לעזור או לא לעזור?

Prince315

New member
לעזור או לא לעזור?

אני מלווה אותה כבר כמעט שנה... מהיום שגילתה שבעלה בוגד בה, הניסיון לשקם, הליכי הגרושין, הגרושין.... כל הדרך נהגה באצילות, למרות המעשים שלו <ולא הבגידה היא המעשה הקשה> עבר לגור מיד עם המאהבת, סטטוס "במערכת יחסים" בפייס, ביום הגרושין, חשיפה של הילדים למאהבת שבוע לאחר הגרושין... פעולות מתוך חוסר רגישות. עכשיו המאהבת זרקה אותו, קשה לה עם המזונות הללו לשלושה ילדים. הוא מרוסק, כי היא <חברה שלי>כבר יוצאת עם אחרים. גר בדירת חדר עלובה...מגרד את התחתית. דיכאון, לא רוצה לקחת את הילדים. מגיע אליה הביתה בהפתעות. אז הייתה מריבה גדולה אתמול, הוא באמת חוצפן. אבל אמרתי לה שאין לה אופציה לקדושה מעונה... היא צריכה אותו מתפקד. אין לה ברירה והיא צריכה לעזור לו "לקום"... תוך הצבת גבולות ברורים. אז היא אומרת: "בסוף הכל נופל עליי".. יש לה ברירה? כשהוא יתפקד, לה יהיה שקט. לפעמים הדרך לא נעימה, אבל התוצאה שווה את זה.

מסכימה איתך

שלפעמים הדרך לא תמיד נעימה חיסולי חשבונות ונקמות לא עוזרות זה בטוח ובהחלט הוא צריך לתפקד למען הילדים ולא למענה השאלה היא לעזור לו או לא לעזור במה? מאיזו בחינה?

Prince315

New member
לשחרר לחץ

אז לא רוצה לקחת את הילדים? לא נורא. טוען כי הדירה לא ראויה לילדים? אפשר לשאול במה היא יכולה לעזור לו לסדר אותה שכן תהיה ראויה. אין לו עבודה כרגע? לא להציק..מה עם הכסף! למרות שאני מבינה את הלחץ שלה, אבל זה לא יעזור לו. לשבת איתו על אופציות בשבילו להרוויח כסף. להוריד ממנו את המתח מהכיוון שלה... אולי אפילו קצת עידוד אגו...

בהחלט

לשחרר לחץ עד גבול מסוים כמובן עם כל הקושי, הכאב והפגיעה של הבגידה אין לי ספק שזה יהיה לה לא פשוט בכלל לעשות זאת ויחד עם זאת אני מאמינה שזו הדרך הנכונה לא חושבת שלגמרי היא צריכה גם בשלב זה לוותר לו על כל האחריות שלו כלפי הילדים אבל בהחלט לתת לו להרגיש שהיא הולכת לקראתו ככל יכולתה ולראות כל הזמן שהוא מצידו גם מנסה ולא מנצל את העזרה שהיא מציעה לו בכל התחומים עם הזמן כולם ירוויחו מזה ובעיקר הילדים

אין מצב בעולם לדעתך שזה יהיה נקי מאינטרסים נכון? או לפחות לא במחשבה הראשונה . . .

אם קראתי נכונה

את שכתבה הנסיכה ... אז נקי מאינטרסים זה ודאי שלא (ובינינו - גם אין סיבה :)

בכללי ?

נתינה בלתי מותנית ? "נקי מאינטרסים" ? בעולמנו אנו ? נדיררררר ובמערכת היחסים של גרושה - גרוש .... נו באמת ....

העיקר שיש תקווה :)

זר לו היה נקלע לפה - היה משוכנע שאת ואני חיים במדינות שונות - או עולמות שונים ...

Rtitan

New member
מעט מאד אנשים בעולם עובדים שלא מתוך אינטרסים.

וגם הם עובדים מתוך האינטרס של "אני רוצה להרגיש טוב עם עצמי" - הנה, סתרתי את עצמי... המקום היחידי שבו אתה עובד מתוך רצון לתת לאחר גם על חשבונך הם כשאתה מגדל ילדים (ההחלטה להביא ילדים היא אנוכיות לשמה - אבל הגידול דורש ויתורים שלא ברור מדוע עושים אותם, והם אפילו מסבים הנאה גדולה), וכשאוהבים במת, מן אהבה כזו שלא משנה מה קורה, אתה רק רוצה לראות אותה מחייכת אליך... וגם אלו הם אינטרסים, פנימיים שלך. הלא ההרגשה הכי מחורבנת בעולם תגיע אם אחד הילדים יהיה עצוב, או אם זו שאתה אוהב תהיה עצובה או לא יהיה לה טוב... אנחנו בעלי חיים אינטרסנטים, לא מלאכי שרת.

מרחיב

התנהגות "אצילית" (של החברה) - שמונעת משיקולים אינטרסנטיים (צריכה אותו מתפקד .. תפיק ממנו בהמשך וכד') - זה לא גאווה גדולה

Prince315

New member
מה נסגר איתך?

ברור שיש אינטרסים... אחרי הבגידה היא יכלה להשתולל, לעשות לו סרטים, על איחור במזונות להגיש תלונות, לא לתת לו לקחת את הילדים למאהבת. חסר דברים שאנשים עושים מתוך נקמה לכשהאגו שלהם נפגע? אבל היא בחרה להתייחס לזה כעובדה נתונה ושאין לה ברירה אלא לשחות עם זה. ומתוך אמונה, שהיא תסתדר יופי. כל הדרך אמרתי לה, שהאצילות הזו תשתלם לה.. כן, מתוך אינטרס אישי. הוא יקח את הילדים- וכל הצדדים יהיו מאושרים. היא תבלה, האב יראה את הילדים והילדים יהיו עם האבא. והכי חשוב, לה יהיה שקט נפשי. כי כל הנקמנות הזו תתנקם בה. ועובדה, היא עמדה על הרגלים מהר מאוד... והוא ריסק אותה. ושוב... בטח אינטרסים! אין כמו התכופפות לשקט נפשי..

אני ממש

לא מדבר על נקמנות או חשבונאות שלווה, ויפאסנה, דמיון מודרך ושאר טכניקות לקבלה של דברים רעים - בכבוד .. (כל אחד והטעם שלו ..) כל שאמרתי, שה"אצילות" הזו, מונעת האינטרסים - בעיני - ממש אינה משהו להתגאות בו .. ולהערכתי - גם לא תשיג תוצאות מאדם שסגור על עצמו ושלא מסתנוור מקצת פוציניו מוציניו .. וכן - לי ברור שיש אינטרסים ... נסי לשכנע את הנהלת הפורום שזו הנורמה :) אני גם יודע לסנן ולהתמודד ... תחושה לי שגם בעלה של הנבגדת :)

אין צורך

אם התכוונת אלי :) אני בהחלט יודעת שזו הנורמה המקובלת בטח ובטח ביחסים בין גרושים ובאותה נשימה אני טוענת שיש מצבים ו/או מקרים ו/או אירועים שלעתים דברים נעשים שם לא רק מתוך אינטרסים אלא ממקום אחר כמו למשל ממקום של טוב לב "שלא נדע מטומאה" ורצון לעזור כי פשוט יכולים ויש באפשרותנו . . .

בתיקון קטנטן ...

אם התכוונת אלי :) אני בהחלט יודעת שזו הנורמה המקובלת בטח ובטח ביחסים בין גרושים ובאותה נשימה אני טוענת שיש מצבים ו/או מקרים ו/או אירועים שלעתים רחוקות לצערי דברים נעשים שם לא רק מתוך אינטרסים אלא ממקום אחר כמו למשל ממקום של טוב לב "שלא נדע מטומאה" ורצון לעזור כי פשוט יכולים ויש באפשרותנו . .

למעלה