לעבוד עם ההורים...

m i t a l y

New member
לעבוד עם ההורים...

הרבה פעמים, עסקים משפחתיים עוברים בירושה... האם הייתם מסוגלים לעבוד במשותף עם הוריכם? במה לדעתכם הייתם מתקשים? במה העובדה שאלה הוריכם, הייתה תורמת לעבודה ולקשר המשפחתי? עבודה בה האב/אם הם הבוסים- האם הייתם מסוגלים לעבוד תחת הוריכם? שבוע טוב לכולם

אל דן

New member
שאלה מצוינת

הרבה פעמים זה עובד. מאוד תלוי אם לילד יש אלטרנטיבה, איך חינכו את הילד- לעצמאות או לעבודה משותפת, תלוי במערכת היחסים בין הילד להורים וכו.

mich78

New member
../images/Emo31.gif

לא חושבת שהייתי מצליחה ולאחר שראיתי עסק משפחתי של חברה מרסק ומרסק משפחה שלמה.. אני בכלל לא בעד

pf26

New member
נושא בוער במשפחה המורחבת שלי

לדוד של בעלי יש עסק מצליח מאד. 3 ילדיו עבדו שם ולא מזמן העסק עבר לניהול של הבן הבכור. די מהר התחילו חיכוכים והאחים הנוספים בדרך לפרוש, כי הוא מעדיף לקדם את ילדיו על פני ילדי האחים. קרוב משפחה נוסף עובד בעסק שאמא שלו הקימה. הוא יוצא מדעתו בגלל השיקולים שהיא מפעילה בניהול העסק. כשאמרתי לו שכנראה השיקולים נכונים, כי עובדה שהם מתפרנסים יפה, הוא ענה שהיו יכולים להרוויח הרבה יותר... ולשאלתך - עם אמא שלי - לעולם לא. עם אבי - אני מניחה שכן. הוא היה אדם נוח, יסודי וחרוץ. לא התעקש על זוטות והפרטנרים שלו מאד נהנו לעבוד איתו.

pf26

New member
גיסי....

הוא עדין כאן. הוא בא לשבועיים
כרגע הוא יצא, מחפש פאב שהמליצו לו. אנחנו קצת עייפים וקצת עסוקים מכדי להוציא אותו כל ערב לבילוי, ובלעדינו הוא לא ממש זז, אז היום הוא רוב היום ראה עם הילדים סרטים. בשביל זה לבוא לחו"ל?

לצערי לא הייתי צריכה להתנסות

במצב כזה, אבל מהכרותי את אופיו של אבי ברור לי שזה היה בלתי אפשרי. לאיש היו דעות מוצקות בכל דבר וענין וויכוח לא היה בגדר אופציה, כך שקשה להאמין שעבודה תחתיו או אפילו לצידו היתה מחזיקה זמן רב מעמד. לעומת זאת אני מניחה שעם הילדים שלי הייתי מסתדרת ביתר קלות מכיון שאני מכבדת אותם ואת דעתם ומוכנה להקשיב לאחרים ולדון בכל דבר ללא דעות קדומות.

49צהוב

New member
עם ההורים היתי בהחלט מסוגלת לעבוד

יש/היתה להם אותו גישה לחיים אותו יושר בלתי מתפשר, הרצון לעזור לזולת היחס לכסף כאמצעי ולא כמטרה וכו'... מאידף עם בעלי בחיים בחיים לא הייתי עובדת הוא כל כך שתלטן בעבודה ולא סבלני לעובדים איתו שאני בטוחה שזה היה מביא חיכוכים, שכמובן היו מגיעים ישר הביתה

אופירA

New member
מנהל
עובר בירושה...

מבחינתי העסקים המשפחתיים היחידים שיכולים לעבור בירושה במשפחה שלנו הם עסקי ההתנהגויות הכפייתיות, העוברים בירושה מדור לדור...
בדמיון הכי פרוע אני לא מצליחה לדמיין את ההורים שלי מנהלים עסק כלשהו, ואפילו עובדים זוטרים בו... לאבי היו מספר ניסיונות עסקיים לא מוצלחים (חנות למוצרי תינוקות, מעדניה). לפחות לא נכנס לחובות כבדים... בתור ילדה עזרתי לו כמעט יום יום בעבודה בחנות, ואני יודעת שעזרתי היתה מאד אפקטיבית.

גלבועא

New member
לא הייתי עובד אתו גם אם הייתי צריך

להיגע לדקה וללכת ולקבל שכר שערורייתי.

maybesure

New member
הייתה לי אופציה כזו

וסירבתי בנימוס. אמי העסיקה עובדת בשכר בחנות, ונראה לי שעדיף כך. לאמי ולי יחסים מצויינים, אנחנו חברות טובות , תומכות אחת בשניה ברגעי משבר, מבלות יחד. אבל לדעתי מתחים של עבודה יכלו רק להרוס, אז נמנעתי.

למעלה