לנפתלי

גונןשגב

New member
לנפתלי

אודה לך אם תוכל להתייחס לנקודות הבאות: בתגובתך לנושא בטוח לאומי שכיר+עצמאי ציינת שאם הכנסה כשכיר עוברת את התקרה של בטוח לאומי לא משלמים ב.לאומי על הכנסותיך כעצמאי. כלומר התקרה של בטוח לאומי היא לנישום אחד מכל המקורות (עצמאי,שכיר,פאסיבי)ולא ישלם מעבר לה? האם אתה יכול להפנות אותי לסעיף בחוק שמהווה בסיס לדברייך? במצב כזה שגם עצמאי וגם שכיר מה יהיה הבסיס לבטוח לאומי לתשלום כל גימלה מצידו-מילואים וכדומה ?
 

נפתלי ג

New member
לגונן שגב

על פי סעיף 371 לחוק בטוח לאומי הותקנה תקנה שנקראית " ‏תקנות הביטוח הלאומי (הוראות מיוחדות בדבר תשלום דמי ביטוח), תשל"א - 1971‏" סעיף 13 מדבר על שכיר ועצמאי. כדאי גם לשים לב כי שכיר ועצמאי אינו משלם בטוח לאומי על הכנסות פסיביות אלא רק על הכנסה לפי סעיף 2(1) לפקודה (= עסק או משכורת) ולפי סעיף 2(8)(= השתכרות מחקלאות). הגימלאות של בטוח לאומי מוגבלות בתקרה (גם כשבטלו את התקרה של ההכנסות לתשלום דמי בטוח לא בטלו את התקרות לתשלום גימלאות) תגמול מילואים מקסימלי הוא 34820 ש"ח. לחודש (1161 ש"ח ליום). מצורף הפניה לתקנה.
 

גונןשגב

New member
לנפתלי

תשובתך ברורה, אך מה לגבי גימלה- האם לשכיר ועצמאי שלא עובר את התקרה הבסיס לגמלה יומית הוא משתי המקורות ברבעון אחרון לחלק ל-90. האם מי שמקבל פנסיה והוא גם עצמאי נחשב לשכיר בגלל הפנסיה+עצמאי לעניין התקנות בבטוח לאומי. תודה
 

נפתלי ג

New member
לגונן שגב

אם אתה מתכוון לגמלת מילואים- התשובה חיובית. מקבל פנסיה אינו נחשב לשכיר. ב- 106 של מקבל פנסיה מופיע הבטוח לאומי כשתלום של עצמאי ומגיע עליו נכוי של 52% כמו תשלום של עצמאי.
 
למעלה