לספר או לא?

feli67

New member
לספר או לא?

ד"ר רשפון מודה כי ניתן להידבק גם כשמקיימים יחסי מין עם קנדום (קנדום שנקרע למשל) ובכל מקרה אין 100% בטוח. זה מחדד את התשובה לשאלה האם לספר או לא לספר. בכל מקרה בו הנשא יודע שהוא כזה עליו לספר זאת לבן זוגו עמו הוא מקיים יחסים. אחרת זה כבר גולש לתחום הפלילי לא? למה אנחנו מיתממים? ואני אומר זאת כאדם שהיו לו שני בני זוג נשאים ושניהם היו מספיק הגונים לספר לי לפני ששכבנו וזה לא שינה כהוא זה. העניין הוא לתת לי את הבחירה האם לקחת את הסיכון או לא. כל התנהגות אחרת גובלת ב...

Jony Jerusalem

New member
שאלת את שאלת המליון דולר

זו שאלה שמתחבטים איתה כל נשאי האיידס. תשובה חד משמעית אין פה ולא תהיה. איש איש ינהג לפי דעתו ואחריותו. במידה והנשא משתמש בקנדום אין פה שום עבירה. במידה והבריא לא רוצה קנדום - האחריות היא עליו. בכל מקרה - בן זוג מזדמן זה אומר סקס מוגן. קנדום יכול להקרע, זה נכון אבל יש מליון דברים שיכולים לקרות. אפשר להדרס שעוברים במעבר חציה באור ירוק. אז כל נשא והדרך שלו. אני על עצמי יכול להגיד שהכרתי את החבר שלי לא נכנסתי למיטה עד שסיפרתי לו והוא בחר בי ואנחנו 4 חודשים כבר יחד. מאותו יום שהכרנו וראינו אחד את השני קרה הקליק - אנחנו יחד. אבל ביום יום איש איש ינהג בהגינותו. ג´וני ירושלים

feli67

New member
אין תשובה חד משמעית?

תודה ג´וני על תגובתך ועל התייחסותך הרצינית לנושא. דא עקא , אני תמה האם אין לשאלה שלי תשובה חד משמעית. במהלך פעילותי בארגונים שונים בקהילה וגם באלה העוסקים בנושא אני מכיר את הלהט הקדוש בו אנו מטיפים למניעה וכמות המשאבים הכספיים והאנושיים שאנו מקדישים להסברה. מה הטעם בכל אלה אם אין לנו תשובה חד משמעית לשאלה האם לתת לבן הזוג שלנו (מזדמן או רציני יותר) את האפשרות לבחור בין חיים ומוות. אני מעריך אנשים כמוך שמספרים לבני זוגם- כאלה היו גם בני זוגי הנשאים שטרחו לספר לי כי הבינו את המשמעות הקשה של "לא לספר". היתה לכם את הבגרות ואת הערכים המוסריים לשמור לא רק על עצמכם אלא גם על בני זוגכם. שוב , איני חושב שזה קשור לקנדום או לא קנדום. כמו שאפילו ד"ר רשפון, "הגורו" , אומר : אין 100% הגנה ואת זה אני יודע גם מפעילותי בתחום. לכן ההתייחסות הצינית שבהבאת הדוגמא על ההידרסות במעבר חצייה אינה רלוונטית. עלינו לדאוג שבשברים שאנו כן יכולים לשלוט נעשה הכל כדי לא "להרוג בטעות" את בני זוגנו. אין כאן שום קטע של "איש איש ינהג בהגינותו" ובאותו הלהט הקדוש שמשתמשים בהסברה כלפי אלה שעלולים להידבק יש להשתמש כלפי אלה שכבר נדבקו כדי שלא יפיצו טת הנגיף , שיתנו לי ולחבריי את הבחירה (לגבי בעניין זה זה לא רלוונטי כי אני חי בזוגיות ובאושר) האם לקחת את הסיכון או לא. אסור למובילי הדעה בקהילה להתעלם מסוגיה זו כי היא רגישה בחוגים מסוימים ובוודאי אסור להטיף בצורה של: למה לספר? שבן הזוג שלך ידאג לעצמו. לעתים ג´וני זה לא מספיק וזו חוסר אחריו לנהוג כך עם כל הכבוד. אני נגד בידוד חברתי ועל זה אני חושב שיש לי קבלות. אבל מכאן ועד סיכון חיים הדרך ארוכה. בהמון אהבה והערכה.

jobridge

New member
כן או לא

לדעתי הלא קובעת חד משמעי לתת את ההזדמנות לספר ולקבל גם לא כתשובה

למעלה