לסחוב בידיים

• פותח הנושא jedi
  • פורסם בתאריך

jedi

New member
לסחוב בידיים

אני קורא עכשיו את journy to ixtlan. דון חואן אומר לקסטנדה מידי פעם לא לסחוב דברים בידיים, אלא רק בתיק גב. למה? מה זה משנה?

r e s t

New member
כנראה..

שפספסת הקשר. בהקשר למה הוא אומר זאת? כמה שזכור לי, דיברו שם על הליכה עם אצבעות ידיים קצת מקופלות, כדי לשמור אנרגיה. בשביל זה צריך ידיים פנויות.

לעולם אין לסחוב דברים בידיים

הסיבה הפשוטה לכך היא כפולה: סחיבה בידיים לעולם אינה מאוזנת והיא משפיעה לרעה על איזון עמוד השדרה וסוגרת את מעברי האנרגייה בידיים. גופו של הלוחם הוא כלי חשוב ביותר במסעו בעולם, והנזק הגדול ביותר לגוף הוא תוצאה של נזקים לעמוד השדרה. יש להקפיד לשאת דברים בתיק גב נוח כאשר הידיים חופשיות. אין להשתמש אפילו במקל הליכה ואין לשאת דבר נוסף בידיים. אם יש צורך במפה או משקפת יש לתלות אותם על הצואר.

jedi

New member
"לעולם" נשמע לי קצת מוגזם

מה גם שתיק גב הוא לא תמיד מאוזן לגמרי. סוגר את מעברי האנרגיה בידיים נשמע לי הרבה יותר הגיוני.

loquado

New member
שלום

הידיים מכל שאר המערכת האנושית אוצרות בתוכן דברים מרבדים רבים. אחד הדברים יוצאי הדופן לגבי הידיים הוא יכולת לחוש=לקלוט -ולשדר=להוציא החוצה ... תרגלתי חלק ממה שהוא הציע לו במדבר . זה עובד -אבל צריך לשלם על זה בהרבה זמן וסבלנות . הסוד הוא חלוקת התדרים בין האצבעות ואצירת אלה שיכולים לעזור לך בהליכה. גם מצבך הנפשי חייב להיות מתואם -אחרת אין לזה הרבה סיכוי. מצב נפשי הכוונה -state of mind לגבי זה אין שום דבר בספר ,וצריך לדעת לחפש במקומות מיוחדים.

למעלה