לסמוך על אנשים

sivanstein

New member
לסמוך על אנשים

שלום, האם מטרה של מתאמן 'לסמוך על אנשים' היא אכן מטרה אימונית? וכיצד ניתן להתאמן עליה? תודה!

שתי אפשרויות

שלום לך סיון
כפי שאת חשה, המטרה הזו לא ממש אופיינית לאימון "קלאסי" או "רגיל" שבו עובדים עם יעדים ומטרות. לכן יש שתי אפשרויות שעולות בדעתי: אחת - לבדוק ספציפית. למה העניין הזה מפריע? מה בעצם את מעוניינת להשיג, בצורה קונקרטית? למשל, להשיג עבודה, קידום, בן זוג וכו'. ואז תעבדי באימון על המטרה הזו, כאשר בדרך כמובן תתייחסי לעניין הזה של האמון. שניה - לגשת לסוג של אימון או טיפול שמשתמש בכלים רגשיים. אמון הוא לטעמי סוגיה רגשית. ואז אפשר לעבוד על זה ישירות. בהצלחה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון לשינוי אמונות

יקירה, אני מניחה שמטרה מסוג זה באה על רקע זה שהמתאמן מרגיש שהוא לא סומך על אנשים באופן שפוגע בהתנהלות החיים שלו. ולכן זו מטרה אימונית ראויה. ממקומות שנתקלתי בדברים דומים, אני מנחשת שזה נובע אצלו מתוך חוויות עבר שליליות אשר בנו אצלו אמונות מגבילות. הדרך שהייתי מנסה לעבוד על זה היא הדרך הקוגניטיבית: לבדוק מהם האמונות שיש לו על אנשים ולאתגר אותן. לבדוק איתו - עד כמה נכונה האמונה שלו בין 0-100? לבדוק איזו אמונה אחרת יכולה לשרת אותו יותר. מה יאפשר לו להחזיק באמונה אחרת? אם אפשר למצוא תרגיל אשר יסייע לו לראות שאין ממש באמונה שלו - למשל לספור כמה פעמים אנשים עוזרים לו מול ההפך. עם כל זה, יכול להיות שהתפיסות האילו יושבות על מקום עמוק יותר, אשר לא יהיה נגיש לשינוי באמצעות כלים קוגניטיביים - ככך שתעבדו כך תרגישי שהוא אינו מסוגל להתנתק מהתחושות והחששות שלו - זה יהיה מקום להפנות לטיפול נפשי מעמיק יותר.

bridges

New member
מטרה אימונית אבל לא מטרה של תהליך אימוני

למה אני מתכוון? תהליך אימון מלא כולל בד"כ הגדרת חזון, מטרות ויעדים. "לסמוך על אנשים" לא מהווה מטרה לתהליך כזה של אימון. אבל, בהחלט ניתן לעבוד על 'לסמוך על אנשים' כחלק מתהליך אימון או במספר של מפגשי אימון שאינם תהליך מלא. מכיוון שבאמת מדובר כאן על עבודת אמונות ועבודה רגשית, רצוי שלמאמן יהיו גם כלים לעבודה רגשית ועבודת אמונות. כפי שענבל כתבה, יש גם מקום לבדוק מהם האמונות שעומדות בחוסר היכולת לסמוך על אנשים אחרים או אפילו לבדוק האם האמונה "אני לא סומך על אנשים" היא נכונה. מבחינה רגשית יש כאן מקום לבדוק האם יש פחד מאנשים אחרים ומהו בדיוק הפחד הזה (ניתן גם לבדוק מהיכן הוא מגיע). ניתן להשתמש למטרה זאת בכלים רבים: התמקדות, NLP, תטא הילינג ועוד... רונן

למעלה