8 המרידיאנים המיוחדים ../images/Emo13.gif
אחחח, כמה שאני אוהבת את הנושא הזה!
לכל אחד מהמרידאינים האלה יש מסלול משלו ולכל אחד אופי וייחוד משלו, הן באספקטים פיזים (Qi ודם) כמו גם באספקטים רגשיים ונפשיים. לכל אסכולה "חוקים" משלה לגבי אופן פתיחה (יש שיגידו שהמחט הראשונה הנכנסת פנימה תהיה המחט הראשונה שתצא, יש שאומרים אחרת), לגבי עיתוי השימוש, כלומר אינדיקציות מסוימות לפתיחה של מרידיאן מיוחד, ועוד כהנה וכהנה, אני ממליצה להכיר כמה שיטות ואז לבחור את מה שהכי מתאים לך. קצת רקע: המרידיאנים המיוחדים נחשבים לבסיס של בריאת האדם, התשתית, השלד. המרידיאנים הללו משמים, בין השאר, כמאגרי Qi של הגוף, וכאשר יש צורך, פותחים מרידיאן, שזה כמו מין reset לגוף, להזכיר לו את התנועה הנכונה, הטבעית שלו (כמובן מה שאני כותבת לך פה הוא הקצה של קצה המזלג). משתמע מכך שכשאנחנו משתמשים במרידיאן מיוחד אנחנו בעצם משתמשים בידע הכי בסיסי והכי עמוק של הגוף, יש שם הרבה כוח והרבה מאוד עוצמה, ולכן זהו כלי הנחשב לנפלא ומופלא ויעיל עד לאין שיעור, אבל יש להכיר אותו לפני שמתמשים בו. למשל ה- Chong, שיכול להיות נפלא בכל הקשור להנעה של דם, אבל לפעמים אם יש חוסר של דם, אנחנו יוצרים תנועה על ריק, ואז יכולה להיווצר רוח פנימית בגוף, זה משהו שצריך לקחת בחשבון. במקרה כזה למשל, אפשר פשוט לשפעל את המרידיאן, הווה אומר להשתמש בנקודות על המרידיאן, למשל SP10,ST30 וכיו"ב. זה אומנם אינו פותח את המרידיאן, אבל אכן משפעל אותו, מין שלב מקדים לפתיחה. בנוסף יש לזכור את כל ההשפעות הרגשיות, אם אנחנו חוזרים רגע לדוגמא של פתיחת chong, יתכן מאוד (אופציה שראיתי אותה בפעולה כבר בסמסטר ב' של שנה ג') שהתנועה הגדולה האופיינית ל- chong תגרום להעלאה רגשית חזקה של דברים, לאו דווקא טראומות, אבל יכול להיות גם טראומות, או הצפה רגשית חזקה שיכולה לגרום למטופלת למצוקה, שיכול כמובן להוביל למצב שהמטופלת לא תחזור יותר. אז צריך לזכור גם את זה. אז לכל מרידיאן מסלול אחר, וצדק מאיר שאמר שלרובם אין מסלול משל עצמם, ל- CV ול- GV יש וזהו, כל השאר "תופסים טרמפ" על מסלולים אחרים, אבל כל נקודה ונקודה קשורה למרידיאן המיוחד הזה בהרבה מאוד אספקטים והקישורים הם מאוד יפים ומאוד תורמים להבנה של המיוחדים, אז מומלץ מאוד להשקיע את הזמן בלקרוא עליהן, ועל המיוחדים בכלל. כל האסכולות מסכימות (לפחות ממה שאני קראתי) שקודם כל פותחים את הנקודה של המרידיאן המיוחד הנבחר, הנקודה הראשית, ורק אז דוקרים את הנקודה השניה, המשנית. לגבי זמנים- יש שיגידו 10 דקות ואז חייבים להעשות השלמה עם הבן זוג. יש שיגידו 20 דקות ושלום על ישראל. אבל כולם מסכימים שנשים תמיד נדקור בנקודה ראשית בצד ימין ואת המשנית בשמאל, ואילו אצל גברים הפוך- ראשית- שמאל, ימין- משנית. חומר קריאה מומלץ לפני שאני מסיימת את המונולוג הזה: 1. 8 המרידיאנים המיוחדים של האב קלוד לאר ואליזבת רושה דה לה וואלה- ספר מקסים, עם כל כך הרבה אינפורמציה- מי שמיש יותר ומי פחות, אבל ה-כ-ל שם מעניין ומרתק, לדעתי הצנועה ספר חובה בעניין זה. 2. ג'ובאני- מדבר עליהם מעט בספרים הכסף והזהב, אבל באדום (הגניקולוגיה) הוא מדבר הרבה על CV ו- chong ונותן שם הקדמה והסבר פשוטים ויפים. 3. קיקו מאצומוטו- ספר על השמונה, אני פחות התחברתי אליו אבל אמרו לי שיש שם הרבה מה ללמוד. זהו. מקווה שעזרתי קצת.