלי והפעם ביתר בירור. שוב פעם הסקרנות או שמא זו היתה הרציונליות? חה חה לא הניחה לי והרגשתי חייבת להסתכל לצד שמאל. שוב לא היה שם כלום! חזרתי להתבונן בכל השדה המרחבי, והפעם החלטתי קצת לפזול עם המבט, והפעם ראיתי מעלי כל מיני דברים שקופים עפים באוויר, ועוד משהו בצד שמאל אבל ממש קרוב אלי. ואוו זה היה מדהים לחלוטין. בסוף הפסקתי כי הרגשתי שהתעייפתי.

kung fu

New member
תודה יופיאל

החויות שלך מרתקות ועצם הקריאה שלהן שינה אצלי משהו מבפנים. תודה

ראיה....

תנסה לראות 180 ואם זות להיזהר מאבנים ברחוב.... או מחרא.... תנסה 180 ואם זות ממקוד וברור..... (כשאני כועס אני מרגיש מאוד פאנתי... חסר יכולת להבין... ממוקד באמונה ובמחשבה יחידה בלי יכולת לשנותה.... וגם אם זווית ראיה מאוד קטנה....)

kung fu

New member
תנסי ולא תנסה

אני שכבתי על הדשא. כאשר הולכים ברחוב ומסתכלים בראייה מרחבית על הכל, אין סיכוי לדרוך על חרא או על אבנים! ברגע שתצליח להסתכל על הכל בו זמנית, אז תבין שאין סיכוי קלוש או קטנטנן לדרוך על חרא במצס כזה.

יופיאל

New member
תודה לך ../images/Emo140.gif , ובקשר לראיה..

החוויה עדיין מהדהדת לי בראש , ואני כבר חושב איך אני ממשיך מכאן הלאה... אגב - ניסיתי להבין מה בדיוק ההבדל בין ראיה ממוקדת לבין ראיה מתפרשת בראיה ממוקדת אנחנו לוקחים את האנרגיה שלנו וממקדים אותה , וכך מקרני אור היא ממש הופכת לקרן לייזר ולכן כש"נועצים" מבטים אז ממש מרגישים את זה. ראיה ממוקדת טובה כדי לתת תשומת לב ספציפית - להסתכל לעיניים למשל - להתמקד על אדם אחד בלבד וזהו. בראיה מתפרשת אנחנו שולחים את האנרגיה שלנו לכל כיוון אפשרי ומנסים לקלוט את כל מה שנמצא באזור. מצב זה גורם לנו לפתח רגישות גבוהה יותר של קליטה , כי השידור הוא בעוצמה נמוכה יותר - כי פרשנו את כל העוצמה על כל 180 מעלות במקום על נקודה ספציפית. בהתחלה זה דורש ריכוז גבוה מאוד כיוון שאנחנו רגילים להתמקד בכל תזוזה שאנחנו רואים , אבל ככל שמתאמנים יותר , פחות מתפתים להתמקד ומצליחים לקלוט הכל גם בחוסר מיקוד.

לפעמים יש לכם את ההרגשה שהכל...

מציאות? יש לכם הרגשה כל כך ברורה שאתם חיים בעולם אמיתי וקיים? החלום.... החלום האינסופי שמשתרע על כל גרמי השמים הוא... מה הוא? קיים, לא קיים? (אני כותב אכשיו בהרגשה של מאטריקס... אני ל יודע האם זות השעה או האמת) האם המפוקח הוא החולם? והחולם הוא המציאותי? Row, row, row your boat Gently down the stream Merrily, merrily, merrily, merrily Life is but a Dream תשירו את זה בקול לא צעקה ולא לחישה... תרגישו את המטריקס. בקול שלכם... לא גבוה לא נמוך. איך אדם יכול להיות מסודר ואם זות ספונטני לחלוטין?

יופיאל

New member
העורב והתנשמת

מישהו ראה פעם עורב עף ב - 4:00 בלילה?? זאת הפע םהראשונה שאני רואה עורב בלילה , וזה עוד יותר גורם לי לחשוב... מה גם שהוא היה שחור לגמרי , לא היה לו פס אפור כמו לרוב העורבים שאני רואה בדרך כלל... ציפור יום שחורה שעפה בלילה , וציפור לילה לבנה... אני זוכר שבמסע לאיכטלאן כל פעם שדון חואן ראה עורב הוא אמר שזה אות למשהו... אבל מה? ומה הצב בא להגיד לי??? ואיך כל הדברים המדהימים האלה קורים לי בדיוק לפני שאני טס להודו למסע של חיי???

רמי ד.

New member
פתרון חלומות

בוקר טוב יופיאל בחלום וכנראה גם בחוויות ב"מציאות" כל הצדדים והתחושות הם אנחנו, והדרך להבנה היא דרך "סיפור" החלום מנקודת מבטו של כל משתתף בחלום, כולל כמובן ובעיקר את הרגשות והתחושות. הפתרונות הם סובייקטיביים, ואני יכול רק לזרוק מה זה עושה לי, בתקווה שזה יפתח לך שערי הבנה. הטבע- החיים העולם המודע הים - מרחבי הלא נודע המסתורי הצב - תזכורת לבלתי יאמן האפשרי ומציאותי בתת מודע המתבונן בצב - מקבל הזמנה לעולם המיסתורין ולתוך עצמו הציפור השחורה - חלק מאיתנו שנחווה כשחור ומאיים הציפור הלבנה - חלק מאיתנו הנחווה כלבן ונחשק הלילה = תפאורת דמדומים הולמת למצב שהוא רגשי בעיקרו ולא משנה עם הסצנה עם הצב היתה ב"מציאות" או ב"חלום" באהבה ואיחולי מסע נפלא בעצמך, בהודו וכאן איתנו רמי

למעלה