לעבור או לא ?

stav12

New member
לעבור או לא ?

יש לי אפשרות לעבור לארה"ב (קליפורניה). ההורים אומרים שזאת החלטה שלי , ואים לי מושג מה לעשות. ההורים שלי לא יודעים אנגלית בכלל , אני היחיד שדובר. ההורים שלי די מבוגרים ולמוצא להם עבודה יהיה די קשה . אני תלמיד מצטיין פה בארץ אבל לא נראה לי שבחו"ל אני אצליח להיות כזה במיוחד כשאין לי מושג מה תוכנית הלימודים. מצד שני זאת ארה"ב הגדולה . מה לעשות ? ד"א אני בן 16

lol lypop

New member
אם ההורים שלך לא יודעים

אנגלית, נראה לי שיהיה להם מאוד קשה למצוא עבודה. לגבי הלימודים, הרמה במת' מאוד נמוכה..אבל הכל באנגלית אז הרבה יותר קשה במקצועות כמו היסטוריה וכאלה..אם אתה מוכן להשקיע תיהיה בסדר. במקטוך לא הייתי עוברת (ובאמת שזה לא מטעמי ציוניות וכאלה, חו"ל זה כזה אחלה..אבל מטעמים כלכלים...) מקווה שעזרתי

Perfect MAMZ

New member
משהו שלא ברור לי...

אתה נוסע עם הורים שלך או שיש לך אפשרות לנסוע גם בלי הורים שלך? אתה רק (אני גם 16, שואף ל-17) בן 16.. יהיה לך קשה להסתדר שם... אם לדוגמא היית 20+, יכלת להסתדר מבחינה כלכלית. כשאתה בן 16 החלונות האלו די סגורים בשבילך...

ציקהלה

New member
בולשיט!

אחי! עברתי לפה בגיל 17... יקח לך זמן להסתדר כלכלת זה נכון, אבל אל תיתן לגיל להשפיע עלייך. תעשה מה שאתה חושב שזה בסדר. אל תשלול את האפשרות שיהיה לך טוב פה.

ציקהלה

New member
כל התחלה היא קשה

השאלה מה אתה מקבל מזה בתמורה ואני רואה בחינוך ובכלים שתקבל משהו ממש טוב ששווה לסבול בישבילו קצת. יש אנשים בפורום הזה שרגילים לקבל הרבה דברים בידיים ככה כלום. אני מודע לזה שהורי מרויחים כמו כל חברי הפורום פה ביחד ואף יותר, אבל אני כן יודע שבישביל להשיג משהמעות בישביל משהו צריך לעבוד קשה ובניגוד לאנשים אחרים אני עובד הרבה יותר קשה למרות מצבי הנוכחי. אין מה לעשות, לעבור זה חרא, זה קשה, אבל בסוף התרומה שמקבלים היא ענקית

StasAshdod

New member
לא ממש כדאי לך

אצלי אישית המעבר לקליפורניה לקח בערך שנתיים וחצי. לקח לנו המון זמן לסדר את אישורי הגרין קארד. אבל זה דבר אחד. דבר שני זה, למצוא עבודה. בארצות הברית, במיוחד בקליפורניה! , אין לך או להורים שלך מה לעשות אם הם לא מצאו עבודה בטרם המעבר. זה מקשה כל כך הרבה על המעבר. במקרה שלי אנחנו עברנו במיוחד כי אני מאוד רציתי, ואני לא מתרחט. אבא שלי מצא עבודה פה , עוד כשהוא גרנו בארץ, הם שילמו לא על אוטו מלון וכרטיס טיסה, בשביל שהוא יבוא להתראיין פה, וכשהוא בא הם קיבלו אותו. עכשיו אני מבין שאם היינו באים בלי עבודה (למרות שידע באנגלית יש), לא היינו שורדים. ברגעי המעבר יש ביזבוזים על ימין ושמאל, וביטוחי רפואי חוסך הרבה טרחה. הממ. ככה אני הייתי תלמיד מצטיין בכיתת ביוטכנולוגיה בישראל. באתי לפה. לא צריך לעשות יותר שום מקצוע מדעי. אבל הציונםי שלי על הפנים רק בגלל שאני מתקשה קצת להכנס לקצב. אם אתה מתכוון , ברצינות אבל, לעבור לארצות הברית באמצע שנת לימודים. תצפה לזה.

למעלה