לסלוח לשכוח

sarav55

New member
לסלוח לשכוח

אבא היקר אני רוצה לספר לך על בעיה שאני לא מצליחה להתגבר עליה אבאלה אתה סולח לכל היהודים ביום אחד שהוא יום הכיפורים אתה סולח ומוחל לכל באי עולם על המעשים שנעשו בן בשוגג בן במזיד אתה שכל אחד מבקש מחילה ממך מעביר מוחל וסולח אב רחמן אתה שכולם רוצים עזרה אתה מושיט יד תומך עוזר מפרנס וזן אתה שבוכים לוקח את הדמעות ואוסף אותם ומה אנחנו לא יכולים לסלוח למחול נפגעים נוקמים שונאים בגלוי נוטרים ואפילו שאומרים שסלחנו בלב עדיין מלבלבת השנאה הקנאה והתחרות איך לא אנחנו בשר ודם אתה אב רוחני שלנו צריכים להדמות לך אבל אבא קשה מאוד קבלנו העלבות מילים פוגעות עשינו ככל האפשר ובסוף רמסו אותנו דברו סרה עלינו קשה לסלוח קשה למחול לכן אבאלה עזור לנו להדבק במידותך ולהיות כמוך מוחל וסולח לכל מי שעשה הרע בעניך ואתה זה לא אנחנו רחום וחנון מרחם על כולם למרות שעשו מעשים ממש שאין עליהם מחילה תעזור לנו ללכת בדרכך ולמחול כל השנה וביחוד לפני היום הגדול שבו צריכים למחול לכל אלו שעשו לנו רע בבקשה עזור לנו להיות כלי לקיבול מידותיך הקדושים. וגם לשכוח וכאילו לא עשו לנו כלום זה קשה מכל תודה בורא עולם היקר שלנו

Vdrums

New member
יום כיפור...

יש לי שני חברים, ופעם אחד שכח לומר לשני מזל טוב ביום ההולדת, ומאז הם לא מדברים. שניהם צמים כל שנה. הם לא אמורים לסלוח? זה לא אמור לעבור? סליחות בין אדם לאלוהים אני מבין. אבל לסלוח למישהו בגלל שהוא צם ביום כיפור זו צביעות. שצריך לומר סליחה אז אומרים ולא מחכים ליום כיפור. אני אישית גם לא הייתי רוצה שיסלחו לי ככה. סליחה אומרים למישהו בעיניים ולא בעקיפין.

saar7650

New member
תומר-

וואללה אתה צודק! העניין הוא לא לבקש סליחה דווקא ביום הזה. לא מאלוקים ולא מאדם. הרי כל יום צריך להצטער ולבקש סליחה אם חלילה פגעת באדם אחר. פשוט היום הזה הוא יום שעל פי המסורת סלח הקב"ה לעם ישראל על חטאיהם (בחטא העגל), יום זה הוא יום מיוחד בשנה לפשפש במעשינו. אין זה אומר כי אך ורק ביום זה צריך לתת את התשומת לב לחבר... להיפך! כתוב: שוב יום אחד לפני מיתתך. כלומר- אדם צריך לשוב יום אחד לפני שהוא מת. וכי יודע אדם מתי הוא ימות?... אלא ישוב כל יום ונמצא שב לפני מיתתו!

lala897

New member
אתה צודק.

אבל יום כיפור לא מכפר לבנאדם על חטאים של בנאדם לחבירו אם הוא לא ביקש ממנו סליחה בעיניים.

vizini

New member
אם אלוהים היה קיים...

הוא זה שהיה אמור לבקש סליחה מאיתנו.

vizini

New member
זו לא בדיחה, וזה לא אמור להצחיק.

זו אמירה רצינית.

vizini

New member
העניין הוא שאותם אנשים שחושבים

שהוא קיים, הם אלה שחושבים שעליהם לבקש סליחה. ואני לא בדיוק מבין על מה: על הסבל שקיים בעולם? על המחלות? על הרעב? על פגעי הטבע? על הטבע האנושי שגורם לכל כך הרבה עוול?

sarav55

New member
הסליחה היא בעצם חד פעמית בכל שנה

ישנם עבירות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר עד שירצה את חברו ה' יתברך הוא בכבודו מוחל וסולח לכל אדם יהודי שעשה עבירות שבין האדם לבין בורא עולם אבל אין כפרת עוונות על עבירות שבין אדם למקום אנחנו מבקשים מבורא עולם שברא את עולם ומלואו ברא לנו את הגוף עינים כדי לראות אזנים כדי לשמוע רגלים כדי ללכת עליהם ריאות בריאות כדי שננשום את האויר שלו ברוך ה' תתאר לך את היושבים בבתי חולים כמה אדם נכה רוצה לשלם ללכת פעם אחת כמה אדם עיוור מוכן לשלם בשביל שיפקחו עיניו כמה אדם שנושם בעזרת חמצן מוכן לתת בתמורה לטיפה נשימה ללא חמצן חשבת על הניסים הללו שה' יתברך עושה עמנו ואנחנו לא מעריכים????

vizini

New member
חשבת בכלל למה יש אנשים נכים,

חולים, עוורים? אם את מאמינה בקיום אלוהים, לא צריך להיות לך כל ספק שאלה מעשה ידיו. את לא חושבת שעליו לבקש על כך סליחה מאלה הסובלים כל כך בגללו?

sarav55

New member
כל אחד בא לעולם הזה לתקן משהו

למשל אני נכה ברגלים אני יודעת שלא סתם קיבלתי את זה אני באהבה אומרת לה' יתברך תודה על זה שנתת לי לתקן בעולם הזה מי יודע מה עשיתי ברגלי שקיבלתי את התיקון הזה על כל מה שבא עלינו בעולם הזה אנחנו צריכים להגיד תודות לה' יתברך על הכל וגם על הדברים הטובים שנתן לנו כמו נשימה לראות וכו' אין אדם שהגיע לעולם הזה מושלם תסכים איתי לא כן אנשים סובלים לא בגלל ה' יתברך הוא רחום וחנון הם סובלים בגלל העבירות שעשו בעולם הרי ידוע לך שאנחנו באנו בגילגול ושהיינו בעולם הזה קודם וניתנה לנו אפשרות לתקן שוב בגילגול חוזר ואנחנו נתקן ובגדול יתברך שמו לא צריך אותנו הוא הגדול והקדוש נותן לנו בחסדו יתברך את האפשרות לתקן את הנשמה שהיא חלק אלוקה ממעל וכל האנשים שהגיעו לכאן נכים וכו' זה בגללם ולא בגלל ה' הוא גדול לא צריך אותנו לכלום ההפיך אנחנו צריכים אותו יתברך בחסדו הגדול והקדוש ישתבח שמו מלך מלכי המלאכים הקדוש ברוך הוא.

vizini

New member
ראשית, צר לי על רגלייך.

אך אל לך להאשים בכך את עצמך. וכי למה שתהי אחראית על משהו שכלל אינך מודעת לו? אני בטוח שאת כלל לא מודעת לכל גלגול קודם. וגם אם את מאמינה בנושא "תיקון" הנשמות, עדיין מי שברא נשמות מקולקלות שזקוקות לתיקון צריך להיחשב כאחראי לכך.

sarav55

New member
כל הנשמות נבראו מתוקנות

אך ירדו לעולם הזה בעצם בגלל החטא שחטאה חוה כתוצאה מבראתן מתוקנות ירדו לעולם הזה עשו חטאים ומתקנים עד עצם היום הזה אבל בכל גילגול משחיטים יותר ואז מנסים לתקן את המינימום והייסורים בעולם הזה אלו חלק מכפרת העוונות שלנו כך אני מאמינה ברוך ה'

vizini

New member
גם אם את חושבת שחטא קדמון

שחטא מישהו שכלל אינו נגע לך הוא הסיבה לכל הסבלבעולם (מה שנראה לי לא הגיוני ולא סביר) עדיין אלוהים הוא האחראי לכל השתלשלות האירועים, ולכן הוא עדיין האשם העיקרי (שלא לומר הבלעדי) לכל הסבל בעולם.

sarav55

New member
כן כי האדם הראשון

כל הנשמות נכללו בגוף שלו וכשחטא הביא מיתה לעולם וכל הניצוצות של הנשמות של כל האנשים יצאו מגופו. כך לפחות אני יודעת ממה שכתוב בזוהר

vizini

New member
גם אם את מאמינה בכך שזו השתלשלות

העניינים, עדיין אלוהים הוא האחראי לכך. איך שלא נסובב את העניין, אלוהים (בהנחה שהוא קיים), בהיותו הבורא, הוא האחראי העיקרי והבלעדי לכל זה.

sarav55

New member
האדם הראשון הכניסו אותו לגן עדן

היה לו הכל אבל בסוף חטא ואכל מעץ הדעת בגלל האישה היקרה שהיתה תאוותנית ה' נתן להם את הבחירה החופשית והם בחרו בדרך קלוקלת ועד היום אנחנו משלמים בעבור התאוה הזו. לאדם ישנה בחירה והוא בוחר בדרך שבשבילו היא הטובה ביותר אבל מי אמר שדרך זו היא הנכונה וזה מה שהאל חפץ בה. ולכן גם נגרמה מיתה לעולם וכן השכר והעונש אתה עובד ה' מקבל שכר עושה עבירות יש לך גם עונש והכל כתוב בתורה הקדושה ישתבח ויתעלה שמו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך נתן עולם וגם נתן הוראות יצרן איך לתפקד בעולם הזה ורק תורה ומעשים טובים זה ההוראות יצרן. ובתורה הקדושה הזו שניתנה על הר סיני כתב מה לעשות בזה העולם מצוות שבין אדם לחברו ומצוות שבין אדם למקום ברוך הוא וברוך שמו ישתבח שמו

גוססי

New member
אבל גן עדן לא טוב בשבילנו

המין האנושי אינו בנוי לשכב בבטלה מתחת לעצים. אנחנו יצורים אגרסיביים שמנסים כל העת לעבור את הגבולות שהציב לנו האל (ומפתיע שהוא לא ידע זאת, אחרי הכל אנו יצירי כפיו), והגירוש מגן העדן הוא הדבר הטוב ביותר שקרה לנו.

למעלה