לעולם-לא עולם-

smadarbi

New member
לעולם-לא עולם-

שלשום סיימתי מבחן מועד ב' סיוטי במיוחד ואמרתי לעצמי, טוב, יש עוד המון זמן עד האוטובוס הבא, ואת לא ממהרת, אולי אני אקפוץ לסיפריה של האוניברסיטה ואחפש לי ספר, הלכתי לי לספריה ולא תאמינו מה מצאתי- את לעולם לא עולם של ניל גיימן וגם--- אלים אמריקאים!!!! תמיד רציתי לקרוא!!! אז לקחתי את לעולם , ואני מאוד -מאוד נהנית מהספר, מהכתיבה השנונה ומהדמויות, מישהו קרא את זה ? אם כן אתם יכולים אולי לענות לי על השאלה : מדוע מר קרופ ומר ונדמאר נשמעים לי כך כך מוכרים? הם היו בספר אחר?

Gdil

New member
לא שידוע לי.

אבל הם כנראה מוכרים לך בגלל שהם דמויות רעים קלאסיות: שמנמוך שנון ומהרהר וגבוה מגושם ותמהוני, בדיוק כמו ב-101 כלבים דלמטיים.

ספר שולת!!!11אחד

ספר פשוט מעולה! ויש לי הסבר איפה פגשת את מר קרופ וונדמאר, קראת את The Truth של טרי ידידנו? אם כן, יש שם שני אנשים שקוראים לעצמם בשם דומה ושוררת ביניהם היררכיה דומה וכו', אולי זה משם.

smadarbi

New member
נכון!

טוליפ ושות' , גם אני חשבתי על זה
יש משפטים נורא מצחיקים בספר הזה, כמו זה " אי אפשר לעשות חביתה בלי להרוג כמה אנשים " או " היה שם גארי ממחלקת חשבונות שנפרד באחרונה מחברתו בשל אי הבנה ( הוא חשב שהיא תקבל את זה בהבנה את זה שהוא שכב עם החברה הכי טובה שלה , אבל כשנודע לה היא דווקא לא כל כך קיבלה את זה בהבנה " "

כן... וגם

אדון ונדמאר וקרופ קוראים לעצמם The old firm, ומר טוליפ ופין קוראים לעצמם The new firm...

Spirite

New member
ספר מעולה!

עוד מעט אני אעבור לאלים אמריקאים, אחרי שאני אסיים את אלים קטנים.

The Mad Hatter

New member
לעולם-לא-עולם

כמו שכבר אמרו פה, הוא ספר מצוין. למה קרופ וונדמאר נשמעים לך מוכרים? פעם מישהו פה אמר (לא זוכרת מי כבר) שהם מזכירים את קרולי ואזירפאל, במובן הלא-טוב של המשפט. לא יודעת אם זה נכון, מבחינתי. עבר המון זמן מאז קראתי את הספר. את "אלים אמריקאיים" ניסיתי לקרא, ולמרות שהתקדמתי יפה בהתחלה, זנחתי את הספר. אותי הוא שיעמם, והנטייה של ניל גיימן לתאורי מין ואלימות נמאסה עלי מהר מאד (בניגוד, למשל, לעשן ומראות, שם הסיפורים היו קצרים, ומינוני המין-אלימות-גועל היו קטנים יותר). בעצם, זה תלוי בסיפור. קריאה נעימה! :)

Biaxident

New member
../images/Emo45.gif

באמת אין מה להוסיף.. ספר מצויין. קראתי בעברית ומיד אחר כך באנגלית שוב. כרגיל.. המקור מוצלח יותר.. אבל גם בעברית הוא מעולה. אני במחוייבות אישית בספרייה אצלי בישוב.. והופתעתי למצוא את רוב (אם לא כל) ספריו של גיימן שם... אבל משום מה אין אף ספר של פראצ'ט

ויימס

New member
קרופ ו-ונדמאר גם דומים

לשני השדים שרודפים אחרי קרולי בבשורות טובות, נו, איך קוראים להם... עזרה, מישהו..?

למעלה