לספר את הסיפור

גילה פ

New member
לספר את הסיפור

לא יודעת מה קורה לי. אבל פתאום אני חייבת להוציא החוצה. יש לי ילד קטן ממש מקסים והוא בא לעולם כתוצאה מקשר קצר שנגמר בהריון. הילד שלי מתחיל לחפש את אבא ואני בשבילו נוסעת רחוק מאד כדי לראות את האבא הזה. אנחנו נוסעים כל חודשיים בערך. האבא מקבל אותנו כל פעם אחרת. לפעמים הביקורים טעונים. לפעמים הוא צועק עלי למה באת! לפעמים הוא נחמד. תלוי במצב רוחו. מאז שהילד נולד הוא לא ביקר אותנו וגם לא צלצל. אבל אתמול הוא צלצל ואמר שיבוא מחר. ואני יושבת פה ורועדת. ומנסה לחשוב מה יהיה. ואיך יהיה. ומה אגיד. אולי אציע לו ללכת לגנון של הילד. לאסוף אותו. אולי זה יכניס אותו לתפקיד של אבא אמיתי. פתאום יקראו לו אבא של.. אולי זה יעשה לו משהו. אולי יבקע בקע באטימות שלו. מכינה את כל מנגנוני ההגנה. מפליטות הפה שלו. מהשטויות שהוא אומר. מלהתאהב בו שוב. זה בטח ביקור חד פעמי אני אומרת לעצמי כדי להרגע.. משותקת. יושבת מול המחשב. והוזה.

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

ראשית, ברוכה הבאה אלינו
ולשאלות שלי לפני שאשיב: בן כמה הילד? האם האב רשום כאביו של הילד בתעודת הלידה? האם התחלת בהליכים של הסדרי ראיה? מדוע את נוסעת כל חודשיים? בגלל בקשה של הילד? האם את מתאמת עם האב את הביקורים? זהו לעת עתה
מחכה לתשובותיך

גילה פ

New member
תודה מיכלי

ולשאלותיך האב רשום כדין. פרט לרישום לא ביקשתי דבר. לא היו מעולם דיונים בבית משפט. אין הסדרי ראיה. אין התערבות של כל גורם חיצוני. ואני רוצה לשמור על זה ככה. הכל מבוסס על רצון טוב. הילד בן שנתיים. ומתחיל להתענין בסוגית האבא. כבר מגיל צעיר. אני נוסעת אליו כדי שיהיה קשר. כדי שהילד ידע שיש לו אבא. בוודאי שאני מתאמת מראש. שבוע מראש אני מתקשרת וגם יום לפני ובאותו יום.

m i c h a l i

New member
רצון טוב...

הכל מבוסס על רצון טוב. כך לדברייך. רצון טוב של מי? לפי מה שסיפרת אין ממש רצון מצידו (תלוי במצב רוחו), הוא לא עושה מאמץ להיפגש אפילו באמצע הדרך... האם הוא מציע תמיכה כספית בבנו? או אולי רוכש לו דברים? אשמח אם תסבירי מדוע את לא מעונינת בהסדרי ראיה ומזונות שמגיעים לילד ע"פ החוק במדינה. אני חושבת שהסדרי ראיה מסודרים, ומזונות ישנו את כל תמונת המצב

גילה פ

New member
אני לא מאמינה במדינה ומוסדותיה

אם הוא היה רוצה לראות את הילד היינו מוצאים סידור. אבל הוא לא רוצה בדרך כלל. ואי אפשר לכפות את זה עליו. לגבי מזונות - אני לא ביקשתי והוא לא הציע. אין לו. הוא לא עובד ובצרות. זה מצב מאד עדין. אני מקוה שהביקור מחר יהיה מוצלח. ואולי יפתח פתח לביקורים נוספים. אני לא רוצה להכנס איתו למלחמה. יש לו רצון טוב. הוא איש טוב ביסודו. והמעט שיש לו לתת לילד - זה גם משהו. אתמול היה סרט בערוץ 2 על מרים פוקס. איך עברה ערים וארצות ויבשות כדי לגלות מי היה החבר של אמה בתקופת המלחמה. כאב לי הלב עליה - שחיה כל השנים עם חוסר וודאות וחוסר ידיעה וכעס לא מוסבר. ולכן אני מגדלת את בני בשקיפות. בלי סודות. זה אבא. זה מה יש. הוא גר רחוק. קשה לי להגיע אליו. אבל אני עושה את המאמץ בשבילך. וגם מאד חשוב לי לא להאשים. לא לצפות. לא ליצור כעס בילד עליו.

a44

New member
הי, גילה פ ../images/Emo20.gif

ראשית, אין תשובה חד משמעית. כל מה שתחליטי יהיה נכון עבורך ועבור בנך, מאחר ואין הסדרי ראייה קבועים ומסודרים. אני חושבת שאת מאוד מתאמצת כדי ליצור לילד דמות אב. האם האב בכלל מעונין בכך? אני חושבת שאם האב אינו מתאמץ, לא בטוח שזה תפקידך. את יודעת היכן הוא, ו7אם הילד יבקש אפשר לשוחח עימו בטלפון
... אני לא הייתי נוסעת מיזמתי אל האב. אל תצפי לניסים ונפלאות מחר, כי אם עד עכשיו זה לא קרה, לא הגנון יעשה לו את זה... זה לעניות דעתי! מחזיקה לך אצבעות!

אל תתיאשי גילה ../images/Emo140.gif

הילד אומנם קטן עדיין האבא יתחיל לתעניין בו הוא בסופו של דבר יאהב אותו ויתאמץ גם בשבילו אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת . היום יש לאבא של הילדה שלי הרבה עניין ורצון להיות קרוב אליה היא בת 3.5 וזה קרה בשנה האחרונה כל הכבוד לך על המאמץ לנסוע אליו כדי שהילד יראה אותו את מתעלה על עצמך אני מורידה בפניך את הכובע. אל תחששי מהגעת האב תני לילד ולאבא את הקירבה אותם שניהם צריכים ואם יש מישהי קרובה אלייך תשבי איתה באיזה חדר על כוס קפה להעביר את הזמן חשוב שהילד לא ירגיש שאת לחוצה מאחלת לך המון בהצלחה

daniela1975

New member
מסכימה עם חלבלובה...

גם אצל אביה של בתי הענין והרצון בקרבה ובקשר איתה הולכים וגדלים מפעם לפעם...אגב גם בתי בת כ- 3.5 כדאי לזכור כי ישנם אבות שגם את המעט הזה אינם מוכנים "לתרום" למען ילדיהם, ועל כן אסור להכריח או "לכפות" את ילדינו על ההורה השני...התוצאה שנשיג בדרך זו היא הפוכה. שיהיה בהצלחה

גילה פ

New member
תודה חלב לובית

הילד בתקופה עכשיו שהוא לא נותן לי לזוז לשניה ממנו. הולך אחרי לכל מקום. אז לא נראה לי שיסכים להשאר עם האבא. אבל אולי אני אנסה ללכת לקצת למטבח ולהשאיר אותם לבד.

גילה פ

New member
הוא לא לגמרי מתעלם

הוא תמיד שואל מה שלום הילד ומה שלומי. נכון שהוא לא יוזם ולא בא. אני לא מצפה להרבה מהביקור - שאגב נדחה למחר.. אז את במקומי היית מנתקת קשר לגמרי? חשבתי על זה. לא רציתי שפתאום אחרי כמה שנים אני אופיע אצלו עם ילד שצועק איפה אבא שלי.. אני מנסה לשמור על רצף ביקורים עד כמה שאפשר. לפעמים היה נתק של חצי שנה. בעבר. אבל כשהגעתי אחרי חצי שנה הוא מאד שמח.

ron68

New member
מחזקת את ידייך

לדעתי דרכך נכונה, את בוחרת בדרך השלום שלדעתי תוכיח את עצמה במשך הזמן, ותקטפי את הפירות בבוא העת. תלכי לפי התחושה שלך.

גילה פ

New member
אכן דרך השלום

אשר בה בחרתי היא לא קלה. אני מקוה שזה הדבר הנכון. תודה יעל.

איך היה הביקור??????

גילה מה שלומך? איך היה הביקור? האם הילד שמח לראותו ? האם לאבא היה נחמד עם בנו? האם לך היה טיפה זמן לעצמך? מקווה לבשורות טובות סומסומיה

גילה פ

New member
היה נהדר

הוא התחבב על הילד בקלות. יש לו את זה. הלכתי למטבח והם באו אחרי... זמן לעצמי.... אני לא זוכרת מה זה. אבל כן היה ביקור מוצלח ומי יודע.. אולי זז אצלו משהו לגבי העתיד.. תודה לכולן על התגובות שחיממו את לבי ועזרו לי בהמתנה לבואו.

למעלה