לעג לרש....

לעג לרש....

משרד החינוך: החופש הגדול יקוצר בשבוע שנת הלימודים הבאה תיפתח ב-26 באוגוסט 2011 במקום ב-1 בספטמבר כרגיל - כך נמסר ממשרד החינוך, שהודיע גם על שינויים בלוח החופשות. התלמידים ירוויחו עוד חמישה ימי חופש במהלך שנת הלימודים הבאה לפי החוזר, ימי החופשה האלה יוחזרו למורים ולתלמידים בחגים: • בין יום הכיפורים לסוכות יתווספו שלושה ימי חופשה ("גשר") בין שני החגים: החופשה תחל ב-7 באוקטובר 2011 ותסתיים ב-23 באוקטובר. • חופשת החנוכה תוקדם ביום ותחל ב-21 בדצמבר 2011, עד 29 בדצמבר. • חופשת פסח תוקדם ביום ותחל ב-28 במרס 2012, עד 15 באפריל.

דינהלה1

New member
במה הועילו חכמים בתקנתם?

מצד אחד מוסיפים ימי לימודים ומצד שני מורידים אותם בחזרה אז מה הרווחנו בזה?

שמחה111

New member
גם בעיני הפתרון טפשי

או שמקצרים באמת או שישאירו כפי שזה. כך נוצרת בעיה בתאריכים החדשים. הלא הבעיה היא שיש חופשים רבים ואין סידור לילדים והורים מממנים את הצהרונים והקייטנות. וגם הזוי שבחופשת פסח שהיא גם כך קשה מאוד בשל הנקיונות יוסיפו יום. האם בשביל החלטות כאלה צריך לכנס ועדות? משונה שחברי הועדות הללו הם נבחרי הציבור שלנו. ובעניין אחר-גם הפתרונות להורדת מחירי הדיור הזויים.

limonana3

New member
מבחינתי זה אף יותר גרוע

אני שכירה במגזר הפרטי. יותר קל לבקש חופשה מרוכזת בקיץ ובאוגוסט כי כולם בחופשה באותו הזמן כולל הלקוחות בחו"ל. אם פתאום אצתרך חופשים באמצע השנה זה ממש לא יראה טוב בעבודה. ילדיי עוד קטנים ואי אפשר להשאיר אותם לבד בבית. מצד שני גם אי אפשר להשיג מטפלת בשביל כמה ימי חופש בשנה. אני מקווה שהצהרון בבית הספר יתן פיתרון לזה.

ריטה1

New member
לדעתי, ההתקזזות נובעת מהסכמים קיבוציים עם

המורים, ולכן אין להם ברירה, אלא כשלב ראשון לפחות לבחור בדרך הזו. אני מאוד מקווה שלבסוף ישאר רק הקיצור של החופשה.

ריטה1

New member
מישהו יודע מה קורה עם הגנים של הטרום טרום?

הקטנה עולה שנה הבאה לגן מועצה, אצלנו זה גן חד שנתי.

ריטה1

New member
את זה ראיתי

אבל אני שואלת לגבי הטרום טרום, שהם מצד אחד גני מועצה כמו גני החובה והטרום חובה, בישובים רבים אלו גנים שלא מופרדים ולכן הדילמה.

דינהלה1

New member
לדעתי אצלנו הם כן יהיו כלולים

התשלומים והשירותים של הגנים אצלנו כרוכים זה בזה. במתחמי הגנים יש את כל סוגי הגנים ולכן לדעתי גני עירייה יתחילו כולם באותו תאריך בהתאם לרפורמה. מה שכן לא ברור לגבי הצהרונים הם לא כפופים למשרד החינוך אז יתכן שיהיה גן אבל לא יהיה צהרון ואז מה יעשו הורים שעובדים?

ריטה1

New member
אצלנו צהרון זה בנפרד ממילא

מקוה שאכן יוקם. עכשיו אני שומעת שאולי המורים/גננות יצליחו לסכל את זה.

דינהלה1

New member
התקשרתי לברר אצלנו בעירייה

לדברי הפקידה הם פועלים לפי הוראות משרד החינוך ולכן כל הגנים כולל ט ט חובה יתחילו ב 26 לאוגוסט.

ריטה1

New member
גם אני התקשרתי למועצה

וקיבלתי תשובה שלא הבנתי איך היא קשורה לשאלה שלי.

Navva

New member
טרום טרום חובה, הגננת עובדת משרד החינוך

לכן החופשים חלים כמו כל החינוך היסודי.

למעלה