לעודד (נעים מאוד)

israelberger

New member
לעודד (נעים מאוד)

אתמול בבוקר הרב שלי סיפר לי (תוך כדי שיחה על נושא אחר) שהוא קיבל מכתב מ"גבוה" (מההנהלה) על זה שנתקבלה בישיבה שיחת טלפון מבחור בשם עודד שאומר שראה באתר חופש שאני אמרתי דברים לא יפים על הרב עובדיה. אני מניח שציפית שאני יחטוף על הראש או משהו אבל מכיוון שהרב שלי יודע כבר ממזמן את דעותי הוא רק הזהיר אותי שלא כדאי לי לכתוב את פרטיי האישיים באינטרנט כי זה יכול להביא רק צרות. בערב פגשתי שוב את הרב והוא הודיע לי שהוא נכנס לאתר ובדק את זה ואומנם הוא לא מסכים עם דעותי אבל לא עשיתי שום דבר רע. אני מניח שעכשיו תצטרך להתקשר עוד פעם ולסדר את העיניינים כמו שצריך...

שמי לא עודד...

1.זו לא הייתה כוונתי שתקבל על הראש. (ועל כך התנצלתי מראש בתגובה אחרת, במידה וכן תקבל על הראש) 2.עודד הוא לא שמי. אמממ.. אולי מישהו אחר בנוסף אלי התקשר? 3.אתמול בשעות הבוקר התקשר אלי המחנך שלך, אלחנן. הרעיון שהמחנך שלך התקשר אלי לאחר שכבר שוחחתי עם הרב בא-גד גרם לי קצת אי נוחות, לכן ניצלתי את ההזדמנות והבהרתי למחנך שלך תוך שאני מעביר לו שבסך הכל הבעתי מחאה על האופן בו דיברת על הרב עובדיה. וגם שאין בכוונתי וגם לא היתה כוונה כזאת לגרום לך בעיות, וגם הדגשתי שלא יעשה משהו חריג לגביך. מפני שלא הבעתי דיעה שלילית גורפת עליך, אלא נקודתית. אני לא מוצא טעם וצורך להתקשר שוב מהסיבות הבאות: 1.בשתי השיחות שהיו לי עם הרב בא-גד ועם המחנך שלך הבהרתי את עמדתי ואת כוונותי. (ראה מעלה סעיף 3) 2.על סמך האמירה הבאה, ציטוט:"מכיוון שהרב שלי יודע כבר ממזמן את דעותי הוא רק הזהיר אותי שלא כדאי לי לכתוב את פרטיי האישיים באינטרנט כי זה יכול להביא רק צרות. בערב פגשתי שוב את הרב והוא הודיע לי שהוא נכנס לאתר ובדק את זה ואומנם הוא לא מסכים עם דעותי אבל לא עשיתי שום דבר רע." וגם מדבריו של המחנך שלך "בחור מאד בעייתי..ועוד" לא נותר לי אלא להסיק את המתבקש לגביך: מבחינתם (כנראה) אתה מקרה אבוד! אבל החמור מכל שמשאיר אותי בהלם מוחלט הוא תגובת/עצת הרב שלך! "הזהיר אותי שלא כדאי לי לכתוב את פרטיי האישיים באינטרנט כי זה יכול להביא רק צרות." = חלילה להוציא שם רע לישיבה?! " והוא הודיע לי שהוא נכנס לאתר ובדק את זה ואומנם הוא לא מסכים עם דעותי אבל לא עשיתי שום דבר רע." = הצלחת למתן אותו ע"י איום שתעזוב את הישיבה? לסיכום: עכשיו אני מבין ויודע מדוע אתה מרשה לעצמך להביע דיעות קיצוניות בכל הקשור לדת, אמונה ויראת שמיים. אתה לא אשם! האשמה היא לא בך! ** אם עד עכשיו החזקתי בדיעה חיובית מאד על ישיבת נחלים אז מרגע זה ואילך דעתי השתנתה מקצה לקצה. ישראל, אלו הם חייך ואתה תחליט לגביהם. מן הסתם בשל גילך הצעיר יתכן מאד שעם הזמן עם הגיל, הניסיון, והבגרות דיעותיך ישתנו כמה וכמה פעמים, לא נותר לי אלא לקוות שלא תושפע לרעה ותסטה מהדרך הנכונה. בהצלחה

israelberger

New member
תשובה

1.אם זה לא היתה כוונתך (ואני מאמין לך) אז כדאי שתחשוב פעמיים לפני שאתה עושה משהו 2.אני די בטוח שהרב שלי אמר עודד אבל אולי זה משהו דומה. 3.מעניין אותי לדעת מה הוא אמר לך. בבקשה תגיד לי. 1.אני עוד לא הבנתי מה אתה רוצה בדיוק להשיג בזה. 2.אני מאוד מתקשה להאמין שהרב שלי אמר עלי "בחור מאד בעייתי... ועוד" אולי תפרט בבקשה? כנראה הוא רצה שתחשוב שאני בעמדת מיעוט בישיבה (שזה גם נכון). 3.דווקא לא נראה לי שהוא התכוון לזה אלא לטובתי האישית (יכול להיות שהטלפון הבא יהיה לבית שלי?) 4.אין לי שום עיניין בלאיים על אף אחד וגם לא נראה לי שזה יעזור במשהו. אולי קשה לך להפנים את זה אבל יש אנשים שיכולים לא להסכים איתי ועם זאת להסכים לזכותי להביע את דעתי הלגיטימית. באמת מעניין אותי לדעת על מה בדיוק הוא דיבר איתך. בבקשה תגיד לי. וגם מאוד קשה לי להאמין שהוא קרא לי "בחור מאוד בעייתי".

כל כך קשה לך להסיק את המתבקש?

1.אתה הוא זה שפתח פתח והתרברב. 2.בוודאי שטעיתי! אך לא כפי שאתה חושב (בקשתך ממני לתקן ע"י טלפון חוזר ממני) 3.בהמשך ל-2 טעיתי! אך זה בדיעבד לאחר שראיתי את כל התמונה. 4.רד מזה! דעתי עליך לא תשתנה עד שאתה תשתנה, ואין לי כוונה לעקוב אחריך, אלה חייך שלך ושלך בלבד! 5.הבקשה החוזרת ונישנת שלך לספר מה נאמר? ומי אמר למי ולמה? רומזת על תכונה ילדותית. 6.אתה יכול להירגע לא אתקשר להוריך. אין סיכוי כלשהו שאתעניין בך מעבר למה שנעשה. 7.אני מאוכזב! ולא ממך. 8.בהצלחה 9.סוף פסוק! רות סוף.

israelberger

New member
לא ביקשתי ממך להתקשר בשנית

אם לא הבנת אז אני אבהיר את עצמי. אמרתי את זה בציניות. אני לא חושב שהבקשה לדעת מה נאמר היא ילדותית כי נשמע לי מאוד תמוהה מה שאתה אומר. (הרב בחיים לא אמר לי דברים מהסוג שאתה אמרת אבל אני כבר אברר את זה איתו). העיניין של שמירת הפרטים האישיים לא נאמר דווקא עליך אלא כדי שתבין שזה בכלל לא נוגע לכבוד הישיבה. נ.ב. אני שמח שאתה מסיים שיחה ברוח הציונות והמחתרות היהודיות. רות סוף גם לך.

טל קר

New member
מזמן לא חטפתי כזה גועל נפש בפורום

הולך אחד הגולשים שלא אוהב את הדעה של גולש אחר, ורץ להלשין עליו למי שבדעתו אחראי עליו. עד לראש הישיבה ולרב הוא הגיע, לא פחות. ולא על סכנה ברורה ומידית, אלא זה שהוא לא מסכים עם דעתו חלילה. אחרי שגם הרבנים של הישיבה לא הסכימו עם דעתו, אין נעים מאוד חושב חלילה שהוא טועה, אלא הוא מתלבט בין שני הסברים אלטרנטיבים. אחד הוא שמשקרים לישראל והשני הוא שהוא פשוט מזלזל בדעת אותם רבנים. ישראל, אני מציעה לך להתיעץ עם הגורמים המתאימים ולשקול תלונה במשטרה על הטרדה או לחלופין הענשה דרך המוסדות המקובלים אצלכם. לא יתכן שכזה דבר יעבור בלא סנקציה. יש אנשים שהסיכוי היחיד שלהם ללמוד הוא בדרך הקשה מאוד. נראה לי שנעים מאוד צריך משהו קשה מאוד כדי להפנים משהו ולו קטן מאוד כמו TO MIND HIS OWN BUSINESS. ישראל, חזק ואמץ! אל תכנע ואל תפחד מאנשים עלובים חסרי כבוד ובעלי מוסר ביבים שנושאים את שם האל שלך לשווא שמקללים ומנבלים את פיהם כדי לשכנע וכשזה לא הולך משתמשים אף באמצעים כוחנים כהלשנה כדי לנסות לכפות עליך לישר את דעתך עם דעתם, כי בשחצנות ורברבנות מדהימה (אך לבטח לא מוצדקת) הם בטוחים שיש רק אמת אחת ויחידה והיא נמצאת אצלם בכיס. נעים מאוד, שמך מוטעה מאוד. עליך לשנותו לעלוב מאוד.

israelberger

New member
לא צריך לרדת לפסים אישיים

הוא כבר בתנצל על מה שעשה וקיבלתי את התנתלותו. אבל יש לי שאלה אלייך, מה זה "הענשה דרך המוסדות המקובלים אצלכם"?

למעלה