לעמוד זקוף

ailag

New member
לעמוד זקוף

שלום, יש לי בעיה רפואית שהיא שילוב בין טונוס נמוך בשרירים לבין היפרמוביליות, שבטח איכשהו נובעת מהטונוס. בסופו של דבר - ברוב הזמן אני שוכחת לעמוד זקוף (למרות שאני בהחלט יכולה) וזה משפיע בצורה ניכרת. שמעתי שבמצבים כאלה אפשר להשתמש במעין רצועה מותאמת במיוחד שתחזיק את הגב כמו שצריך. אבל למי צריך לפנות? חייבים הפניה מקופ"ח או שאפשר לפנות למומחה שיטפל, ואם אפשר, לאן לפנות? בנוסף, כמה בכלל הרצועה הזאת מסורבלת? תודה

רצועה

בד"כ לא מומלץ להשתמש ברצועות וחגורות למינהן כי הן מזיקות, גורמות להחלשות של שרירים והרעה ביציבה.

ailag

New member
אין שום דבר שיעזור לי לעמוד כמו

שצריך? אני בת 24, מגיל 4-18 הייתי בשיעורים קבוצתיים ולפעמים גם פרטיים של התעמלות על מזרונים שאמורה לעזור ליציבה (לא בכל אותן 14 שנים אבל די הרבה), רופא קבע לפני כמה שנים ששחיה או התעמלות לא ישפרו במיוחד את המצב. המצב שלי לא נוראי במיוחד, אני בסה"כ בנאדם רגיל ששוכח כל הזמן לעמוד ישר, אבל בדקתי פעם וזה כ-10+ ס"מ הבדל בגובה - שהולכים על חשבון לחץ (מורגש) על איברים פנימיים והברכיים שמתעגלות לאחור. זה לא כיף ומסתבר שזה לא הולך להשתפר עם אמצעים רגילים כמו התעמלות. אין משהו שפשוט יחזיק אותי? אני יודעת שזה לא ישפר את היציבה, אבל לחיי היום-יום, מכיוון ש 24.5 שנה של דברים אחרים לא הועילו.. יש פתרון חיצוני? זה כבר מתחיל ממש להמאס.

למעלה