לעוזי

• פותח הנושא רש
  • פורסם בתאריך

רש

New member
לעוזי

כקורא שעוקב אחרי תגובות והערות שלך ראיתי את הטבלא של FIRE WALLS שצרפת לאחרונה. כאחד שמשתמש בתוכנות חינמיות הספקתי להשתמש ב- זון אלארם קריו סי גייט אבל בהחלט לא ברור לי מי עדיפה בימים. בטבלא יש לא מעט חינמיות ומענין מה מומלץ בימים אלה למחשב בודד מבלי לתת משקל לקשיי קינפוג, העיקר במבחר באופציות אבטחה החשובות.

uzi2

Active member
אם יש לך משהו שאתה מרוצה ממנו

אז תישאר איתו. ההבדלים מבחינת ההגנה אינם משמעותיים. אבל אם בכל זאת, אז Outpost נחשבת להכי משוכללת מבין החינמיות. שווה גם להתייחס ל- Look'n'Stop אבל ההיכרות שלי איתה, פחותה בהרבה (כשאני אומר הכרות אני גם מתייחס לדעות שאני שומע מאנשים שנחשבים בעיני למבינים).

רש

New member
פייר וול

באתר פייר וול גייד ראיתי את אאוט פוסט ברשימה השניה כאשר הראשונה כוללת 3 תוכנות שהראשונה היא סי גייט. אולי יש כאן מגמתיות מסוימת שכדאי לחשוב גם עליה וכמובן גם שיטות הערכה שונות של כל מתמצא בתחום. האם יש לך שמות אתרים שעוסקים בהשוואה בין החינמיות , שם אנסה להבין קצת יותר בנושא.

uzi2

Active member
מכיוון שהאתר לא מסביר את הסיבות שלו

מכיוון שהאתר לא מסביר את הסיבות שלו לדירוג הפיירוולים, אז קשה לי להתווכח איתו. האתר מפנה להרבה מאוד reviews חלקם מקצועיים וחלקם חובבנים, חלקם ישנים ומתייחסים לגירסאות ישנות של התוכנות, וחלקם חדשים יותר ומתייחסים לגירסאות חדשות יותר של התוכנות. אני לא חושב שיש מגמתיות מודעת, אבל צריך להבין שבפיירוולים יש גם עניין של טעם אישי, וכמו-כן לא תמיד האנשים שעושים reviews מבינים מספיק על מנת שיהיה באמת אפשר להתייחס ברצינות ל"מחקר" שלהם. אני לא מכיר מחקרים עדכניים שאני מעריך, ושהם באמת מקיפים.

uzi2

Active member
הרבה עבר מאז

האמת היא שכאשר Network Associates רכשו את Signal 9) Conseal), והוציאו את הגירסה שלהם, מרבית המשתמשים הגדירו את הגירסה של מקאפי כירידה משמעותית. יחד עם זה גם מקאפי מאז שינתה את הפיירוול שלה. כיום קשה לי להגיד. לגבי Tiny (ושיהיה ברור שאני מדבר על הגירסה הלא חינמית) אז בהחלט התרשמתי גם מה- features לפי מה שרשום באתר שלהם, וגם מתגובות של אנשים שיחסית מבינים ושיש להם אותה. אני מניח שאם היא היתה חינמית הייתי משתמש בה.

למעלה