לספר או לא לספר?

satr la

New member
לספר או לא לספר?

אני יודעת שאף אחד לא יכול לענות על השאלה הזאת בשבילי אבל אשמח לשמוע תגובות אני בת 24 אני יודעת על עצמי כבר 4 שנים. ב4 שנים האלה השתנתי לגמרי למדתי סוף סוף להשלים עם עצמי. בתור ילדה תמיד הייתי שקטה וביישנית היום אני ההפף הגמור מזה אמא שלי חושבת שהשינויי שחל בי הוא בגלל עבודה שעבדתי בה לפני 4 שנים והיא שינתה אותי. היא לא יודעת את הסיבה האמיתית לשינוי שבי. למרות שאיפשהו אני מרגישה שהשלמתי עם עצמי, אני מרגישה אשמה, אשמה בשקרים שאני משקרת יום יום למשפחה שלי, על זה שאני שותקת, על זה שאני מסתירה מי אני באמת, והכי גרוע אני מרגישה רע על הכאב שאני יגרום להורים שלי על האכזבה. אני ילדה שכל הורה היה רוצה, תמיד הייתי טובה בלימודים אני לומדת באוניברסיטה יש לי עבודה מאוד מצליחה המון חברים ופשוט כל דבר שהורים רוצים מהבת שלהם חוץ מדבר אחד. למה אני מרגישה כ"כ רע בגלל שיש לי משהו 1 שהוא "פגם" בי משהו אחד שלא "מצויין" הגעתי למצב שלפעמים אין לי כח להתמודד עם זה ואני שונאת לשקר. לפני כמעט שנתיים עזבתי את הארץ ואני גרה בחו"ל אני משתדלת לא לדבר עם אחי לבד בטלפון כי בכל פעם שיש לנו שיחה הוא שואל אותי את אותה שאלה "נו יש מישהו?" השאלה הזאת הורגת אותי כי אני יודעת שאני לא יכולה לענות לו כן יש מישהי ובגלל הפחד הזה הקשר שלנו מתנתק המשפחה שלי באה לבקר אותי פה הרבה ושהם נמצאים פה אמא שלי כל הזמן מנסה לרמוז לי שהיא רוצה לדבר איתי על בנים, היא אף פעם לא הצליחה להבין למה אני לא רוצה לדבר על נושאים כאלה - היא חושבת שאני בנאדם סגור שלא אוהב לפרט על החיים הפרטים. כל פעם שהנושא עולה אני חוטפת עצבים וישר תוקפת ומנסה לשנות נושא, ואחרי זה אני מרגישה רע על זה ששקרתי. הייתה תקופה שפחדתי לספר כי חשבתי שהמשפחה שלי לא תקבל אותי ולא ירצו קשר איתי, היום אני לא חושבת שזה יקרה אבל אני לא יודעת בוודאות שמעתי סיפורים מאנשים שהיו בטוחים שהמשפחה תקבל את זה והם לא. למשפחה שלי מאוד חשוב מה אנשים יגידו עלינו, תמיד היינו המשפחה המושלמת כל המשפחה תמיד התגאתה בי ובאחי שאנחנו גאונים ומוכשרים ואלף ואחד סיבות למה אנחנו מושלמים אני יודעת שגם אם המשפחה שלי תקבל אותי המשפחה המורחבת לא ואני לא רוצה להעמיד את אמא שלי במצב שהיא צריכה להתמודד עם המשפחה שלה. חברים שלי אומרים לי שהמשפחה המורחבת לא צריכה לעניין אותי וזה נכון כי אחרי הכל זה החיים שלי לא של אף אחד אחר. הבעיה היא שהמשפחה המורחבת גרים פה בחו"ל ואיך נגדיר את זה - הם נכנסים לבנאדם לוריד. ונתחשב בעובדה שאני בת 24 אני רואה אותם מתחילים לשדך לי "יהודים איכותים" להכרות - לכו תסבירו להם שממש לא מעניין אותי מגברים בכל אופן אני לא יודעת איך אני ידע מה הרגע הנכון מתי לספר למשפחה? ואיך? לפני כמה חודשים באתי לביקור בארץ וספרתי לחברה הכי טובה שלי בילדות היא הייתה בהלם אבל היא קבלה את זה וזה קרב אותנו בחזרה היא ה"סטריטיית" הראשונה מהבית שלי שיודעת עלי והיה לי הכי קשה בעולם להגיד לה את זה וזה משהו שתכננתי במשך שנים לספר לה. אם היה לי קשה להגיד את זה לחברה טובה שידעתי שתקבל אותי איך אני יספר למשפחה שלי שאני לא רוצה לאכזב? אשמח גם לקבל תגובות מהורים ובכלל לכל מי שיש משהו לומר תודה שהקשבתם

uriozmor

New member
אני לא הורה

אבל אולי גם הניסיון שלי יכול לעזור לך. אני בן 31 ויצאתי מהארון מול הוריי כבר לפני כשבע שנים. ממה שאת כותבת ברור שאת מרגישה שאת צריכה לספר. גם כדי להוריד מעצמך את האבן הזאת וגם כדי להתקרב שוב למשפחה שלך. תחשבי כמה בעיות ייפתרו לך אחרי שתוציאי את זה ותדעי שהמשפחה הקרובה שלך יודעת ושאין סודות. אמנם אז יהיו לך בעיות אחרות לדאוג להן, כמו איך ועד כמה לספר למשפחה המורחבת ואיך להתמודד עם השאלה שמן הסתם יפנו אלייך: למה לא סיפרת עד עכשיו - אבל תזכרי שבכך שאת באה ומספרת להורים שלך, ומסבירה להם כמה התלבטת עם זה וכמה זמן סחבת את זה לבד, את בעצם אומרת להם שאת נותנת בהם אמון ושאת רוצה שהם ידעו על הדבר האחד הזה שמפריע לך בחיים. מתוך האמון הזה בדרך כלל קל להתמודד עם כל השאלות האחרות הרבה יותר מכפי שזה נראה. אם למדוד את זה במונחים של רווח והפסד, אין לך כמעט מה להפסיד, ויש לך הרבה מאוד מה להרוויח. השאלה האמתית היא מתי לגלות להם ואיך, וכאן הכדור אצלך - תעשי את זה בזמן שלך ובנחת שלך ובדרך שלך. ועוד שטות לפני שאני מפסיק לפטפט - אני שומר עדיין על קשר עם המטפלת שלי, שהיום היא כבר מבוגרת מאוד. בכל שיחה שהייתה לנו היא שאלה אותי את השאלה המוכרת "נו, מה עם חתונה?", ובאיזשהו שלב נמאס לי והחלטתי לספר לה. הנחתי בצד את כל הפחדים והדעות הקדומות (אלה שלי ואלה שייחסתי לה) ופשוט הודעתי לה את זה, כי היה חשוב לי שהיא תדע ושלא אצטרך לשקר לה כל הזמן. ולמרות גילה וחרדותיי היא קיבלה את זה מצוין. זה מראה לדעתי ששקרים ופחדים לא משתלמים.

קבלי ../images/Emo24.gifוירטואלי../images/Emo13.gif

החיים קשים אה?
בגילך נראה לי שחשבון "רווח והפסד" הוא זה שעלייך לחשב, הרווח לחיות ללא "סיפורים" שקרים, העמדת פנים, מבוכה בכל פעם שהנושא עולה,נסיונות אין סופיים לרצות את כולם ולשמור על "שקט תעשייתי" בעוד את מודעת לעובדה שמתחת לפני השטח העסק מבעבע,, שואלים שאלות, מנסים לשדך,, ואולי גם מישהו "חושד",, כל כך הרבה אנרגיות שאת צריכה להשקיע,, ולעומת זאת "ההפסד" שעשוי להיות: הפסד של חברים \משפחה\קרובים? ואולי לא תפסידי בכלל אף אחד? אולי תהיה תקופה קשה של הלם של בושה של הסתרה מפני מעגלים מורחבים,, אבל אח"כ תהיה קירבה? תמיכה? אהבה? קבלה? ממרומי גילי המופלג,,
אני בטוח שהרבה פעמים אנחנו כלומר ההומואים הלסביות כל כך פוחדים שייגרם רע לסובבים אותנו להורים משפחה,,וכו ואנחנו כל כך כל כך דואגים להם, שאנחנו שוכחים אותנו שוכחים איזה מחיר אנחנו משלמים על ההסתרה, והקומבינות, אני מודה שגמאני כל כך דאגתי כל כך הרבה שנים לא לפגוע במשפחה, שחיי הפכו למסכת של הצגות חיים כפולים =למשפחה ילד טוב ירושלים , והחיים האחרים =כהומוסקסואל עם בן זוג(שכמובן צריך להסתיר) עד שאמרתי די! זה בלתי אפשרי , זה גוזל כל כך הרבה אנרגיות שאני לא יכול להשקיע אותן בלימודים בקרירה וכו, די לשקר לחצי עולם די! אני רוצה להיות אני עצמי-מי שאני , לחיות את חיי כמו כווולם ולאהוב את אישי מבלי "להתבייש" ולהסתיר, שכל העולם יידע שהוא אהובי, שיפסיקו לשדך לי כל מני "בנות טובים" שבמקרה הגרוע אני עוד מסוגל למרוח איזה חיוך מטופש ונימוסי על פני, שאני אוכל להתעורר בבוקר עם האיש שאני אוהב ולא להרגיש כאילו אני"פושע" ולעסוק כל היום בהסתרות ושקרים, ומי שלא מוצא חן בעיניו , זו בעיתו\ה, ואת יודעת מה? כשספרתי- אמי מייד אמרה שידעה המון שנים למרות שלא שוחחנו על כך, המשפחה המורחבת התאהבה באישי, אף אחד מחברי וחברותי לא הפסיקו את הקשרים, כולל אלו שהייתי מה זה בטוח שייעלמו מחיי,, לא הם עד היום משמעותיים בחיי למרות שיצאתי מהארון לפני הרבה שנים (יותר מעשרים) ובתקופה שלהיות הומו עדיין נחשב להיות "חולה " וכמובן עבירה פלילית,, לסיכום: יקירתי עם כל הפחדים והחששות אני יכול לומר לך דבר אחד אלו הם חייך, חיי אותם באושר ובאהבה, עשי את החשבון מתי לשתף את משפחתך בסגנון חייך על פי אמונתך, ואל תפחדי!-את תתגברי ! הם יתגברו ! ואם לא? אז שיפנו לכל עזרה מקצועית או התנדבותיית יש כל כך הרבה אפשרויות היום ,וכמובן תהילה שם יוכלו לפגוש הורים אחרים ולראות ש"השד" אינו נורא כל כך, לי זה לא היה לפני הרבה שנים והנה אני חי באהבה באושר ובפתיחות, ואף אחד לא יעז לפגוע בי להעליב "לרדת" עלי בגלל שאני הומוסקסואל, ומי שיעז אני לא אשתוק!
(אני אשסה בו את אישי הבריון,, חהחה) ,תרגישי חופשייה ליצור קשר במסר אישי אם תרצי להעמיק בנושא, שיהיה לך ולכולם חג פורים שמייח ועליז והכי חשוב:!!!! אל תוותרו על הזכות ל א ה ו ב ! את מי שאתם רוצים! ולהיות נאהבים גם אם זה מאותו המין, כי אין אין תחליף לאהבה!

ת ה ל ה

New member
זו השאלה

הכי נפוצה בהקשר לגילוי. כאם לבן הומו שיצא מהארון לפני כשש שנים [היה בדיוק בגילך] השאלה הראשונה ששאלתי אותו היא למה הוא לא סיפר לי קודם, למה הוא לא שיתף אותי בשנים האיומות שעברו עליו ובאופן אישי בתור אמא אמרתי לעצמי שכנראה נכשלתי אם לא נתתי לו את הבטחון שאקבל אותו בכל מקרה ובכל מצב. הוא אמר שהוא פחד מהתגובה שלי, שלא אקבל אותו אם הוא יספר. נכון, זה לא היה קל, וזה לקח זמן להתרגל, וזה תהליך שהולך בשלבים. קודם ההלם, החשש, הדאגה והפחד ממשהו שמעולם לא ידעתי מה הוא ומה עושים עם הילד שלי ואיך "אוכלים" את הגילוי. בשבילו זה היה השיא של הכאב, ההתלבטות והחשש וכאשר הוא סיפר הוא בעצם הוריד מעצמו את האבן ושם אותה עלי. אבל, מעולם לא חשבתי שלא אקבל אותו או לא אוהב אותו כמו מקודם. בדיעבד, היום אני יודעת שזה רק קירב ביננו. למדתי להכיר אותו מצד אחר, למדתי מה זו נטיה מינית הומואית ומה זה להיות מיעוט [לעיתים קרובות נרדף], למדתי מה עובר עליו ומה עבר עליו עד שיצא. אם את היית בתי הייתי מאד כואבת את העובדה שאת מסתירה ממני דבר שהוא המהותי והחשוב ביותר בחייך. העובדה שאת רחוקה מהבית דוקא לדעתי יכולה רק לעזור לך. תארי לך אם היית גרה עם ההורים בבית אחד ולא היית חופשיה לנהל את חייך לפי הנטיה שלך. זה היה איום ונורא. בתור אם אני מאמינה שאנחנו ההורים צריכים ללמוד ולקבל, אנחנו אלה שצריכים לתמוך ולעזור, ולמרות שברור לי הפחד שלך לא לפגוע, הייתי חושבת שהפחד היותר גדול הוא שהם לא יבינו ולא יקבלו. כן, הם יפגעו, כן הם בודאי יהיו בהלם וכן אולי גם יכעסו עליך על ששברת את הדימוי המושלם [מי בעצם מושלם ולמה צריכים להיות מושלמים]. אבל לפחות תזכי לרווחה, לחיים אמיתיים, שהם בעצם את. אשר למשפחה המורחבת, גם לבן שלי היתה בעיה קשה עם הסבא וסבתא. היה לו קשה לספר והיה לו מאד קשה להביא את בן זוגו אליהם. בסופו של דבר, השנה - אחרי 6 שנים - הקרח נשבר, והיום שניהם באים למשפחה באופן חופשי. עצתי לך כאם - חיי את חייך באמת שלך באהבה שלך לבת זוגך, וההורים - יצטרכו להתרגל ולקבל. בהצלחה דליה

יעל Y

New member
הפחד לאכזב...

באמת הדימוי של הצלחה בכל התחומים לימודים, עבודה, מוכשרת... כל הכבוד !! ובתוך כל זה מסתתרים אשמה , פחד, שקרים , עצבים והתרחקות כדי לא להגיע לשיחה 'המפלילה' כאילו שהדימוי המוצלח מאויים וכל ההשגים הנפלאים שלך עלולים לההפך לאכזבה אחת גדולה... ההצלחות שלך הן שלך שלא לדבר על הכישורים והיכולות וכן הזהות המינית ...ולדעתי וכך גם קורה לי ולבני... את עדיין נהדרת כמו שאת לגמרי מושלמת בתוך חוסר המושלמות... בהצלחה, יעל

למעלה