לנסוע בצד שמאל

איך זה לנהוג בצד שמאל כמו באנגליה? איך מתרגלים לנהוג בצד שמאל? למי יש ניסיון? האם הסיכוי לתאונה עולה?

Ccyclist

Well-known member
איך זה לנהוג בצד שמאל כמו באנגליה? איך מתרגלים לנהוג בצד שמאל? למי יש ניסיון? האם הסיכוי לתאונה עולה?

אני אחד האנשים הנדירים שלמד לנהוג בשני הצדדים: רישיון בריטי אבל החודש-חודשיים האחרונים לפני הטסט היו בספרד.

פניות וכיכרות הם האתגר הגדול כשמשנים צד. כשפונים בצומת, בייחוד ממקום "חד כיווני" כמו רמפה של מחלף, צריך לפעמים לזכור בכוח שצריך להגיע לנתיב השמאלי של הכביש שפונים אליו ולא לימני.

בכיכרות כיוון הסיבוב הפוך, בכיוון השעון, וצריך לתת קדימה לבאים מימין.

אם מדובר ברכב שכור אז העובדה שההגה עובר לצד השני מחזקת את הידיעה שהנהיגה היא בצד ההפוך. לרכב שכור באירופה יש חיסרון של אפליית מחירים כבדה נגד שכירת רכב אוטומטי (עולה פי 2.5 מרכב ידני) וזה אומר שאם בוחרים ברכב ידני בגלל המחיר צריך להתרגל שהגיר וההאנד ברייק נמצאים בצד שמאל ומופעלים ביד שמאל (לא כזה ביג דיל, אני שמאלי והצלחתי להתרגל להשתמש בהם ביד ימין בספרד). באירופה אין הבדלים אחרים חוץ ממיקום הגיר אבל כשהייתי באיזה אי באוקינוס ההודי (צד שמאל) שכרתי רכב קוריאני שידית האיתות היתה בצד ימין וידית הוישרים היתה בצד שמאל - מאד מבלבל אבל אחרי יומיים התרגלתי. המקומיים אמרו שהיפוך כזה נפוץ שם ברכבים יפנים או קוריאנים בעוד שרכבים אירופאים משאירים את הידיות בצד הרגיל. זו אינה בעיה באירופה.

בדרכים מהירות יש לזכור: אתם מתמזגים לכביש משמאל לימין. הנתיב השמאלי ביותר הוא האיטי, הימני מהיר. היציאות הן בצד שמאל.

ספציפית לבריטניה: בכבישים מהירים הנתיב השמאלי ביותר עלול להפוך לנתיב יציאה, עדיף לנסוע באמצעי מתוך 3 (מדי פעם להפציע לשמאלי אם אין תנועה אחרת כי בלתי חוקי להשאר באמצעי אם אין מה לעקוף, Middle lane hogging "חביקת המסלול באמצעי" היא עבירה ברת ענישה) ובוודאי בשני מתוך 4. יש שימוש נרחב במצב דומה למחלף בן שמן (הקטע המשותף של כבישים 1 ו 6) שיש למעשה 2 כבישים שונים באותו כביש בן 4 נתיבים וצריך להתמקם בנתיב הנכון כדי להמשיך ליעדכם.

Smart motorway - מצב מסוכן שהפכו את השוליים לנתיב נוסף בכביש מהיר. זה עובד אבל תהיו מודעים שקיים.

כיכרות רב נתיביות - פופולריות מאד גם בערים וגם במחלפים. הטריק הוא להכנס לנתיב הנכון לפני הכיכר, הנתיבים ספיראלים אז כניסה משמאל תוציא אתכם מייד בפנייה שמאלה, כניסה מימין תעשה את כל הסיבוב ותוציא אתכם מימין.

המחלפים שונים כי רבים מהם מתבססים על כיכר רב נתיבית. על פי רוב יש שני גשרים מעל לכביש המהיר שיוצרים את הכיכר. הרמפה עולה לנקודת כניסה לכיכר שם או שיש לעצור בקו עצירה או שיש רמזור, במקרים רבים לרמפה יהיו שני נתיבים בנקודת המפגש עם הכיכר. כשפונים דרך הכיכר ה GPS יתאר את מספר היציאה ("קחו את היציאה השלישית") אבל יש לשים לב שהרמפה שנכנסת מהכיוון הנגדי אינה יציאה מהכיכר אלא אין כניסה כך שהיציאה השלישית (זו שפונה ימינה) תהיה אחרי 2 יציאות והאין כניסה. יתכן ש5 או 6 דרכים יתחברו לכיכר, 3 או 4 יציאות בנוסף לרמפות.

נערך לאחרונה ב:

em28

Well-known member
נסעתי בקפריסין - לנהיגה בשמאל מתרגלים להגה הימני יותר קשה והמעבר למה שהיום הוא קפריסין הטורקית בכלל מבלבל.

בקו ישר אין בעיה. חייבים לשים לב במיוחד בשני מקרים - כשפונים ימינה (יצא לי כמה פעמים לפנות למסלול הנגדי, ופעם אחת בכלל נעמדתי ברמזור בנתיב הנגדי וחסמתי אותו) ובכיכרות.

Kiapicanto1000

Active member
בקו ישר אין בעיה. חייבים לשים לב במיוחד בשני מקרים - כשפונים ימינה (יצא לי כמה פעמים לפנות למסלול הנגדי, ופעם אחת בכלל נעמדתי ברמזור בנתיב הנגדי וחסמתי אותו) ובכיכרות.

נשמע מסוכן ;) אם כי עדיין לא התנסיתי בעצמי.
רעיון טוב יהיה לנהוג לסקוטלנד מלונדון...

Ccyclist

Well-known member
נשמע מסוכן ;) אם כי עדיין לא התנסיתי בעצמי.
רעיון טוב יהיה לנהוג לסקוטלנד מלונדון...

לונדון לסקוטלנד כנסיעה ראשונה בצד שלנו ? עדיף להתרגל באיזה מקום פסטורלי בכפר בדרום אנגליה. ההמלצה שלי היא או לנחות ספציפית בגאטוויק ולשכור רכב לחופשה של לילה או שניים במחוזות Sussex (יש מזרח ומערב) או לקחת רכבת מלונדון לעיר תיירותית כמו Brighton ולשכור שם רכב לצאת איתו אל הכפר ( Arundel, Battle, Beachy Head ) תוך שהייה ללילה באזור.

אני לא ממליץ לנסות את זה ב Bath כי מאד תלול שם ויש אפילו נתיבי בלימה / מילוט מיוחדים בכביש הגישה לעיר. הכוונה https://en.m.wikipedia.org/wiki/Runaway_truck_ramp

kompy

New member
לונדון לסקוטלנד כנסיעה ראשונה בצד שלנו ? עדיף להתרגל באיזה מקום פסטורלי בכפר בדרום אנגליה. ההמלצה שלי היא או לנחות ספציפית בגאטוויק ולשכור רכב לחופשה של לילה או שניים במחוזות Sussex (יש מזרח ומערב) או לקחת רכבת מלונדון לעיר תיירותית כמו Brighton ולשכור שם רכב לצאת איתו אל הכפר ( Arundel, Battle, Beachy Head ) תוך שהייה ללילה באזור.

אני לא ממליץ לנסות את זה ב Bath כי מאד תלול שם ויש אפילו נתיבי בלימה / מילוט מיוחדים בכביש הגישה לעיר. הכוונה https://en.m.wikipedia.org/wiki/Runaway_truck_ramp
אני נהגתי פעם ראשונה(עם הגה ימני בצד שמ') מלונדון(M3) לביולי(beaulieu) כשאני עורך טיולים באזור(Netley Marsh, New Forest national park) ואף הדרמתי עד סאות'המפטון. אזור מדהים וקל לנהיגה.

Ccyclist

Well-known member
אני נהגתי פעם ראשונה(עם הגה ימני בצד שמ') מלונדון(M3) לביולי(beaulieu) כשאני עורך טיולים באזור(Netley Marsh, New Forest national park) ואף הדרמתי עד סאות'המפטון. אזור מדהים וקל לנהיגה.

טכנית אפשר לעשות טיסת קונקשן לשדה התעופה של סאות'המפטון, לשכור שם רכב ולחרוש את האזור בלי לעשות את ה M3.

קשה לי להמליץ על רכבת משדות התעופה של לונדון לסאות'המפטון כי אין קישור ישיר ותדיר (יש רכבת פעם בשעה מגאטוויק אבל מלוטון או סטאנסטד מדובר בהחלפה מאד מסובכת בלונדון שכוללת רכבת, תחתית ורכבת נוספת ומהית'רו צריך להכנס עד למרכז העיר).

טוב לשמוע שמצאת את ה M3 וה M27 נוחים לנהיגה כי הצומת ביניהם נשענת על שיטת 2+2 הנתיבים כמו במחלף בן שמן ואם לא באים למצב כזה עם יתרון בייתיות זה יכול להיות קצת מפתיע.

אזור ה New Forest ואזור הנחלים שממזרח לסאות'המפטון די נוחים לנהיגה. אני מניח שלסיוט שנקרא Chichester לא הגעת - ה A27 שממזרח ל M27 מלא בכיכרות כל חצי מייל עד שני מייל.

kompy

New member
טכנית אפשר לעשות טיסת קונקשן לשדה התעופה של סאות'המפטון, לשכור שם רכב ולחרוש את האזור בלי לעשות את ה M3.

קשה לי להמליץ על רכבת משדות התעופה של לונדון לסאות'המפטון כי אין קישור ישיר ותדיר (יש רכבת פעם בשעה מגאטוויק אבל מלוטון או סטאנסטד מדובר בהחלפה מאד מסובכת בלונדון שכוללת רכבת, תחתית ורכבת נוספת ומהית'רו צריך להכנס עד למרכז העיר).

טוב לשמוע שמצאת את ה M3 וה M27 נוחים לנהיגה כי הצומת ביניהם נשענת על שיטת 2+2 הנתיבים כמו במחלף בן שמן ואם לא באים למצב כזה עם יתרון בייתיות זה יכול להיות קצת מפתיע.

אזור ה New Forest ואזור הנחלים שממזרח לסאות'המפטון די נוחים לנהיגה. אני מניח שלסיוט שנקרא Chichester לא הגעת - ה A27 שממזרח ל M27 מלא בכיכרות כל חצי מייל עד שני מייל.
לא. לא הרחקתי מערבה.
הטיול נערך בסוף השבוע הראשון של חודש ספטמבר.
בתאריך זה(לפעמים זה יוצא בסופ"ש השני) מתקיימים שתי תערוכות אספנות ושווקים.
ביום שישי, שוק לדו-גלגלי בנטלי מארש, ואילו בשבת-ראשון את ה"אוטוג'מבל" בביולי.

אגב, את תרגולת הנהיגה עשיתי בתוך השטח השיפוטי של הית'רו במשך כ-20 דקות, לפני שהחלטתי לצאת אל הדרך.

נערך לאחרונה ב:

Ccyclist

Well-known member
לא. לא הרחקתי מערבה.
הטיול נערך בסוף השבוע הראשון של חודש ספטמבר.
בתאריך זה(לפעמים זה יוצא בסופ"ש השני) מתקיימים שתי תערוכות אספנות ושווקים.
ביום שישי, שוק לדו-גלגלי בנטלי מארש, ואילו בשבת-ראשון את ה"אוטוג'מבל" בביולי.

אגב, את תרגולת הנהיגה עשיתי בתוך השטח השיפוטי של הית'רו במשך כ-20 דקות, לפני שהחלטתי לצאת אל הדרך.

האם כדי להגיע מהאחד לשני נסעת דרך העיר סאות'המפטון וכביש ה A33 כולל גשריו הרבים או דרך ה M27 והפיצול הכפול של הצומת עם ה M3, פיצול שבו הנתיבים הימנים הם ה M27 והשמאליים הופכים ליציאה ל M3 ? צריך טיפה תעוזה להגיע לנתיב השלישי "מהמדרכה" בסביבה חדשה.

ברוב המחלפים של הכביש יש כיכר עליונה, שיותר אינסטינקטיבית עבורי. ממה שאני רואה בארץ יש שיטה של יציאה אחת ימינה ומייד פיצול לשני כבישי גישה - ימינה ושמאלה (בגשר או מנהרה מעל או מתחת לכביש הראשי). השיטה בארץ מוכרת לי ממקומות מסויימים בספרד וצרפת אבל היא פחות אינסטינקטיבית מהכיכר ואני בטוח שנתקלתי בדוגמאות של כביש גישה דו כיווני (מופרד) שכדי להגיע ימינה היה צריך לנסוע בלולאה שפונה שמאלה ולהיפך.

בסאות'המפטון יש מפגש אופנוענים במרכז העיר כל יום חמישי במהלך הקיץ.

kompy

New member
האם כדי להגיע מהאחד לשני נסעת דרך העיר סאות'המפטון וכביש ה A33 כולל גשריו הרבים או דרך ה M27 והפיצול הכפול של הצומת עם ה M3, פיצול שבו הנתיבים הימנים הם ה M27 והשמאליים הופכים ליציאה ל M3 ? צריך טיפה תעוזה להגיע לנתיב השלישי "מהמדרכה" בסביבה חדשה.

ברוב המחלפים של הכביש יש כיכר עליונה, שיותר אינסטינקטיבית עבורי. ממה שאני רואה בארץ יש שיטה של יציאה אחת ימינה ומייד פיצול לשני כבישי גישה - ימינה ושמאלה (בגשר או מנהרה מעל או מתחת לכביש הראשי). השיטה בארץ מוכרת לי ממקומות מסויימים בספרד וצרפת אבל היא פחות אינסטינקטיבית מהכיכר ואני בטוח שנתקלתי בדוגמאות של כביש גישה דו כיווני (מופרד) שכדי להגיע ימינה היה צריך לנסוע בלולאה שפונה שמאלה ולהיפך.

בסאות'המפטון יש מפגש אופנוענים במרכז העיר כל יום חמישי במהלך הקיץ.
את כל הנסיעות בין המקומות העדפתי לעשות בדרכים הכפריות.
לסאות'המפטון(סיבוב בנמל בשעת ערב וארוחה במסעדה) נסעתי דרך ה-M3.
את מפגשי המעגלים בכל יציאה/מחלף מצאתי נח לשימוש ועדיף צומת.
בחלק מהדרכים(בעיירות) נפגשתי גם במעגל תנועה אשר היה בקוטר של לא יותר מ-2 מטרים וסבב עמוד תאורה/טלפון/חשמל.

Ccyclist

Well-known member
בעמוד 2 של הפורום יש פוסט שביקשתי בו מנהגים שנהגו בחו"ל להשוות לתרבות הנסיעה בארץ. מעולם לא נהגתי בישראל ולפני הקורונה הייתי אמור לבוא לחופשת נהיגה שתידחה עד אחרי המגיפה. האם תוכל להשוות מבחינת התנהגות נהגים? אני עושה את הקיץ באנגליה והחורף בספרד אז אין לי בעיה לנהוג בצד ימין (כולל ברכב בריטי עם הגה בצד הימני בשני החורפים האחרונים).

האזורים שהתמקדת בהם סביב סאות'המפטון נחשבים לאזורים די יוקרתיים שמי שעובד בעיר אך לא רוצה לסבול מהבעיות שלה מתגורר בהם במקום בפרברים שבתחום העיר. הנהיגה שם תואמת את המעמד. נשמע שנהגת ביניהם דרך סאות'המפטון עצמה, אז שם אולי נתקלת בנהיגה יותר עירונית ורגילה בייחוד אם היית באחת משעות העומס שה A33 עמוס לעייפה ובמקום 5-10 דקות לוקח חצי שעה לנהוג בו. בפורוסמות' יש תופעה דומה עם כביש הגישה הראשי שלה. התיכנון של חיבור ראשי אחד לאוטוסטרדה יוצר פקקים כאלו.

kompy

New member
הכלל העקרי בנהיגה בכביש דו-סטרי, הנהג נמצא לכיוון מרכז הכביש.

נערך לאחרונה ב:
למעלה