לנשוי בדרור

mumpitz

New member
לנשוי בדרור

כשאני קוראת את מה שכתבת , אני אומרת לעצמי - אני צריכה לחתוך , ומהר. בן הזוג שלי נמשך לגברים. יש עוד מחשבות בתור בת , למשל: איפה טעינו? אולי אנחנו הנשים כוחניות מדי -ובגלל זה? אולי בתור תינוק , אמא של הגיי, בלי לשים לב גרמה לו לזה? אולי במקום להתעסק כל הזמן בנשים ונשיות , ופמיניזם , הגיע הזמן שנתייחס קצת למצוקת הגברים? אולי זה בא מתוך מצוקה קשה. בידוע , שאחת התכונות הגבריות זה לחשוב ולומר "אני בסדר" , כלום לא קשה לי, אני לא פוחד מכלום - אבל בפנים יש ילד מפוחד שקשה לו עם עצמו ועם העולם. אז אולי המצוקה יוצאת באופן הזה? - לבגוד זה רע .

YardenNaor

New member
הקב"ה גרם לנו לזה

אלוקים מנהל את העולם והוא עשה שאנחנו מי שאנחנו ע"י גנטיקה/ גורמים סביבתיים (בחרי את האסכולה המתאימה לך), שאלה מה עושים עם זה עכשיו ואיך הופכים חושך לאור. אני לא חושב שאת לא צריכה לחתוך (מזכיר לי שיש לבן שלי ברית מחר...
) ובטח לא מהר, אלא"כ יש סיבה טובה, אני הומו ונשוי עם אישתי וסבבה לנו. אני לא אומר שאני לא מתנהג חולרע לפעמים, אבל , איך אומרים, כל אחד והחולשות שלו...

יהי שלום בחילנו...

יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵנוּ וְשַׁלְוָה בְּיִשְׂרָאֵל בְּסִימָן טוֹב בֵּן בָּא לָנוּ בְּיָמָיו יָבֹא הַגּוֹאֵל: הַיֶּלֶד יְהִי רַעֲנָן בְּצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָן וּבַתּוֹרָה אָז יִתְבּוֹנָן יְאַלֵּף דָּת לְכָל שׁוֹאֵל: וּמְקוֹרוֹ יְהִי בָרוּךְ זְמַן חַיָּיו יְהִי אָרוּךְ וְשֻׁלְחָנוֹ יְהִי עָרוּךְ וְזִבְחוֹ לֹא יִתְגָּאֵל: שְׁמוֹ יֵצֵא בְּכָל עֵבֶר אֲשֶׁר יִגְדַּל יְהִי גֶבֶר וּלְיִרְאֵי אֵל יְהִי חָבֵר יְהִי בְדוֹרוֹ כִשְׁמוּאֵל: עֲדֵי זִקְנָה וְגַם שֵׂיבָה יְהִי דָשֵׁן בְּכָל טוֹבָה וְשָׁלוֹם לוֹ וְרֹב אַהֲבָה אָמֵן כֵּן יֹאמַר הָאֵל: הַנִּמּוֹל בְּתוֹךְ עַמּוֹ יִחְיֶה לְאָבִיו וּלְאִמּוֹ וְיִהְיֶה אֱלֹהָיו עִמּוֹ וְעִם כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל: על הפיוט: פיוט שמחה להולדת הבן וברית המילה מרפרטואר השירה של יהודי ארם צובא. השיר אהוב ומושר בפי קהילות נוספות, בלחנים שונים, והפך להיות שיר המבשר על הולדת בן. כששרים את השיר לאב הנרגש, מבינים כולם כי נולד לו בן. זהותו של מחבר השיר אינה ידועה לנו, לבד משמו - יהושע, החתום בראשי תיבות הבתים.
בשעה טובה אחינו היקר ירדן נאור

והנה עוד פיוט לכבוד הברית...

בְּרוּכִים אַתֶּם קְהַל אֱמוּנַי וּבָרוּךְ הַבָּא בְּשֵׁם יְיָ יֶלֶד הַיֻלָּד יִהְיֶה בְסִימַן טוֹב יִגְדַּל וְיִפְרַח כְּמוֹ גַן רָטֹב יַעֲלֶה וְיַצְלִיחַ וְיִנָצֵל מִקָּטוֹב אָמֵן כֵּן וְכֵן יַעֲשֶׂה יְיָ בְּרוּכִים אַתֶּם קְהַל אֱמוּנַי וּבָרוּךְ הַבָּא בְּשֵׁם יְיָ חֵלֶק יֻתַּן לָנוּ בַנְּעִימִים וּבְיָמָיו נַעֲלֶה לְשָׁלֹש רְגָלִים גְּדוֹלִים וּקְטַנִּים לְבֵית יְיָ וּבָרוּךְ הַבָּא בְּשֵׁם יְיָ בְּרוּכִים אַתֶּם קְהַל אֱמוּנַי וּבָרוּךְ הַבָּא בְּשֵׁם יְיָ זְכֹר רַחֲמֶיךָ וְדַם הַבְּרִית וּפְקֹד אֶת צֹאנְךָ צֹאן הַשְּׁאֵרִית עַל יַד מְשִׁיחֶךָ מָשִׁיחַ בֶּן דָּוִד וּשְׁלַח אֶת אֵלִיָּהוּ נְבִיא יְיָ בְּרוּכִים אַתֶּם קְהַל אֱמוּנַי וּבָרוּךְ הַבָּא בְּשֵׁם יְיָ הַיֶּלֶד הַזֶּה יִזְכֶּה לְמִילָתוֹ אָבִיו וְאִמּוֹ יִרְאוּ חֻפָּתוֹ הַמַּלְאָךְ הַגּוֹאֵל יְבָרֵךְ אוֹתוֹ יִזְכֶּה לַחֲזוֹת בְּנֹעַם ה' בְּרוּכִים אַתֶּם קְהַל אֱמוּנַי וּבָרוּךְ הַבָּא בְּשֵׁם יְיָ על הפיוט: אֵם כל ההתחלות והתקוות היא לידתו של אדם. מעשה הברית קושר את התינוק אל הקב"ה מלידתו, והוא מסמן את הברית היותר עמוקה ורחבה של הקשר הנצחי בין עם ישראל לקב"ה. על פי המדרש דם ברית המילה הוא זכר וסימן לגאולה. בזכות דם זה נגאלו ישראל ובזכותו הם עתידין להיגאל. על הפסוק מיחזקאל (טז, ו) - וָאֶעֱבֹר עָלַיִךְ וָאֶרְאֵךְ מִתְבּוֹסֶסֶת בְּדָמָיִךְ וָאֹמַר לָךְ בְּדָמַיִךְ חֲיִי וָאֹמַר לָךְ בְּדָמַיִךְ חֲיִי, אומר המדרש: "ואומר לך בדמיך חיי, ואומר לך בדמיך חיי. ר' אליעזר אומר, וכי מה ראה הכתוב שני פעמים בדמיך חיי, אלא אמר הקב"ה, בזכות דם ברית מילה ובזכות דם פסח נגאלו ממצרים, ובזכות דם ברית מילה ובזכות דם פסח אתם עתידים להגאל בסוף מלכות רביעי" (פרקי דרבי אליעזר, כ"ח). בפיוט זה, המושר בברית המילה בקרב יהודי מרוקו, מבטא הפייטן את תקוותו לגאולתו של הרך הנולד ולגאולתו של עם ישראל. גאולת הפרט, היחיד, וגאולת הכלל. מבקשים ממלאך הברית – הוא אליהו הנביא, המגיע לפי המסורת לכל ברית – שימהר לבוא ולבשר את גאולת ישראל. לשמיעת הפיוט כנסו ללינק המצורף מטה.

mumpitz

New member
מזל טוב

שתזכו ללוות אותו למצוות , תורה ,חופה, מעשים טובים, ושתהיה לכם הרבה נחת. אצלנו ב"שכונה", יש אנשים שלא עשו ברית לילדים שלהם-מתוך עיקרון. אני דוקא בעד ברית. אם לא הייתי סופר-אנונימית, הייתי מבקשת ממך ברכה:)

YardenNaor

New member
תודה לכולם על השירות והברכות

קבלו תיקון- הערב נדחתה הברית לשבוע הבא, לקטנצ'יק יש צהבת...

Nחמן

New member
בכוונה תחילה

נמנעתי מלברך. הנוהג הוא, שאין מברכים ב"מזל טוב" אלא סמוך לשמועה (על הבשורה הטובה) ולאחר הברית. על כל פנים אפשר לאחל רפואה שלמה שלמה לתינוק, שעדיין אין לו שם, ושיזכה להיכנס בבריתו של אאע"ה במהרה. אי"ה לאחר הברית אשמח להיות בין המברכים בחום.
הודעה חשובה לירושלמים (בעיקר)! במרכז הרפואי "הדסה" עי"כ מאושפז אחד מ"שלנו" - יהודי מבוגר כבן 75 ערירי ללא ילדים וללא משפחה. חוץ ממני, שאני מכירו אישית משנים רבות ואף התנדבנו ביחד מספר פעמים, ביחד עם עוד מתנדב אחד או שניים כמעט אין מי שיבקר אותו. מי שמוכן להתנדב לבקרו לזמן קצר (לא יותר מחצי שעה לביקור) פעם או פעמיים, יפנה אליי במסר אישי לקבלת כל הפרטים. כללית: מצבו מניח את הדעת ואף משתפר מיום ליום לאחר ניתוח לתיקון המסתם בלב. הוא מתקשר עם הסובבים אותו ונעים לשיחה. כאמור - פרטים במסר אישי בלבד.
מי מכם, שזוכר את ההודעה שהעליתי לפני החג בנושא ההתנדבות בבתי חולים, אני יכול לבשר, שהצלחתי לארגן כמה עשרות בני נוער, שיצאו במוצאי שמחת תורה לאחד המרכזים הרפואיים בארץ לערוך שם "הקפות שניות" עם החולים. לצערי הרב לא יכולתי להיות שם בעצמי אבל מדיווחים ראשוניים שהגיעו אליי מתברר, שהשמחה הייתה רבה, ושגם החולים זכו לשמוח בשמחת החג. פרטים נוספים והצעות ניתן לקבל במסר אישי בלבד. שתהיה לנו שנה ברוכת גשמים!

רפואה שלמה לבונבון...

שהצהבת תחלוף לה מהר ותזכו להכניסו בבריתו של אברהם אבניו ע"ה. תזכו בעז"ה לגדלו למצוות, לחופה ולמעשים טובים. ירדן נאור היקר אין כמוך מאושר עם הולדת בנך בכורך שהשמחה תשכון במעונך זכית להיות אבא צעיר לכבודכם נשיר את זה השיר שתזכו אתה ורעייתך לרוב נחת ואושר בביתך גדלו בכייף את הפצפון כי אין עליו זה המתוקון אוהב מכל הלב והשנמה המצפה לגאולה שלמה.

סורנטו

New member
שירגיש טוב. אחותי ילדה לפני חודש בדיוק וגם

הם דחו את הברית כי לבן שלהם היתה צהבת וכעת תודה לאל הוא בסדר. החלמה מהירה.

הקדוש ברוך הוא... אנחנו אוהבים אותך...

כך הוא ברא אותנו: סטרייטים, דומיניים והומואים וכך הוא גם אוהב אותנו וגם ייתן לנו את הכוחות ותעצומות הנפש כדי להתמודד עם זה, אם צריך, בעוז ובגבורה

konito

New member
נטיה הומוסקסואלית היא מולד

כל הדיבור על נשים כוחניות וכו' לא רלבנטי, לא שייך ואין לו כל השפעה על הנטיה המינית.

סורנטו

New member
אומרים שזה מולד אבל הסביבה משפיעה איך לבטא

ובאיזו עצמה. לא יודעת כמה נכון. קראתי איפשהו שכאשר יש את גיל ההתבגרות, אסור לכוון את הנער/ה לנטייה מסויימת משום שזה גיל רגיש והמיניות עדיין לא גובשה. מכירה חברה בת גילי, כשהיתה בתיכון דתי בבני ברק, הייתה עם המדריכות שם והיום היא סטרייטית נשואה עם ילדים. לדעתי, זה שלא היו גברים והיה גם צורך בחום ובטחון כנערה, הניא אותה "להכנע" לבקשת או סיטואציה עם המדריכה.

konito

New member
לחלוטין שטויות

ואולי היא לסבית שנכנעה מאוחר יותר לתכתיבים חברתיים ונשאה? גם היום יש רק הכוונה אחת והיא לכיון ההטרוסקסואליות. לו הייינו זוכים לחינוך הולם לפיו בגיל ההתבגרות המתבגר מקבל פידבק שזה בסדר להיות מי שהוא היינו חברה בריאה יותר עם אנשים מאושרים יותר.

סורנטו

New member
אני סתם שואלת, לא נתקלתי אישית אבל-מה היית

אומר לאח או ילד או סתם משהו בגיל ההתבגרות שלא סגור על עצמו? אומר לך שהוא מרגיש לפעמים משיכה לבנות והוא מפנטז עליהן ועושות לו את זה, ולפעמים על איזה חבר בכיתה או ילד חתיך שעושה לו את זה?

konito

New member
כמדומני שעניתי

אני לא חושב שצריך לחכות לילד שיגיד שהוא לא סגור על עצמו. צריך לשדר מגיל מאוד קטן שזה ממש לא משנה מה הנטיה שלך. לך עם הרגשות והנטיות שלך. זה בריא, זה טוב וזה לא משנה כלל. יש לך תמיכה מלאה מאיתנו כהורים, מחנכים וכו'. היום אגב זה כבר קורה הלכה למעשה. ילדים רבים גדלים במשפחות שמשדרות תמיכה מלאה. אם משום שההורים בעלי נטיה גאה או אם יש כבר אח או אחות שיצאו מהארון וההורים והמשפחה המורחבת נותנים להם תמיכה מלאה או משפחות בהן אח או אחות של אחד ההורים גאה או סתם נחשפו לנושא. יש היום כבר אינסוף ואריאציות. באף אחת מהן התמיכה לא עושה אף אחד הומו או סטרייט אבל כשהם דוגרים עדיין על העניין הם יודעים שזה בסדר ולגיטימי להיות מי שאתה ושלא תהיה דרמה מיותרת אם הם גאים.

Nחמן

New member
כמעט נכון

בעצם אולי כל הדברים נכונים בעיניי. להיות הומוסקסואל זה בסדר משום שזו מציאות. אני רק עושה הפרדה בין הנטייה לבין המעשה. לא הייתי משדל נער מתבגר (גם מעל גיל 16) לדבוק בנטייתו ולהתחבר עם בני מינו. ההכוונה צריכה להיות לכיוון ההטרוסקסואליות אבל בלא לחחץ. אם מישהו מרגיש, שאינו יכול, שיקבל את מה שהוא, וישתדל לפתח את מעשיו לאפיקים חיוביים אחרים. חוץ מזה נאם אתה יודע, שאתה מתחיל להוציא אותי מהכלים? למיטב זכרוניט כבר כמעט חודשיים, שלא רבנו זה עם זה ולא נגחנו זה את זה ועד היכן נגיע? אני פוחד, שיום אחד עוד תבוא איתי לבית הכנסת ו... מי יודע, אם לא צריך לחשוש מהיום, שבו עוד תחבוש את ספסלי בית המדרש...
הצילו!!!...

למעלה