לסקובידו(דרך אגב, סרט מ-ע-ו-ל-ה)

לסקובידו(דרך אגב, סרט מ-ע-ו-ל-ה)

תראה, כבר אמרתי שאני מודה ואתה די צודק, אבל תראה-אני נייטרלי לחלוטין בדעתי. וגם, מי אמר שאני אמור לייצג המון את כל מי שקורא את ספריו של טולקין? אני מייצג את דעתי, תוך שימוש בקהל הקוראים שלו.

אמרתי שהבנתי אותך כבר

אבל אתה לא יכול להשתמש ככה באמון הקוראים כי אתה לא יכול לדעת מי קרא רק את טולקין ומי קרא מעבר לזה אתה יכול כמוני וכמו אחרים לקרוא טולרין ואז לקרוא בלגריאד ולהבין כמה טולקין גרוע ואתה יכול שלקרוא רק טולקין ולהגיד שהוא סופר טוב בלי לדעת את האמת האישית שלך

בלין

New member
מה זה מעבר לזה?

אין דבר כזה "בהתחלה קוראים את הרומח (וחושבים שהוא הכי טוב) אחר כך את טולקין (וחושבים שהוא הכי טוב) ובסוף את בלגריאד (ואז מבינים שהוא הכי טוב). (סדר הספרים מקרי לגמרי. זה הסדר הראשון שעלה לי בראש). כמו שכבר אמרו בפורום הזה, טוב וגרוע הם עניין של טעם. טולקין הוא הסופר המועדף עלי ועל עוד המון אנשים. למה? כי הוא אבי הפנטזיה, כי הוא סופר מוכשר בטרוף וכי הוא בנה עולם אדיר! תראה לי סופר אחר שאנשים מאמינים בספרים שלו. את הספרים של בלגריאד לא קראתי (מאגר ספרי הפנטזיה שיש לאנשים שחיים בעמק בית שאן מוגבל מאוד) ויכול להיות שהוא סופר נפלא אבל אני מתקשה להאמין שהוא טוב יותר מטולקין (במיוחד אם הוא כתב בתחום העלפים/גמדים)

strahd

New member
דיברנו כבר על זה

תמיד יבואו כמה מטורפים ויגידו לך שמה שטולקין כתב זה אמיתי ואחר כך יקימו כת ויתאבדו כמו כורש וחבריו. תמיד תוכל למצוא את אלו. הנה רגע קטן של היסטוריה בשבילך. ללא שום קשר לכך אם אני אוהב או לא אוהב את טולקין. שר הטבעות יצא לראשונה בשנות ה-50/60 והתקבל בביקורות צוננות ביותר, הביקורת לא היללה אותו יותר מדי ולא קטלה יתר על המידה, והוא נחשב לסיפור ילדים, במקרה הטוב. אלא, שבסוף שנות ה-60 הספר פתאום קיבל משמעות חדשה. ילדי הפרחים אימצו אותו והתחילו להגיד שכולם בעצם הוביטים נגד מלך האופל שהוא הממשל האמריקאי ששולח ילדים לוייטנאם. הם בטח אהבו גם את הקטע של האנטים, הם תמיד אהבו עצים. בענין אחר לגמרי, אדינגס כתב פנטזיה, אבל לא כזאת שקשורה לאלפים וגמדים, למרות שהבלגריאד נחמד, הסדרה מתדרדרת ככל שממשיכים למלוראיון ולריוון קודקס ר"ל. יש המון סופרים אחרים כעת: ג´ורג´ ר. ר. מרטין, אשר כולם (מלבד שניים שלושה, אני חושב) מהללים אותו, כולל הביקורות, אשר בדרך כלל שונאת ספרי פנטזיה, והוא כותב על פנטזיה ללא עלפים, ללא גמדים ועם המון אנושיות והמון חוכמה. אם קשה לקנות ספרים בבית שאן, תקפוץ לתל אביב, חיפה או מקום עם יותר מחנות ספרים אחת. אינני חושב שטולקין הוא לא סופר אדיר, אבל סופר המסוגל ליצור גם תנועה שתאהד אותו כל כך ותנועה שנייה שתשנא אותו כל כך, חייב להיות כשרוני במשהו...

בלין

New member
אבל מטורפים כאלה

לא באו ואמרו שהרומח הוא אמיתי. אני מוסיף קישור למכתב שכתב אילן שמעוני, מגדולי הטולקינאים בארץ שמסביר את עקרונות אמונתו. רק העובדה שטולקין הצליחלכתוב משהו כלכך... מציאותי הופכת אותו לענקץ

אתם מתחילים שוב לריב על שטויות

טולקין מעולם לא בנה עולם אם תשאל ותברר טולקין הזה שלך היה בודד? הכל עשה בראש שלו? הכל המציא לבד? וטולקין הוא ממש לא אבי הפנטזיה ולא ספרי הפנטזיה למה לשקר לכל הרוחות? למה אתה נותן לו משהו שלא שייך לו בכלל? בללללללללעט! דרקונים דרך אגב תמיד סופרו בעולם לפי הבנתי בסין במיוחד לא היה חסר אם האסטרולוגיה שלהם יש את שנת הדרקון בעעעעע רואה? אסטרולוגיה בסין היא לא משנות ה50 ! הרבה לפני שטולקין נולד זה היה קיים גמדים? תמיד היו! שילגיה זה לא משהו חדש לוולט לא בא רעיון פתהומי על האגדה הזאת הרבה אגדות היו קיימות כבר כמה זמן וסיפורי עם מפגרים שאם השנים סתם מספרים לעביר זמן אף אחד לא יצר את הפנטזיה! אם תגדיר את המילה תראה שאי אפשר לפנטז משמע לדמיין ודימיון תמיד היה! טולקין הוא סתם אפס שכתב משהו שנמרח כל כך הרבה זמן בלי קשר כמעט למציאות ורק בגלל שקישרו את זה למשהו גדול יותר בעולם התחילו לקרוא זאת טיפשות אם תאמין או לא אני לא מנסה לשכנע אותך או משהו אתה פשוט טועה לגבי טולקין אבי אומת הפנטזיה אמרת? שקר! תמיד היה מבוכים ודרקונים אפשר להגיד שחוץ מקוביות זה המשחק הכי ישן שקיים כמעט וזה מאוד נכון אם תרצה או לא כל כך ישן שאתה לא יכול לדמיין אוקי לא היו דפי דמויות וקוביות של נק´פ וכל השאר אבל היה משחק בלי הרבה חוקים אם תיאורי קרב הרבה יותר מושכים ראית פעם ליזר קווסט או מה שלא יהיה שמו? או מלכמת הכוכבים עשו פעם לפי מה שאני יודע ומתועד משחקים כאלה של קרבות בין כל מידי דברים אם תרצה אפשר להעביר כמעט במדוייק את טרילוגית האלף האפל למציאות אמיתית ממש להלחם באוייבים תמיד היה אפשר והכל אז אל תגיד לי כלום! טולקין או מישהו אם מזל שהתפרסם פשוט ואחרים לא זה לא קשור לטוב או רע! טולקין בעיניי אפס אבל התפרסם כמו הילד הזה בשנתיים האחרונות סתם במקרה מישהו מלצרית התפרסמה אז מה? זה קורה לכל הרוחות! לא קשור לכלום! מקווה שהבנת משהו מכל זה

strahd

New member
מי פה רב?

אנחנו בסך הכול מנהלים דיון על טולקין מול רומח הדרקון ופנטזיה בכלל. אלו לא שטויות למי שמתעניין בנושא הזה. לדעת בלין, טולקין הוא אבי כל הפנטזיה, אדם אשר במו ידיו המציא את הפנטזיה, את הגזעים, את כל החוקים ואפילו יש אנשים שבטוחים שמה שהוא כותב אכן התרחש. אני, לעומת זאת, טוען, שטולקין בהיותו אדם מלומד (הרי הוא היה פרופסור) הייתה לו המון גישה וידע במיתולוגיה, ועל פי אלו הוא בנה את העולם שלו. יתרה מכך, הוספתי וטענתי שטולקין עצמו כתב את הספר בצורה בעייתית קצת, ושרוב הפרסום של הספר היה בגלל ילדי הפרחים והנטייה הרומנטית של שנות ה-60 להאדיר את העבר, כמו לשים נוצה בכובע ולהתאפר (יש מאמר מצויין של מייקל מורקוק בנושא), ושהמצע היה נוח לקבלת שר הטבעות, שקיבל פירושים משלו. טולקין ביסס את הפנטזיה שלו על פי המיתולוגיה הנורדית והקלטית בעיקר, כולל הגזע האלפי וכולל הגמדים. תיאור הגמדים, אגב, הוא תואם אחד לאחד עם המיתולוגיה הנורדית. D&D, אשר עליו התבסס רומח הדרקון, התבסס על כמה מרעיונותיו של טולקין, אך התעלם מהרבה אחרים והוסיף אחרים משלו, כולל את חופש היצירה של שליט המבוך. טולקין הוא אחד משרשרת מאוד ארוכה של ממציאים וסופרים, אך ודאי שלא הראשון או האחרון, אך עדיין חוליה משמעותית. דרך אגב, הלינק לא עובד.

בלין

New member
לא ממש הבנת אותי נכון

אני בדיוק מסכים איתך. טולקין באמת התבסס על המיתולוגיות הנורדיות ושאב משם הרבה רעיונות. הוא המציא המון דברים ויצר עולם אדיר בגודלו ובמציאות שלו. אני לא מסכים עם הרעיון שהוא נקלט טוב בגלל דור ילדי הפרחים. עם זה ככה אז למה ילד בן 14 כמוני אוהב את הספר? זה ספר נהדר בזכות עצמו ולא בזכות אופנה חולפת. כמו שאמרת הD&D באמת התבסס על טולקין אבל המציא הרבה מהחוקים בעצמו.

בלין

New member
דרקונים תמיד היו.

ואני לא מתווכח על זה. אני מצוטט פה את עצמי:"ואני אגיד את זה שוב עד שזה יכנס לך לראש היו גמדים לפני טולקין! הם היו גמדים כמו הגמד טוב טוב. היו עלפים לפני טולקין! הם היו עלפים של סנטה. יש את הגמדים הטוב טובים ויש את הגמדים הדורינים (מלשון דורין) של טולקין! יש את העלפים הסנטה קלאוסים ויש את העלפים הפאנורים (מלשון פאנור) של טולקין! אני די בטוח שאם העלפים והגמדים של טולקין היו פוגשים ביער את את הגמדים והעלפים שהיו לפניהם הם היו מולקים להם את הראש! מעבר לזה אני לא אנסה לשכנע. הסברתי את עצמי המון פעמים. אני אגיד רק את זה: "אין דבר כזה מזל, יש ספרים טובים. חולית ספר טוב כי המון אנשים אוהבים אותו. המדריך לטרמפיסט טוב כי המון אנשים אוהבים אותו. טולקין טוב כי המון אנשים אוהבים אותו. הארי פוטר טוב כי המון אנשים אוהבים אותו. (לא ממש הצלחתי להבין את רוב ההודעה אז לא הגבתי. תשתמש בסימני פיסוק)

בלין

New member
אם ככה תכנס לאתר נומנור

ודרכו תמצא קישורים לכל חומר טולקינאי ישראלי ברשת. תכנס לאתר הקהילה ואז לדת ואמונה.

למעלה