לספרנית שלכם יש ראש מרובע

חייםלוי

Member
מנהל
אם היו מכשירים זולים ונוחים לקריאה

הייתי מוותר על הספר המודפס. אבל נראה לי שבעניין זה אני במיעוט. רוב האנשים אוהבים למשש את הספר, להריח אותו, להפוך את הדפים וכד'. מבחינתי אם ניתן להשאיר סימניה בספר האלקטרוני והוא בגודל מתאים לכף יד וזול, כולל הספרים המוטענים אליו הייתי לוקח בשתי ידיים.

אלינקה

New member
רק תחשבו על ספר קל שאפשר לטעון אותו

בכמה ספרים? אפשר להגדיל את האותיות אם מתקשים לראות את הכתובולא יהיהכל כך כבד לסחוב. חוץ מזה הספר עבר הרבה גלגולים מלוחות חימר, למגילות פפירוס לקלף לספר לאאתנגדאם המסך יהיה טוב

בתיה4

New member
עד עכשיו הנסיונות להחליף את הספר

המודפס בפורמט דיגיטלי נכשלו. מעניין אם הנסיון החדש יצליח. לדעתי לא. מי שעוסק בזה זה אנשי מחשבים ולא ספרנים, ויש להם או אין להם מושג בעיניני ספרים ומה אנשים רוצים. ולמה צריך סימניה? בספר דיגיטלי המקום שמפסיקים אמור להישמר בזכרון.

חייםלוי

Member
מנהל
לזה אני מתכוון רק קורא לזה סימניה

בסופו של דבר הספרים הדיגיטליים יצליחו. זה הכל עניין של בשלות - בשלות החומרה, התוכנה והמשתמשים.

בתיה4

New member
לפי הטענות - ענין המוסיקה בא כתוצאה

מדרישת הקהל - כלאמר מלמטה. בנושא הספרים זה לא קרה או קורה. אין דרישה של הקהל. מישהט ראה או שמע שיתוף קבצים בספרים? הכל בא מלמעלה , מאלה שרוצים להרוויח.

אורי רז

New member
יש שיתוף קבצים בספרים

לדוגמא קבצי ספרים ב eMule (פחות ממוזיקה, אבל לא חסר) ובאתרים כמו של הספריה הלאומית ופרוייקט גוטנברג. אני מניח ששיתוף קבצים של ספרים לא מתחרה בשיתוף קבצים של מוזיקה משתי סיבות. האחת היא שהרבה יותר קל להעביר מוזיקה למחשב (מ CD עם Windows Media Player זה כמה דקות עבודה) מאשר ספר - הסריקה דף אחרי דף, שלא לדבר על OCR, זה עבודה קשה. השנייה היא שאנשים עוד לא התרגלו לקרוא טקסטים ארוכים מהמחשב.

Sapientia

New member
אני מתולעי הספרים שאוהבים את הריח..

אבל אשמח לשלב, אם הפורמט יהיה נוח. הקולנוע לא הרג את התיאטרון, הטלויזיה לא הרגה את שניהם ו/או את הרדיו- אני מאמינה ומקווה ששני הפורמטים יחיו פעם יחד בשלום

אני מעדיפה לקרוא מספר. גם מידע

אינטרנטי אני מדפיסה וקוראת מהדף. אני מכירה אנשים לא מעטים שלא מפריע להם לקרוא מהמסך גם טקסטים ארוכים. ימים יגידו.

ברוריהה

New member
כל זמן שאני לא יכולה לקחת

את המחשב למיטה, אני מעדיפה ספר ! ולא, גם עם מחשב נייד מאוד לא נוח לקרוא במיטה, מניסיון !

חייםלוי

Member
מנהל
מחשב נייד זה באמת לא נוח אבל

מכשיר דמוי פאלם יכול להיות נוח בהחלט.

ברוריהה

New member
קצת קטן מידי, לא ?

אולי אני סתם old fashion אבל בדיוק כמו שאני מתעקשת עדיין על אלבום שאפשר ממש להעביר בו דפים, ספר יהיה ספר עבורי רק אם אפשר יהיה לדפדף בו ולהסניף אותו ולהינות ממנו כספר. יש בזה קסם מסויים ...

גילי 10

New member
שלושת ה "B"

כבר היו מי שקבעו שה E-BOOK צריך קודם לענות על שלושת ה "B" 1. Bathroom 2. Bed 3. Beach ועד שלא יענה עליהם, ויהיה נוח לאנשים בשלושת ה "B" אתו, אנשים לא יתרגלו ולא ישתמשו בו. E-BOOK יש מאמרים שלמים והמון מחקרים על זה.

ואפשר גם להוסיףציטוט

של רוב קלינג המנוח (אחד מאבות ה social informatics) בשיחת וידאו בכנס שהתקיים לפני כמה שנים: e-anything is that thing, complicated by the e

למעלה