לנשום

ella bella1

New member
לנשום

בוקר טוב לחברי הפורום הנפלא!!!
חברה, לא ידעתי לאן לשרשר ולכן אני פותחת הודעה חדשה. אז ככה: כידוע לכם (לפחות למי שזוכר), התחלתי השנה לימודי שיאצו... כמובן שבמסגרת השנה הראשונה רוצים להעלות לנו את המודעות העצמית בכל הקשור לגופנו. אנחנו עושים המון תרגילי נשימה ומאז שהתחלתי "לנשום" גיליתי עד כמה לא הייתי נושמת לפני כן. פתאום אני מוצאת את עצמי במצב שבו לכאורה "שכחתי לנשום" אז מיד אני נזכרת ולוקחת נשימה עמוקה ומתחילה לנשום. רציתי לשמוע מכם, למה לדעתכם אנשים שוכחים לנשום? הרי נשימות נכונות כל- כך נעימות לגוף (לפחות לגוף שלי...) מחכה לתשובות, אלה.

hal767

New member
נשימה

זה נושא חשוב ביותר, ואני מזכיר אותו לעיתים קרובות בתשובותי. תהליכים בגוף מתרחשים בשיתוף של אבות מזון וחמצן. מחסור בהם משבש אותם ואת יכולות הגוף. אנשים לא נושמים מספיק מסיבות שונות: האוויר המזוהם מוריד אינסטיקטיבית את הנשימה. פשוט לא נעים לנשום. כך גם ההסתגרות בחדרים לא מאוווררים. מתח ולחץ נפשי, מוטרדות נפשית, קשורים לבעיה. חיים בחוסר בפעילות גופנית ותנועה, האופייניים לחיים המודרניים, אינם דורשים פעילות נשימתית חזקה, וכך המערכת מתנוונת בהדרגה. וכן, ההתרחקות מהחיים בטבע גרמה לאובדן היכולת הטבעית לנשום נכון. זה קרה גם לאובדן האינסטינקט הטבעי הבוחר במזון הנכון. וכמו שצריכים, עקב כך, ללמוד תזונה נכונה, צריך ללמוד גם נשימה נכונה. נשימה נכונה משפרת את כל תפקודי הגוף, מורידה לחץ דם גבוה, משפרת את כל החושים [ראיה, שמיעה וכד'], מרגיעה נפשית, מבטלת תחושת עייפות לא מוסברת, מאפשרת שינה טובה יותר ועוד. הרבה תחלואים קשורים לנשימה לא נכונה: מגרנות, עייפות כרונית, סחרחורת, לחץ דם גבוה, דופק מהיר ועוד.

התחלת הנשימה הלא-נכונה היא ברגע

שמחילים לדבר - זה הרגע בו צריך להתחיל לתכנן את הנשימה לפי אורך המשפט שרוצים להגיד, מתי רוצים להגיד אותו, ובאיזה ווליום. בשלב מאוחר יותר מתחילים לשמוע הוראות כמו "תעמוד/י ישר" ו"תכניס/י את הבטן" (האחרון בעיקר לילדות בחוג לבלט, ואחת התוצאות היא שילדות בנות 5-6 מתחילות לדבר על דיאטה) שגורמות לעיוות ביציבה ובנשימה. וגם בנשמה. פראדוקסלית, אחד הדברים הכי קשים ללימוד הוא "נשימה טבעית". בעבודה עם בני נוער (בעיקר עם בעיות קשב וריכוז, גם עם בעיות של אלימות ועוד), כמעט כל מה שאני עושה איתם (טאי-צ'י וקשת) הוא תירוץ לעבוד על נשימה.

0 אור 0

New member
אבל אין לי מושג

חוץ מ: תחשבי על הביטוי "עצר את נשמתו" ותנסי לראות את המקרים שבהם זה קורה

טאוֹ

New member
אל תתאכזבי כ"כ מהר; קחי נשימה עמוקה

3 השרשורים המצ"ב על נשימה מבהירים, שהדבר הזה, הכל כך טבעי לכאורה, אינו כזה בפועל; דוד, בתשובתו בשרשור הנוכחי, מבהיר למה זה כך, והדיונים המצורפים מראים שיש חילוקי דעות מהותיים בעניין: אחד שתיים שלוש

עוד דבר

אנשים רבים פשוט לא מודעים לזה שהם לא נושמים נכון. גם את בעצמך אמרת שכשגילית מה זה נשימה נכונה הבנת עד כמה לא נשמת. היום אין הרבה מודעות לעניין הזה. בגלל שהכל הולך היום מהר מהר וכל העניין זה רק להספיק וכמה שיותר יותר טוב, שוכחים להעניק לגוף שלנו את הדבר החשוב ביותר שהוא האוויר. מסכימה עם מה שהאל אמר. כשמסתובבים בת"א בהחלט קצת קשה לנשום עם אוטובוסים בכל פינה, אופנועים שעוברים לך מתחת לאף (אז מה אם יש כביש, הרבה יותר נוח לנסוע על המדרכה), שלא לדבר על המכוניות הפרטיות. גם לי הרבה פעמים קורה שפתאום אני מרגישה שאופס, אני "לא נושמת". משתדלת כן להיות מודעת לזה, לפחות כשאני בבית.

למעלה