לספור או לא לספור?

• פותח הנושא slov
  • פורסם בתאריך

slov

New member
לספור או לא לספור?

שאלה שמעסיקה אותי בזמן האחרון, בסדנה שהייתי אצל השושנה היא הסבירה על המקצבים בריקוד ואיך לשלב תנועות איתם, האמת למרות שאני שנים בתחום, זו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי הסבר על הנושא הזה, ואני מאז שואלת את עצמי, עד כמה הידעה השכלתנית של המקצבים יכולה לתרום דוקא לחופשיות שבריקוד, כי ברגע שמזהים את הקצב אולי יותר קל ליצוק בתוך התבנית של המקצבים את התנועות, כמובן שישנה עוד שאלה נלווית לעניין איך מזהים את המקצבים שקיימים בשיר, האם הם מתחלפים במהלך השיר, מה דעתכן, או שזוהי שאלה יותר מידי קשה כשבחוץ יש 32 מעלות חום ו-110 אחוזי לחות?!

הי סלוב מה נשמע???? את מגיעה בשבת הקרובה?

ולגבי המקצב .... אני לא יודעת איך לענות לך עלזה. אני ממש לא סופרת. לא יודעת אם יש 4 8 16 אין לי מושג. אני רק מרגישה את הקצב ורוקדת לפי זה.... אני חושבת שמה שיעזור גם לי וגם לך זה אולי שיעורי טרבוקה. בזה לומדים את המקצבים וחוש הקצב גם משתפר. הבעיה היא ששיעור עולה ל חצי שעה 65 ש"ח שזה המון. חבל מאוד שאין לזה לימוד בקבוצות

Anaiis

New member
לספור :)

ואז לא להתעסק בזה יותר מדי. בעצם התשובה היתה כתובה בגוף השאלה...לדעתי צריכים לדעת את הבסיס טוב טוב כדי להיות מסוגלים לאלתר על זה באופן הרבה יותר עשיר ומעניין: לשבור / לחבר את הספירה כדי לגוון ולהפתיע - מתוך המודעות למבנה הבסיסי - ולהישאר בק-צ-ב! (ולא "איך שיוצא"). שוש קראה לזה יפה - "להתקין את התוכנה" בגוף, כך שאח"כ זה כ"כ מוטבע שבכלל לא חושבים על זה, אבל הריקוד הרבה יותר משכולל מריקוד של מי שלא מכירה את העיקרון בכלל. ואפרופו דרבוקות, גם אני חשבתי פעם שללמוד כמה תבניות בסיסיות זה מספיק , אבל בעצם בבסיס הנגינה עומדות אותן ספירות של שמיניות ורבעים ורואים את זה כשצריך לרשום / לקרוא מקצב... צריך להבין בדיוק את אותו העקרון לפני שהולכים ללמוד לדרבק או לנגן בסגאת.

ORTAL12341

New member
לספור גם לספור!

קצב הוא כמו מתמטיקה, בכלל, מוסיקה, לא משנה כמה נשמע לך שהיא זורמת היא מאד מאד תחומה. יש חוקים, יש תייבות, יש מקצבים.... בריקוד, במיוחד בריקודי הבטן הקצב הוא חלק מרכזי בריקוד! אם את לא מורה, אני לא בטוחה עד כמה את צריכה לשלוט בשמות המקצבים, אבל ככל שתשמעי אותם, תנגני אותם ותביני אותם על הדף (אפילו אם תשכחי זאת יום אחר כך) את מרגילה את האוזניים שלך להיות רגישות לזה, וזו מתנה! לא מגבלה! את לא מחוייבת לזה.... אסור להצמד כ ל ה ז מ ן לקצב, אפשר לשחק עם זה.... אני מתופפת באופן מקצועי ואני יכולה להגיד לך שזה עושה המון להבנה של המוסיקה ושל הריקוד בהצלחה! אורטל

לא לספור כלום.

בתור פסנתרן עם רקורד של 13 שנה לימודי פסנתר, מוסיקה קלסית, קונצרטים וכו' (עוד כובע שיש לי) - מעולם לא הצלחתי להתרגל לאיצבוע של הנגינה ולספירות השונות של המקצבים השונים. אני מדבר על יצירות כבדות מאוד כמו הצ'רדש של מונטי, הרפסודיה ההונגרית של פראנץ ליסט ועוד. איך שהוא רכעתי עם הרגל בדימיוני בלבד- וככה הצלחתי להסתגל לקצב של היצירה ולמקצביה המשתנים... בריקוד - בידיוק אותו דבר. אצלי בכולופן...

י ע ל י ק

New member
אצלי הספירה בזמן הריקוד

רק מבלבלת אותי והכי טוב לי לרקוד ע"פ הרגש. א ב ל כן היה חשוב לי ללמוד ולהבין את המקצבים השונים ברמה התיאורטית. למשל כששוש לימדה אותנו את המטרונום 3 - ידעתי כבר שלמעשה אני אמורה לספור 4 פעמות כשהאחרונה היא "חסרה" (1,2,3 ו...=1,2,3,4) ומכאן בא החופש להתחבר בתוך המקצב של 4/4 גם לצעדי צ'הצ'ה למשל. לפני שידעתי את ה"תורה" לא הבנתי איך מסתדר מטרונום 3 על מקצב 4 אבל כמו שאמרתי, בזמן הריקוד עצמו אני זורמת עם מה שאני מרגישה. אולי כשבונים כוריאוגרפיה יש לזה שימוש?

ליילה 1

New member
אני סופרת, בטח שסופרת../images/Emo88.gif

וכמה שיותר יותר טוב
בכל הנוגע לריקוד, אני זורמת והמקצב כבר בתוכי. אבל בשלבי הלימוד מאוד חשוב להכיר את המקצבים ולהתיחס אליהם. למלפוף, ולסעידי, וחליג'י ולמסמודי ועוד ועוד. בקיצור הרבה דום דום תאק ותק תק דום....

חחחחחחחחחחחחחחח לילה עם הפטיש..

ממש שוברת את השיר עם הספירות... בהתחלה צריך לספור ואז לראות כל כמה זמן הקצב חוזר על עצמו. זה הולך בקו ישר עם למידת היצירה בע"פ. אלון לא ידעתי שאתה פסנתרן.. בעברי הרחוק (גיל 6-7) למדתי פסנתר (היום הוא מוצר ארכאולוגי אצלי הוריי בסלון ששוה הרבה כסף)למדתי גם תווים כמובן ואני עדיין מנגנת להנאתי באורגן וחלילית... אחרי מספר שנים הודעתי לאימי חגיגית שאין לי עצבים לנגן וללכת לקונצרטים בקונסרבטוריון."אני יודעת שאת אוהבת להשוויץ לחברות שלך שאני מנגנת פסנתר אבל אני רוצה לרקוד.." לא יודעת מהיכן מצאתי את המילים האלה בכיתה ב' והשאר היסטוריה אבל סחתיין עלייך אולי תנגן לי פעם משו???

למעלה