לענות או לא לענות?

לענות או לא לענות?

כפי שחלקכם יודעים, אני חבר בעמותה המפעילה פרוייקט אינטרנטי מסוייים. הפרוייקט נוסד על ידי קרוב משפחה שלי, והיה תקופה ארוכה one man show, אך גדל למימדים שמעבר ליכולתו של אדם אחד. הפרוייקט (או יותר נכון, מייסדו) קיבל ומקבל כמויות עצומות של אימיילים מהציבור, ובמשך השנים הצטברו המון אימיילים שלא זכו למענה, פשוט עקב המשאבים המוגבלים. כשהחלה העמותה לפעול, הוחלט להקים צוות שיענה סוף שוף לכל הפונים. הועלה חשש שמא מי מהפונים הלך בינתיים לעולמו, ואכן אשר יגורנו בא, ואתמול התקבלה תשובה מבתו של אחד הפונים, שפנייתו נענתה שנה וחצי לאחר שהגיעה אלינו - אביה נפטר לפני כשנה. השאלה היא - האם להמשיך ולענות למיילים אחרים שעבר זמן רב מאז נשלחו אלינו? איזה זמן המתנה נחשב סביר? חצי שנה? שנה? חודש?

אני הייתי ממשיכה.

שנה וחצי זה בהחלט לא זמן סביר, אבל אני, בתור אדם חי (לפחות בזמן כתיבת שורות אלו), הייתי שמחה לקבל מענה גם לאחר שנה וחצי, מאשר בכלל לא. כמובן שאתם צריכים לפתוח את המענה בהתנצלות על הזמן הרב שחלף, ואולי גם להסביר למה. יש להניח שרוב הפונים בחיים (אלא אם כן זה פרוייקט לקידום בית אבות).

אטיוד5

Active member
מה שהסברת פה ...

תסביר גם במענה. כמו כן תתנצל על אי נעימות שעלולה לנבוע מהאיחור. לא יודע איך לנסח את זה יותר טוב.

אטיוד5

Active member
לפחות ככה ...

לא יחשדו בנו שהיינו ביחד.

מוּסקט

New member
גמני הייתי ממשיכה

לענות לכולם - עם איזו אמירה בראש התשובה שמסבירה במילה או שתיים על ההתמהמהות.

למעלה