לסביות ערביות...

מפגש בסינמטק חיפה

ביום רביעי, 28.3 בשעה 10:00 בבוקר יש כנס של אירגון "אדואט" בסינמטק חיפה למי שלא שומעת רדיו חיפה, ח"כ זכור קרא להן חולות והגדיר את ה"סטייה" כסרטן אמר שהתנועה האיסלאמית תממן "טיפול" לכל אישה "חולה" הרוצה בכך ואני אומרת - הקץ לבורות! אנחנו חייבות לעמוד לצידן ביום זה כנגד כל אותם אנשים חשוכים שאמרו שיבואו להפגין בנות - אני יודעת שרובכן חושבות שלחיפה צריך ויזה... אבל מאוד חשוב שכל מי שיכולה - תגיע אני יודעת שאני אהיה שם

לסביות ערביות...

יצא לכן להכיר? חזרתי אתמול ממחנה יהודי ערבי... ידעתי ששם כנראה אני אתעסק פחות בנושא שהראש שלי עסוק בו הרבה לאחרונה- לסביות... שיארתי שמהמעט אנשים שיהיו שם לא יקרה שיהיה במקרה לסבית, וגם החלטתי שאני לא אחפש ואתרכז במחנה עצמו... אכן- לסביות יהודיות לא זיהיתי. יש מצב שהיו, פשוט לא ממש חיפשתי... אבל קרה הדבר שהכי לא ציפיתי לו- היתה לי התראה חוזרת ורצינית מהרגע שראיתי מישהי ערביה... ברור לי שיש לסביות ערביות כמו שיש לסביות יהודיות, פשוט לא ציפיתי להתקל באחת כזאת... היא נראתה בדיוק לפי הסטיגמה, סיפרה שהיא בקבוצת כדורגל בנות, ומשהו בה שידר לי לסביות... היו גם קטעים שהיה נראה לי שהיא גם מנסה לרמוז לי על כך... וגם שמעתי אותה אומרת למישהי ששאלה איזה שיר לשים תשובה בסגנון- "לא משנה, העיקר שיהיה יפה כמוך"... מה עוד צריך בשביל להבין? אז זהו, שלא... בערב האחרון יצא לי לדבר איתה והיא סיפרה על חבר... ומילא חבר, אבל חבר נשוי שאישתו יודעת... הייתי בשוק. אבל היא אמרה שככה זה אצלם, גברים נישאים לכמה נשים וכנראה שהם בדרך לחתונה... גם לאבא שלה יש 4 נשים (יש לה פאקינג 27 אחים!) ואותו חבר ואישתו הם גם בני דודים שלה... בקיצור, הזדהזתי (ככה כותבים את זה?) והיה לי נורא מוזר שלמרות שהיא אשה שכביכול יוצאת נגד הנורמה של הנשיות, היא עדיין נכנעת לנורמות הערביות השובניסטיות... הראש שלי והרגש שלי עדיין מתעקשים שהיא לסבית ושהיא פשוט מדחיקה. אבל לעולם אני לא אדע... בכל מקרה, יצא לי לדבר עם ערביה שידעתי שיש לה ראש פתוח וסיפרתי לה עלי... רציתי לדעת איך זה אצלם והיא אמרה שאם יש כאלו, הם או מכחישים או מסתירים את זה... זה ממש חמור אצלם. כאב לי לשמוע את זה... מה איתכן, שמעתם פעם על לסביות ערביות? יצא לכם להיפגש עם מישהי כזאת? רק מתוך עיניין....

לא יצא לי להפגש...

אבל יש אגודה של לסביות פלסטיניות. חוץ מזה קראתי פעם כתבה על משוררת לסבית פלסטינית בעיתון ישראלי...כתבה ארוכה לפני כמה שנים... ברור שיש:)

alana

New member
וודאי שיש

יש גם ארגון של לסביות פלסטיניות בשם אסוואת. האתר שלהן פה: |http://www.aswatgroup.org/english/ מדי פעם הן מארגנות מפגשים, אבל יצא לי לפספס את היחיד שהייתי מוזמנת אליו.

למעלה