"לסבית קטלנית"

"לסבית קטלנית"

ביום שישי היינו בפסטיבל לסבית קטלנית - פסטיבל קולנוע לסבי ישראלי, זאת הפעם הראשונה שהגעתי לפסטיבל הספציפי, ופעם ראשונה שאני משתתפת במשהו של הקהילה. ממליצה לכל מי שרק יכולה לחפש את הסרטים שהוצגו בפסטיבל, פרט לסרט אחד, שאליו לא התחברתי, כל הסרטים עסקו בנושאים ותכנים מחיי היומיום. ומעבר לזה שזה עיניין אותי, זה נגע בנקודות רגש ומחשבה אצלי. כן ירבו פסטיבלים כאלה, יצירה מבורכת.

פאמקי

New member
מצטרפת להמלצה

והנה שמות הסרטים: תפרים (ישראל, 2011, 18 דקות) סרטה של עדיה אמרי אור משתתפות: שירה קצנלנבוגן וריקי בליך תסריט ובימוי: עדיה אמרי-אור הפקה: עדי דרוקר צילום: מידן ארמה עריכה: אור לי-טל תקציר: עמית ונועה, בנות זוג בשנות ה-30 לחייהן, עשו את הצעד הגורלי והרחיבו את המשפחה. בלילה שלאחר לידת בתן, בבית החולים, שתיהן מגלות שיש דברים שאין כל דרך להסתיר. נטלי (ישראל, 2010, 10 דקות) סרטה של כרם בלומברג משתתפת: נטלי דובקין צילום, בימוי ועריכה: כרם בלומברג תקציר: "אם הייתי נולדת בן, איזה מין בן הייתי?". נטלי עושה הופעות דראג חתרניות ובוטות תחת השם "אלטה-איגור". היא חושפת בפנינו דילמות ושאלות לגבי הזהות המגדרית שלה וסיפורים מחייה שהובילו אותה להופיע עם דמותו של איגור: כוכב פופ שובר לבבות המגלם את משבר הגבריות העכשווית ומגולם על ידי אישה. מעבר לחלון (ישראל, 2011, 12 דקות) סרטה של חן שומוביץ משתתפות: עירית גידרון, רוני קידר, נרקיס טפלר תסריט ובימוי: חן שומוביץ הפקה: נטע גולן וכנרת האובן צילום: רון חיימוב ועמירם זוכוביצקי עריכה: נופר וולפו עריכה ראשונית: איל אלדר, עמרי פלד תקציר: יוני (21) ושירה (23), נתפסות בעיצומה של נשיקה סוערת על ידי אמה של יוני דרך חלון המשפחה, ולפתע מוצאות את עצמן במרכז תשומת הלב שלה. יוני, שנמצאת "עמוק בארון", נאלצת לבחור בין אהבתה הגדולה לשירה לבין משפחתה, כשרק חלון מפריד בין השניים.
שלושת הנ"ל- היו מעולים! ואת זה כותבת מי שממש לא מתחברת לסרטים קצרים. ימי צילום (ישראל, 2008, 25 דקות) סרטה של אוריין ברקי תסריט, צילום ובימוי: אוריין ברקי עריכה: ליאור אלשייך, אור אבן-טון מוזיקה: עופר פלץ תקציר: אוריין, שעדיין לא איבדה את בתוליה, מחליטה לשכב עם גבר. לאחר שאיבדה את בתוליה היא עדיין מרגישה לא מסופקת, ופגישה מקרית עם בחורה מעלה בה תהיות לגבי זהותה המינית.
אליו, גם אני לא התחברתי (ועוד חברות שהיו סביבי). כאילו הנושא החשוב אותו ניסו להעלות, התפספס. הוא היה נראה סרט סטרייטי לגמריי (וככזה, לא בחנתי אותו, אז לא התרשמתי במיוחד), למעט שורה שמספרת על מישהי שהתחילה עם הדמות הראשית.
חשוב לציין- מביעה את דעתי האישית בלבד וייתכן כי תתחברו גם אליו.

כנ"ל אצלנו

שלושת הראשונים היו חביבים והאחרון היה בכלל לא קשור לנושא הפסטיבל.

פאמקי

New member
כשיצאתי מהאולם

פגשתי את אחת המארגנות (חושבת שזו שדיברה על הבמה- איני יודעת מה תפקידה בכח). אמרתי לה מה חשבתי על הפסטיבל, (גם את מה שפחות אהבתי). היא ענתה שהיא הכי אוהבת אותו. אמרתי שלא מצאתי את הקשר לנושא והיא ענתה שהוא 'הכי', כי הוא עוסק בזהויות. ועדיין... זה כאילו התפספס.

זה לא שהשאר היו שיא האסטטיקה

גם הם היו מפוספסים בעיני, או סתם עשויים ברשלנות (הסרט על נטליה, למשל), אבל לאור ההיצע הבעייתי אני לא חושבת שאפשר להיות בררניות מידי. הסרט האחרון פשוט לא התאים לפסטיבל. הוא עסק בזהויות אחוזים ספורים מתוך הסרט ובשאר הזמן זה פשוט היה סרט על סטרייטיות וחייהן. סבבה לערוץ 8, לא מתאים לפסטיבל סרטי לסביות.

סרטים קצרים

בדרך כלל אני פחות מתחברת לסרטים קצרים, מאוד קשה ליצור משהו שנוגע כשאין תוכן אורך שאפשר להיקשר או להיצמד אליו, אבל בכל אחד מהסרטים מצאתי משהו שנגע בי, דווקא בסרטים שפחות ציפיתי להתחבר אליהם, מצאתי רגישות שנגעה בי במקומות שאין לי מושג מאיפה הם הגיעו. (חוץ מהאחרון שבמשך כל הסרט חיפשתי מה הקשר). הסרט שהכי התחברתי אליו היה "תפרים", כל כך הבנתי את התחושה מבלי אף פעם הייתי בסיטואציה.

bazingaaa

New member
אני דווקא מאד נהניתי מהסרט האחרון

נכון הוא לא היה מפורש כמו קודמיו , שגם מהם נהניתי, אבל הוא היה מאד יצירתי ומיוחד . סרט שעוסק באישה, נוצר על ידי אישה ומעלה שאלות של זהות - נראה לי מאד רלבנטי לפסטיבל סרטים לסבי. מקווה ששנה הבאה יהיו יותר סרטים ושהפסטיבל יהיה ארוך יותר!

הסרט האחרון

בהחלט מקבלת את זה שדעתן של נשים אחרות שונה משלי, כמו שכתבתי, אני התחברתי אליו פחות. סיפור הזהות לא היה מבחינתי במרכז הסרט והנגיעה בנושא היתה במשפט אחד או שניים שנאמרו, זה בהחלט יכול להיות התחלה של התבוננות, אבל מבחינתי, המרכז בסרט לא היה הזהות. ואני בהחלט יכולה לקבל את זה שלנשים אחרות הוא נגע בנקודות רגישות, בפסטיבל עצמו נוכחתי לדעת כמה זהויות ודמויות מקבצת לתוכה המילה "לסבית" וזה נפלא. ולגבי סרט שעוסק בנשים ונוצר על ידי אשה - בהחלט כן ירבו, אבל בדיוק בשביל סרטים כאלה יש את פסטיבל סרטי נשים, שהוא כולו יצירות מדהימות שנוצרו ע"י נשים.

../images/Emo45.gif בדיוק דעתי

בפסטיבל סרטי לסביות אני מצפה לראות סרטים על לסביות, על חיים של לסביות, על התלבטויות של לסביות ועל היומיום של לסביות. ופתאום הגיע סרט על סטרייטיות. הלבטיים וההתלבטויות לא היו במרכז העניינים אלא על הדרך. אז הוא נעשה ע"י אישה. אז מה?

bazingaaa

New member
רק להבהיר

לא אמרתי שנעשה על ידי אישה זה תנאי מספק , אמרתי נעשה על ידי אשה+ עוסק בשאלות של זהות. אני מבינה את העמדה שלכן, לחלוטין מקבלת אותה ומאחלת לנו בשנת תשע"ב או מה שזה לא יהיה שיהיו עוד הרבה סרטים קווירים שנוכל לא להסכים עליהם
ד"א 1 - אשמח גם לשמוע דעה על גו' + בל אם מישהי ראתה. ד"א 2 - אני חדשה בפורום , שמחה להכיר

ברוכה הבאה

גם אני מקווה שבשנה הבאה יהיו הרבה יותר סרטים קווירים, הלוואי ויהיו כל כך הרבה עד שיקיימו פסטיבל כזה פעמיים בשנה
לא ראיתי את ג'ו +בל - קראתי שזה היה בפסטיבל בשנה שעברה, ועבורי זה הפסטיבל הראשון. ברוכה הבאה, כיף שיש עם מי לדבר על הפסטיבל.

פאמקי

New member
ד"א 1- גו' + בל??

ד"א 2- ברוכה המצטרפת
, ומצטרפת לייחול שלך לגבי השנה הבאה (שהיא כבר השנה הנוכחית).

bazingaaa

New member
תודה רבה לשתיכן!

כיף להצטרף
התכוונתי כמובן לג'ו+ בל, מצטערת על הדיסלקציה... שמעתי עליו רק עכשיו, הוא רץ בסינמטק ת"א. http://www.youtube.com/watch?v=BBZfblEH0_A&NR=1 נראה מהטריילר שזאת אותה שחקנית מהסרט השלישי בפסטיבל, מעבר לחלון.

תודה על הקישור

מחיפוש נראה שהסרט עורר לא מעט בעיות שווה צפיה :) קראתי שהיתה הקרנה אתמול בחצות ויש עוד אחת היום בצהריים, לא נראה לי שאספיק להיום, אבל אבדוק כשיפורסמו עוד הקרנות. אכתוב אחרי שאצפה.

bazingaaa

New member
בכיף

צפיתי מקודם בכתבה שעשו על הסרט בערוץ 2 ושוכנעתי סופית ללכת! הסרט הזה נעשה בתקציב של מסטיק בזוקה, לא להאמין! רק על זה אני מורידה את הכובע. סוף שבוע הבא זה יום כיפור אז נראה לי שאלך בסופ"ש אחרי ואז נוכל להחליף חוויות

למעלה