לסבית?

גלית22

New member
לסבית?

הנושא הזה קצת רחוק ממני,קח שאני חייבת עצה כמה שיותר דחוף,ממשהי או ממשהו שמכיר\ה את הנושא מקרוב. אני סטודנטית כשתעסוקתי כרגע היא מנהלת משמרת במזנון מהיר,עבודה עם בני נוער. בחצי שנה האחרונה נוצר לי קשר עם עובדת בת 18,שהתקרבה אליי בשביל ייעוץ.היא בן אדם סגור,מופנם ודי מתוסבך,בעלת בטחון עצמי די ירוד,הולך עם הראש בריצפה,לא מסוגלת ללכת כשהיא מביטה למעלה.הוריה עברו גירושים בתקופת ההתבגרות שלה.בקיצור,אני מסוג האנשים האלו שאף פעם לא ידחוק משהו לצד כשהוא רוצה לדבר,לשפוך,וכך נוצר קשר די עמוק,כשהצלחתי לעזור לה בכמה תחוים בחייה.אותה עובדת התגייסה לצהל לפני חודשיים,כך שהקשר לא קרוב כפי שהיה.לפני כמה ימים היא שלחה לי מכתב שבו היא מתוודה שהיא חושבת שיש לה נטיות שמפריעות לה והיא טוענת שהיא מאוהבת בי.אני די מאמינה שהיא מבלבלת פה הערצה כלפיי,אחרי הכל אנ י חברתה בת ה 22 שתמיד יש לכל שאלה.אותה נערה סובלת מחוסר תשומת לב בביתה.טוענת שהוריה החליפו תפקיד.האב הוא הטיפוס הרגיש במשפחה,בוכה וכו.והאם היא ה"גבר" במשפחה. הנערה טוענת שבעבר כבר הרגישה רגשות כאלו וזה תמיד היה כחםיי משהי בעלת סמכות מעליה.מדובר במורה שלה בתיכון ,לאחר מכן מורה לאירוב,עוד מנהלת משמרת שעבדה בעבר ועכשיו אני.היא טוענת שכלפיי כולן זה היה משהו חולף,אך לא כלפיי.לאותו נערה רע מאוד,היא זועקת לעזרה,לא יודעת מה לעשות,האם היא לסבית או לא.בנוסף לפני כחודשיים היה לה בפעם ראשונה חבר,שהיה נראה די טוב,היתה נשיקה ראשונה וקצת מזמוז,אך היא נפרדה ממנו בטענה שהיא לא מרגישה כלפיו כלום.היא לא מוכנה לפנות לעזרה פסיכולוגית.מצפה ממני לעזור לה ואיןלי מושג איך?????????????????????

אופק L

New member
היי גלית, קודם כל יפה מאוד שאת

פתוחה לדבר איתה ולתת לה כתף לבכות על הדברים שכואבים לה. ברגעי כאב אנו חווים רגשות שאולי מגיעים ממקומות לא נכונים. רגשות של תלות, של אהבה, של חיבה לאנשים שמחבקים אותנו - למרות שבסופו של דבר כשנצא מהעצבות והדיכאון אנחנו נגלה שהדברים אינם נכונים. לא סיפרת האם את בעצמך לסבית, האם את מכירה את הלבטים וההרגשה של לסבית צעירה (אין ממש הבדל אני מניח בין לסבית או הומו ברגעי ההתלבטות טרום היציאה מהארון). כיוון שאת בת 22, בוגרת מספיק בכדי להדריך אותה ולהסביר לה מה קורה, אני חושב שעדיף שתדברי איתה, תבררו את הדברים ותבדקי איזו עזרה היא מחפשת. תמיד תוכלי לצלצל בשם בדוי לקו הלבן ולשאול אותם מה עושים, האם יש פסיכולוג בחינם או מישהו שהיא יכולה לפנות אליו. האם היא איימה בהתאבדות? האם היא התנתה את האהבה ביניכן או שזה הגיע בנפרד ובלי קשר לכאב שלה? נסי לברר את כל הדברים, האם היא בסכנה כלשהי מצד ההורים שלה, האם יש לה בית לגור בו ואיך בדיוק היא מצפה ממך לעזור לה, אולי יש רעיון או דרך בה שתיכן תחזקו אחת את השניה ותוציאי אותה מהדיכאון.
המון אהבה וכוח לשתיכן

גלית22

New member
פרט ששכחתי לציין

ובכן שכחתי לציין שאני לא לסבית,כך שאני לא מכירה את התופעות,בשל כך רציתי לדעת את אותם תחושות,את ההתלבטות שמרגיש אותו בן אדם.

דרור22

New member
לגלית

בתור הומו, ובתור מתבגר גם כן אני יכול מאוד להתחבר לרגשות של אותה ילדה ואני חושב שממש חשוב שפשוט תקשיבי לה, ותסבירי לה שבינך לבינה לא היה כלום , ותחזקי את העובדה שזה לא משנה כלום כי את תמשיכי להיות החברה הטובה שלה ולא משנה מה.... לשמחתי עברתי את חלק קטן מהשלב הזה ואם ללא חברי הטובים שהיו כל כך מבינים ברגעים הללו , וכן חברי הפורום שעודדו אותי, לא הייתי עומד בזה לבד- את חייבת להוכיח לה שהיא לא לבד - ושאומנם כלום לא יהיה בניכן אבל זה לא מה שמשנה בעצם...

גלית22

New member
תודה דרור

תודה דרור על התגובה שלך.השאלה היא האם היא לסבית או שהיא מערבבת רגשות. אם תוכל לכתוב לי לאי מייל שלי על התחושות הראשונות,התלבטויות,מתי ידעתי שאכן אלו הן הנטיות שלך ומה עשה אותך כ"כ שלם עם ההחלטה.הייתי רוצה פשוט להדפיס את המידע ולהביא לה לקריאה.היא נשמעת ממש מיואשת ומבולבלת,לא יודעת מה לעשות עם עצמה,ואין לי מושג מה לומר לה[email protected]

Simply עדן

New member
עצה כמו שביקשת...

תראי אני חדשה בכל העניין הזה אבל מה שכן אני יכולה להגיד לך שאותה בחורה לא סתם חושבת שיש לה נטיות כי אם היא נמשכת לבנות אז זה כבר אומר פחות או יותר שהיא לסבית כי אני אספר לך סיפור אישי,אני תמיד הייתי מתאהבת בבנות ולא הבנתי מדוע וזה לא משנה אם במורה או במדריכה ..לא חשבתי שמה שקורה לי זה לא טבעי או לא נורמלי אבל אם חלוף השנים כשהיתי ממש נכנסת לדכאונות שהיו נמשכים המון זמן ולא ידעתי בזמנו ממה זה,אז החלטתי לנסות לדבר אם בנות בצ´טים על הנושא והתברר לי שמה שקרה גם קרה להן ,ואז הבנתי לבד שאני לסבית כי כל מה שהייתי צריכה זה קצת עידוד שאותו קיבלתי דווקא מהן,הייתי מנסה קשר אם בנים אבל נוכחתי לגלות שאני לא נמשכת אליהם בכלל ושכל מה שניסיתי לעשות היה מזוייף, אז כל מה שניסיתי להעביר דרך סיפורי הוא שכנראה שהיא לסבית והיא הדחיקה את זה כל הזמן והיא הוכיחה לעצמה שהיא לא סטרייטית על ידי כך שלא הרגישה דבר לאותו בחור ,בשבילה זה היה רק מבחן שאותו היא עברה והיא הבינה שהיא לסבית, אני חושבת שבגלל שיש לה בעיות במשפחה שהכל הפוך אצלהם ובגלל שהיא קיבלה יחס כזה מהאם כי הפכה למישהי שנימשכת לאנשים בעלי ביטחון עצמי גבוהה שלפי דעתה בעלי סמכות עלייה וכנראה שמצב זה גרם לה ליתאהב דווקא באנשים כאלה אבל זה עדיין לא משתייך לעובדה שהיא מאוהבת בנשים, תתמכי בה ואל תתני לה הרגשה רעה בעניין ותעניקי לה כתף תומכת כי תאמיני לי שלעבור דבר כזה זה נורא ואיום ועוד לבד,אם היא שואלת אותך אם היא לסבית אז תגידי לה בצורה עקיפה שכנראה שהיא כן כי את לא יכולה לדעת איך היא תגיב,ואם היא תבין זאת לבד אז תצתרכי רק לתת לה תמיכה כי זה דבר מאוד מאוד חשוב ואני מדגישה שוב שזה נורא חשוב,אל תתני לה להרגיש רע אם עצמה כי יש אנשים שלא עומדים בזה ומסוגלים לעשות דברים רעים לעצמם או לסובבים אותם,כל מה שאותה בחורה צריכה זה להשלים אם היותה לסבית כי כשאין משיכה לבנים אז זה רמז חזק בעניין..ואם את חשה משהו כלפיה תני לה לדעת ,ואם את לא מרגישה כלפיה דבר אז תרמזי לה אבל אל תגידי לה לא בצורה לא יפה כי כפי שציינת היא בחורה מאוד סגורה שזקוקה נואשות לעזרה, את העזרה שלה ואני בטוחה שהיא לא רוצה להפסיד אותך בעד שום דבר בעולם כי קשה למצוא אנשים טובים בימנו.. אז גלית שיהיה לך בהצלחה ואני מקווה שיכלתי באיזשהי דרך לעזור לך. עדן.

גלית22

New member
תודה עדן

תודה עדן,עזרת לי. אם את יודעת על איזה מידע שאני יכולה להדפיס באינטרנט בשבילה,אני אשמח לקבל.אני לא מפסיקה לחשוב עליה,איך לעזור לה.היא חוזרת מהצבא ביום חמישי,ואני חייבת לה עזרה

Simply עדן

New member
קצת כועסת עלייך!

למה את מחפשת לה מידע מהאנטרנט? למה את מתחמקת ממנה? למה את לא יכולה לדבר איתה על זה? זה שאת לא מרגישה כמוהה זה לא אומר שאת לא יכולה לעזור לה,אם רק קצת כוונות טובות את יכולה לעזור לה יותר מהאינטרנט,כי מה את רוצה שהיא כבר תעשה? אז היא תקרא ומה אז,היא צריכה לדבר אם מישהו מאשר לקרוא על מידע מהאנטרנט, כל אחד יכול לכתוב באנטרנט וכל אחד הוא שונה,אז מה זה יעזור לה? פנית לכלום לעזרה ורצית שניתן לך עזרה אז נתנו לך, ולא הפננו אותך לכל מיני אתרים כי אחרת מה זה היה עוזר לך? זה כולה מידע מאנשים שחוקרים דברים כאלה, אנשים כאלה לא יודעים מה זה רגשות,אם את רוצה לעזור לה אז דברי איתה מהלב ואל תקריאי לה מדף! זאת עזרה,רק לדבר.. זה לא יהרוג אותך, ואני לא יודעת אם שמת לב אבל את מתחמקת ממנה,למה? בגלל שהיא נמשכת אלייך? אל תבהלי כי זה כמו שבחור ימשך אלייך , אין ממה להתחמק, אנשים שמתחמקים הם אנשים שלא עוזרים.. אלא רק פוגעים,אז תעשי טובה ותקחי את עצמך בידיים ואל תעבירי את הבעיה אלא תפתרי אותה... עדן.

גלית22

New member
עדן

עדן,אין מה לכעוס,כמו שידוע לך אין לי תקדים בנושא הזה,כך שרק רציתי לברר כמה שיותר חומר בעניין לפני שאני נגשת לעזור לה.אותה נערה,כל עוד זה תלוי בי לא תרגיש לבד.ביום חמישי היא חוזרת מהצבא,כך שרק ביום שישי אני אתמודד איתה.את מאוד עזרת לי,באמת תודה,ונחמד היה גם "הצעקה " שלך,גרמתי לי להבין הרבה,בעקבות התגובה שלך

nbbb77

New member
חיזוק

גלית, לדעתי מה שאת עושה מעיד על מוסריות ויפי נפש, לא רבים היו אצים לעזור לה ומשקיעים מזמנם. את בן אדם טוב. ואני מקווה שתמשיכי להיות כזאת (זה לא כ"כ פשוט לפעמים). אני שולחת לך חיזוקים ושיהיה בהצלחה. לדעתי, אולי תוכלי להתקשר אפילו למרכז הישראלי לעזרה עצמית שיושב בת"א ויתכן שתוכלי למצוא לה קבוצת תמיכה או משהו בסגנון. בהצלחה.

למעלה