לעיתים המעשה הפשוט הוא גם המעשה

maya orgad

New member
לעיתים המעשה הפשוט הוא גם המעשה

הנכון והמתבקש. מה יותר נכון ומתבקש מהעברת תוכנית "המקור" ליום חמישי וחזרה למתכונת של ארבע תוכניות של "הקצה". אני עדיין מתקשה להבין את ההיגיון שעמד מאחורי השיבוץ המוזר של "קול ישראל" אל מול "המקור",בעיקר כשהצעד הזה הוריד תוכנית של "הקצה". ואחרי שלוש תוכניות של רונית כפיר בבוקר של גלצ אפשר רק לבכות את כל השנים המבוזבזות שלה בגלגלצ.כמאזינה קבועה של רונית ב"לילה טוב" עם השותפות הנהדרת שנרקמה עם תמר מרום,ידעתי תמיד שיש לה מה להציע ולתת מעבר לעידכוני תנועה.אני הייתי רוצה לראות ולשמוע את רונית כפיר הופכת את "יוצאים לאור" לתוכנית אישית יותר. יתכן שהתקווה לשינוי בגלצ תתחיל מרונית כפיר עם ההבנה שאפשר להשתחרר מהתלות בזקני התחנה ואפשר להעניק לבני הדורות הצעירים יותר מקום להתפתח ויותר אחריות. ואם עוסקים בזקני התחנה:מה דעתכם על הזיווג קובי מידן ועירית לינור כמגישי תוכנית תרבות חדשה בשישי בבוקר במקום שמואל שפירא ? פוטנציאל לעניין ?

את צודקת.

בנוגע לרונית כפיר - את צודקת לחלוטין. כפי שכתבתי כבר באשכול אחר (העוסק ברצונו של אלכס אנסקי לשדר שעתיים), במערכה נגד התחנות האזוריות על רצועת 6:00 בבוקר, גלי צה"ל ניצחה. רונית כפיר הצליחה לקחת רצועה ישנה ויש אומרים "חסרת טעם" ולרענן אותה לחלוטין. מעבר לבדיחות הלא רעות שלה ולאפקטים-לייב שהיא עושה במהלך השידור, רונית מצליחה לעורר את המאזינים לבוקר של כיף. וכל זאת כששעה לפניהּ משודרת בגלי צה"ל שעה של כותרות עיתונים ושעה אחריהּ שעה של יומן חדשות. מצד אחד, ההשתחררות מזקני התחנה היא צעד חיובי. מצד שני, עצם ההצלחה של רונית כפיר כקריינית לעומת הכשלון של קרייני גלי צה"ל בעשור השנים האחרון גורם לאיזשהו תובנה שאולי משהו מונע מקרייני גל"צ הצעירים להצליח! הרי רונית כפיר שייכת לתקופת הזוהר של גלי צה"ל. היא התגייסה לתחנה ב- 1988 ומאז הספיקה לנהל את מחלקת הקריינים וללמד קריינות בקורסים השונים שגלי צה"ל עשו. אז מה התפקשש מאז? בכל מקרה, גם אני רוצה לשמוע את רונית כפיר יותר. היא עושה עבודה מופלאה.
קובי מידן ועירית לינור כמגישי תוכנית תרבות חדשה בגלי צה"ל? במקום מולי שפירא? (לא שמואל. מולי.) אני בספק עד כמה זה יתאפשר. הנהלת חטיבת התרבות של גל"צ (הזכרת את בעיית ה'זקנים' של התחנה) נמצאת בניוון מתקדם וקשה. לא סביר להניח שמולי שפירא יוותר על זכותו להגיש את התוכנית. וכשהוא יוותר - אפי בן-אברהם יכנס לתוך הואקום הזה. ימי שישי ימשיכו להיות שייכים לאמהות החיילים, שנהפכו כבר לסבתות. עדי טלמור ימשיך לערוך את מהדורות החדשות, אורלי יניב תקריין אותן, מולי שפירא בתרבות, גדעון רייכר ישוחח עם מאזינים, קולה של אמא תמשיך לדבר עם הסבתות של החיילים (ואני אומר זאת למרות חיבתי הרבה לתוכנית!), שלמה ארצי ידבר, דודו אלהרר יתפייט, שעה היסטורית תלמד ותוכנית המוזיקה הקלאסית תנגן. ...ואני חשבתי שגלי צה"ל היא תחנה צבאית שנועדה לשדר לחיילים. ואיזה יום יותר מתאים מלשדר דברים טובים לחיילים הצעירים החוזרים הביתה אחרי שבועיים של לחימה קשה בשטחים מיום שישי? משהו דפוק שם, ללא ספק. בנוגע לקול ישראל וה'מקור', אין לי מושג במה מדובר. אולי תוכלי להעיר את עינינו?

למעלה