לעזרתכם נודה

301076

New member
לעזרתכם נודה

אנחנו בתהליך שיפוץ מאסיבי של בית. ומבולבלים בנוגע למיזוג ועלויות. הגודל 120 מ"ר, 3 חדרי שינה + סלון. אז מיני מרכזי או מיזוג נפרד? נראה שהדיעה הרווחת תומכת חזק במזגנים נפרדים לכל חדר. מה הן העלויות הראליות? המלצות? הערות? הארות? תודה מראש

אין לי מושג בעלויות, לעומת זאת

אני יכולה לספר לכם על הבית שלנו שיש בקומה השניה 4 חדרי שינה עם מיני מרכזי. מה שקורה זה שכאשר אנחנו רוצים למזג את החדר שלנו, אנחנו למעשה ממזגים קומה שלמה ולא צריך להיות חכם גדול כדי להבין איזה ביזבוז זה. בנוסף, אם המזגן מתקלקל, לא נשאר אף חדר ממוזג אחר בסביבה... אצל אחי, לעומת זאת, יש נוכחות של ארבעה אנשים מאחרי הצהרים עד הבוקר בדירת 5 חדרים. מיני מרכזי אחד משרת להם את כל הבית ושם זה נכון. עכשיו אתם צריכים לבדוק את ההרגלים והצרכים שלכם ולפי זה להחליט.

301076

New member
תודה רבה, האם יש למישהו מושג לגבי סדרי גודל

של עלויות? בחנות שנכנסנו אליה היום דיברו על כ-3,500 ש"ח למזגנים הקטנים, נשמע יקר משהו, לא?

fireman

New member
באיזה מזגנים מדובר?

איזה חברה? איזה דגם? כולל התקנה? מה כוללת ההתקנה? יש מזגנים שזה ייחשב למחיר יקר מאוד ויש מזגנים שלגביהם זה ייחשב מחיר סביר בהחלט ואפילו זול

הפרסומים של כל החברות מדברים

על (בסביבות) 1900 ש"ח (לא כולל התקנה ושאר ירקות). מכיוון שאני עוקבת אחרי הפרסומים, מסתבר שכל ענקי המזגנים למיניהם מנהלים מאבק מודעות מוזר שבו הם מוכרים את אותו המזגן באותו סכום
הסכום שהזכרתי מדבר על מזגן קטן שמתאים לחדר רגיל - 1 כ"ס (היום כבר לא מדברים על כח סוס - יש מושג חדש ואני לא זוכרת אותו).

fireman

New member
BTU (וזה המושג שבו צריך להשתמש)

לנתון כ"ס אין שום משמעות היום אלא ליעילות ותפוקה

פיטנגו4

New member
מתקדם

לי בבית יש מרכזי שבו אפשר לשלוט בטמפרטורה של כל חדר בנפרד, וגם אפשר לכבות מיזוג בחלק מהחדרים ולהפעיל את השאר. זה נקרא אינוונטר, אם אינני טועה, ודובר בכך רבות בפורום. עשה חיפוש

fireman

New member
אינוורטר....אינוונטר היא רשימת מלאי ../images/Emo13.gif

Z ליאור

New member
יכול להמליץ לכם ...

בחום על מיצובישי רב מאייד אינוורטר ,יש לו יתרונות אדירים ,חימום יותר נעים פחות מייבש, צריכת חשמל נמוכה משמעותית ,ממזגני ON OFF . אסתטיקה ישנו מנוע אחד שיושב תלי או צמוד לבית במקום 5 ,מרעיש פחות ממזגנים אחרים . אין צורך בהכנות חשמל בתוך הבית רק ליחידה החיצונית. החסרון היחיד עלות רכישה גבוהה . יש גם את חב' דייקין המצוינת אך מבחינת שרות מממליץ על מיצובישי נחשבים כמזגנים אמינים ביותר אם אני זוכר נכון יש אחריות מלאה ל 3 שנים

301076

New member
ומה לגבי אלקטרא או תדיראן?

אנחנו מבינים שפחות יוקרתי, אך האם בכ"ז מומלץ?

Z ליאור

New member
המזגנים ....

הפשוטים (ON OFF) שלהם מצוינים ,לא לגעת באינוורטרים שלהם במיוחד במפוצלים של אלקטרה יש להם בעיות נוראיות בכרטיסים האלקטרונים.

למעלה