לעוד מישהו מציק?

לעוד מישהו מציק?

לעוד מישהו מציק ש"מועמדי בית"ר לכנסת" זה מושג המשתייך בימינו למפלגת קדימה? פעם התנועה היתה מתגאה (ברמה כזו או אחרת) בבית"רים בעולם הפוליטי. ח"כים כמו בני בגין, דן מרידור, אלי כהן ואחרים היו מעין נציגים מגשימים של התנועה, שלקחו את האידאולוגיה לזירה הפוליטית. כרגע מי שבדרך לכנסת הקרובה הם יואל חסון (לשעבר ראש הנהגה, היום יועץ לרוה"מ ובקרוב ח"כ מקדימה) וליאור שווינקלשטיין-שילת (לשעבר חלתנ"יק וחבר הנהגה, היום עוזר אישי לרוה"מ וכנראה גם מועמד). איך זה שכל כך הרבה אנשים מהתנועה התנערו לחלוטין מהחינוך שקיבלו? אני מכיר הרבה אנשים שבילו את מרבית חייהם בשורות התנועה, אבל אפשר לספור על האצבעות של יד אחת את אלו שעדיין מאמינים במשנתו של ז.ז.

MS6

New member
עצוב...

אבל יש עוד תקווה.. אותם אנשים שהיום מתברגים בקדימה אלו אנשים שלא ראו בבית"ר כמטרה אלא כמקפצה פוליטית. הבית"רים האמיתיים שנשארו נאמנים לתנועה, אנשים כמו למשל עוזי לנדאו, ראו ברעיון בית"ר כמטרה ולכן באנשים כאלה אני מעדיף להתמקד. אין ספק שהמחנה הרוויזיוניסטי עובר טלטלה רצינית, אז ברור שלצד אנשים כנים (כמו ציפי לבני) אשר מאמינים בכך שבאמת לא ניתן להגשים את האידיאולוגיה הרוויזיוניסטית יצטרפו אנשים אחרים.. אני מעדיף להתמקד באותם בית"רים אמיתיים שלא זנחו את תורתו של ז'בוטינסקי. אגב.. לדעתי אחת הסיבות שחסון ואנשיו עשו את מה שעשו היא משום שהמחנה הלאומי לא השקיע בבית"ר כמו שצריך ולא פיקח על התנועה בצורה רצינית.. מה שגרם לבוגרי התנועה בעבר לנצל בצורה צינית את התנועה. השקעה ופיקוח על התנועה כמו שהמפד"ל עושה בבני עקיבא ומרצ בשומר הצעיר תזכה את המחנה הלאומי במנהיגים צעירים וחדורי אידיאולוגיה.

ולכן נטשו את האידאולוגיה?

כל החבורה הזו דאגו לספר לכל העולם שהם מתכננים לבנות מחדש את התנועה וברגע שאריק שרון נבחר הם נטשו את התנועה ודאגו לקחת איתם את כל הצוות והשאיר קומה ריקה מעובדים ומתקציב. תסתכלו על כל מי שהיה מעורב בתנועה בעשור הקודם ואיפה הם היום. למרות מיקומם הנוכחי, אף אחד מהם לא טרח "לנצל את מעמדו" למען התנועה. רק ההיפך.

MS6

New member
זה מה שאני אומר בדיוק..

לא הבנת אותי.. האנשים שהיו נאמנים לאידיאולוגיה נשארו נאמנים לתנועה. מהתקופה האחרונה באמת שיש מעטים, ירון עולמי למשל ביניהם. הבעיה לדעתי היא חוסר הפיקוח על התנועה.. המחנה הלאומי לא דאג לפקח על התנועה ולסייע לה מה שגרם לכך שאופורטוניסטים ניצלו את התנועה למען שאיפות פוליטיות. בכל אופן למה לדבר על העבר? היום גודל נוער נפלא בתנועה, נוער שמאמין באידיאולוגיה התנועתית.. ובפעם הראשונה מזה שנים מעו"זים נפתחים ברחבי הארץ ולא נסגרים, בסמינר ההדרכה האחרון השתתפו 200 מדריכים.. אני אופטימי.

Oded Hashoded

New member
אני בדעה שלך...

אבל אין מה לעשות זה מה שכסף עושה לבן אדםם!!! אני אישת תמיד מאמין בארץ ישראל השלמה במיטוחד שאני לא חשבו שכסף זה הכל בחייםם... אני חושב שהמדינה יותר חשובה מהכללל אז אני בטווח שחושב שהם טועים ויודע מה הירוקים עושים להםם!

זה לא הכסף

אף אחד לא הולך לשירות המדינה בשביל הכסף. יש כאלו שאכן מאמינים בעשייה, יש כאלו שנמשכים ליציבות הקריירה, יש כאלו שמחפשים חשיבות עצמית ושררה. במקרה של יואל חסון - כל מי שמכיר אותו אומר את אותו הדבר. בפעם הראשונה שנפגשו איתו (אם לפני שבוע ואם לפני 20 שנה) זוכרים אותו בתור "זה שרוצה להיות ראש ממשלה". הוא עדיין עובד על זה. בליכוד הוא הגיע רק למקום 50 או 60 או משהו כזה. בקדימה הוא כנראה ייכנס (תלוי מה קורה כרגע בעין כרם).

למעלה