לנשים המבשלות יש לי שאלה על קובה חמוסטה

רונהsh

New member
לנשים המבשלות יש לי שאלה על קובה חמוסטה

. לגבי המילוי . שלא מצליח לי . הוא אף פעם לא רך. ואני רוצה להגיע לתוצאה שהבשר נראה כמו חוטים ולא פירורים יבשים . מה אני עושה
בתודה רונה .
 
|../images/Emo198.gifברוכה הבאה לפורום אנא כורדי ../images/Emo24.gif

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ברוכה הבאה לפורום יהדות כורדיסטאן אנא כורדי
אני אשתדל לעזור לך ולתת לך טיפים
לא לשכוח לתבלן כלים בהמון אהבה,נשים כורדיות אוהבות בזמן בישול לשיר וגם לרקוד לכול קובה לתת יחס אישי חם ואוהב למי שמוזמן לאכול את התבשיל..........
מילוי קובה לא מתגנים על אש גבוהה ולא בהמון שמן - טיגון גורם לבשר להתקשות הנכון הוא לבשל על אש בנונית ולערבב כול הזמן
הכלל הראשון לקנות את הבשר האיכותי וחשוב שיהיה טרי לבקש שיהיה מאזור שיש בו שומן להוסיף נתח שומן לבשר ולטחון במעבד גס בלבד
שלב ראשון על אש גבוה במחבט רחב מעט מאוד שמן להתחיל לטגן את הבשר עד שלב צריבה ראשונית להנמיך את הלהבה לבנונית ולתת לבשר להתבשל עד שרוב הנוזלים יתאדו חשוב לערבב כול הזמן
שלב שני להוסיף את הבצל הקצוץ לערבב ולהגביר את הלהבה 2 3 דק' ואז להנמיך שוב ללהבה בנונית לבצל יש המון נוזלים וחשוב לאדות אותם
שלב שלישי כשרוב הנוזלים התאדו יש להוסיף את התבלינים לפי הטעם - מלח - מעט מאוד בהרט - כמון - פלפל שחור - על כול קילו בשר אני מוסיפה כף גדולה של פפריקה מתוקה ותמיד אני מעדיפה את הפפריקה בשמן
שלב רביעי להמשיך בבישול התערובת עד לאידוי מוחלט של הנוזלים זה השלב שמוסיפים את הפטרוזיליה ערבוב עם המלית להגביר את האש לדקה אחת שתיים ולכבות את האש לתת לתערובת הבשר להתקרר ולהתחיל בשלב מילוי הקובה
הצעות אפשר לגוון ולהוסיף לאותה התערובת / צימוקים ללא גרעינים / צנוברים / בחגים סבתא שלי הייתה מוסיפה פירות יבשים לתערובת הבשר טעם נפלא ומיוחד מתאים לקובה לראש השנה - ממליצה לנסות לכול מי שפתוח לטעמים ושינויים ואוהב לגוון - קובה עם פירות יבשים מתאים למרק בטעם מתוק
מקווה שעזרתי תחזרי לספר איך יצא לך הפעם
 

רונהsh

New member
תודה על קבלת הפנים ../images/Emo13.gif שאלתי

איזה סוג של בשר לבקש . ואיך לחתוך אותו . המילוי שאני מחפשת נראה כמו גולש בפנים . יכול להיות שיש גרסאות שונות למילוי חוץ מהתוספות תודה ויום מקקקסים
 
../images/Emo198.gifאני עונה לשאלתך../images/Emo24.gif

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ לבקש בשר רח שמיועד למילוי - בדרך כלל בשר עם שומן - לבקש להוסיף לך עוד נטח על כול קילו בשר בערך 250 גר' 300 גר' של שומן השומן מעשיר את הטעם של המילוי והופך אותו לרך הבשר של הגולש הוא נתבשל ונעשה לחוטים - אז הוא לא מתאים למילוי כדי להעשיר את טעם המרק מומלץ לזרוק כמה עצמות - לפני שמכניסים את הקובה לסיר לדאוג להוציא את העצמות אני מעבירה לך את מתכון הכי מסורתי - ואותו למדתי מסבתי בדרך כלל את כול הבישולים שלי מהמטבח הכורדי אימצתי מסבתא שלי - אימא שלי מבשלת אחרת גם טעים אבל של סבתא שלי זה הכי הכי / אין על האוכל של הסבתות הכורדיות שלנו הטעמים וריחות הבישולים מדגדגים לי בזיכרון .........מממממממממממ בסימה לה בהצלחה עם הקובה
 
למעלה