*~*~*~לסלוח מה-
*~*~*

*~*~*~לסלוח מה-../images/Emo23.gif*~*~*

בהמון מצבים,קורה שאנו מתקשים לסלוח. הפגיעה הייתה כ"כ עמוקה,כ"כ הכאיבה לנו... כל הגוף בבת אחת מתמלא בכעס ובכאב,ואין בו מקום למחול. זה די טיבעי כי מאחורי הכל כולנו בני אדם.לכולנו יש רגשות. אבל מיד אחרי שהכל נירגע,צצות להן גם המחשבות והתהיות... אני הבנתי כמה דברים... גם אם אדם עשה את הדבר השפל ביותר שקיים עלי אדמות, והוא מבקש שניסלח ונמחל לו...ואם נסתכל לרגע לשתי עיניו ונרגיש כי הוא מתכוון באמת לכל מה שאמר... טיבעי שאולי יהיה קשה לשכוח. אך בכל זאת עלינו לסלוח... כי... לכעוס זה אנושי.... אבל לסלוח זה אלוהי....!!! שיהיה לכולם צום קל. מכל הלב
THINK

איל באש

New member
גם לסלוח זה אנושי../images/Emo23.gif

תפס אותי המשפט "כל הגוף בבת אחת מתמלא בכעס ובכאב" יש לי רעיון בשבילך : בפעם הבאה שמישהו מרגיז אותך כל כך, שהכעס מציף את הגוף, התרכזי רק באנרגיה האדירה של הכעס, שימי לרגע את הפוגע בצד, הוא הרי לא חשוב, הוא רק עזר לך להרגיש . שאת שמה את הפוגע בצד, ומתרכזת רק באנרגיה הזו, את מרשה לעצמך לחוש את הכעס, לחוש רגש חשוב מאוד. בהתחלה זה יציף אותך, ותחושי שאת בוערת. אבל אם תמשיכי להתרכז רק באנרגיה, רק בתחושה שבגוף, תשימי לב שפתאום את נרגעת, פתאום זה חולף והופך לאהבה. ואז האדם שהרגיז לא חשוב, את לא כועסת עליו, וגם לא כועסת על עצמך על שכעסת. זה ממש לא בעיה לעשות, רק להתרכז בתחושה, ללא המחשבה, וללא האדם שאותו את מאשימה. הכל בנו פנימה !!!

אייל אני חייבת להבין...../images/Emo4.gif

היי אייל! לומר את האמת,אני כבר מזמן הבנתי שאם אני אנסה להאשים אנשים,זה לא יוביל אותי לשום מקום. אני לא חושבת שאני או אתה הם אלה שמחליטים אם הם אשמים או לא ומה יהיה בגורלם. אני התקשתי במעט להבין את אחד מהמשפטים שרשמת לי כאן: "פתאום זה חולף והופך לאהבה".. האמת שזה באמת מה שהייתי רוצה שיקרה. אבל גם אם אדם עוצר לרגע ומנסה להתרכז בתחושות הגוף, הוא עדין כועס... אולי אח"כ הוא נירגע,מרגיש יותר טוב אבל איך הוא יכול להרגיש אהבה? קראתי את מה שרשמת לי כמה פעמים ברציפות.. עדיין קשה לי להבין. הבנתי שזה תמיד קל להאשים מישהו,אבל קשה להבין למה הוא עשה את זה. שכשאתה כועס,אז צריך לתת לעצמך את הזכות להרגיש את הכעס,עד אשר הוא מתפוגג. הבנתי שצריך לתת הזדמנות לכל אדם שמבקש סליחה. אבל במיקרים וזה לא כך. אותו אדם לא מתחרט. איך אפשר להרגיש אהבה בפנים? איך?

איל באש

New member
פשוט לתרגל בקלילות../images/Emo23.gif

עוד ועוד, עד שתראי את ההבדל בין האנרגיה האדירה של הכעס, לבין מה שקורה לה שאת מתרגלת. זה קורה לך לא מעט לכן גם יש לך את ההזדמנויות לתרגל. אנחנו יכולים לשנות את האנרגיות שלנו מכעס לאהבה, מעצב לשמחה, ועוד.. רק לתרגל שבא לנו, לבדוק איך זה באמת לתת סוף סוף רק להרגשה להיות, בלי המחשבות ובלי ההאשמות. ופשוט לחכות ולראות מה קורה לנו. יום יבוא ותראי את השוני. והיום הזה כבר כאן. אל תנסי בכוח לראות את הכעס הופך אהבה הרגישי אותו בדיבורים זה לא יקרה!!! תרגלי להנאתך, ואשמח לשמוע מה קורה לך. אם אדם לא מתחרט זו לא אחריות שלנו!!! כי אנחנו סלחנו לעצמנו שכעסנו. מה שהוא יעשה או לא יעשה עם זה , לא עינינך!!

למעלה