HelterSkelter1
New member
מצטער
אני באמת לא מנסה לפגוע או משהו, אבל כתבת פה כמה דברים ממש לא נכונים, בלשון המעטה, וגם סתרת את עצמך לא מעט: "או מוסיקה קלאסית שאינה קפואה בימי גאוס בסוף המאה ה- 19." "הייתי רוצה לשמוע כיוון רומנטי-קלאסי (כמו גריג, סינט סאנז או צ'יקובסקי) עם כלים חשמליים מודרנים גיטרות, מלטרונים, באסים, אורגן חשמלי וכו'." אני לא מבין גדול במוסיקה קלאסית, אבל אני מתעניין ולומד לאט לאט
.מה שאני כן יודע הוא שהתקופה הרומנטית הייתה במאה ה-19, ככה שיש פה ניגוד - אתה רוצה לשמוע כיוון רומנטי-קלאסי, אבל לא רוצה לשמוע מוסיקה קלאסית (שמשולבת עם רוק כמובן) שתקועה בסוף המאה ה-19. ________________________________________________________________ "הרבה מלהקות הפרוג מנגנות רוק כבד מידי, או בלוזי מידי, או מוסיקת מעליות" אין שום ניגוד בין "כבד מדי" לרוק מתקדם. רוק מתקדם יכול להיות כבד, ומושפע ממוסיקה קלאסית לא פחות מרוק מתקדם שהוא "אינו כבד" (הנה למשל קינג קרימזון מתקופת 72-74 שניגנה רוק מתקדם כבד לפרקים, ונחשבת למתקדמת ביותר). אפשר בבקשה דוגמאות ללהקות שמנגנות פרוג "בלוזי" מדי? (חוץ ממעט מאוד להקות מתחום הג'אז רוק שנוטים לשייך לפרוג כמו קולוסיאום למשל) הרי הבלוז הוא אחד ממרכבי הרוק, ככה שיש סיכוי שישנן להקות פרוג שמשלבות גם בלוז במוסיקה שלהן - זה לא בהכרח סותר. אפשר בבקשה דוגמאות ללהקות שמנגנות פרוג "מוסיקת מעליות" מדי? ניתן להתווכח על זה, אבל חוץ מריק ווייקמן (שהוא החשוד העיקרי שלך כפי שאני מבין) אני לא רואה אף להקת פרוג "בכירה" שעושה מוסיקת מעליות (אם קינג קרימזון היו מושמעים במעלית, הרוב היו עולים במדרגות החירום
). _______________________________________________________________ "איני מסכים לקביעה הפסאודו מדעית שרוק מתקדם = קלאסי + רוק." "באוזני רוחי, קונצרט בו יש תזמורת שכוללת כלים חשמליים היא מעין אידאל פרוגי.רוב להקות הפרוג רחוקות מעולם הקלאסי, אולי רחוקות יותר מידי והן כלואות ברוק." אם האידיאל הפרוגי בעינך הוא כזה, אז אתה בעצם כן מסכים עם הטענה ה"פסאודו מדעית" שרוק מתקדם = רוק + מוסיקה קלאסית, והטענות שלך לאורך ההודעה רק מחזקות את העניין. לילה טוב
אני באמת לא מנסה לפגוע או משהו, אבל כתבת פה כמה דברים ממש לא נכונים, בלשון המעטה, וגם סתרת את עצמך לא מעט: "או מוסיקה קלאסית שאינה קפואה בימי גאוס בסוף המאה ה- 19." "הייתי רוצה לשמוע כיוון רומנטי-קלאסי (כמו גריג, סינט סאנז או צ'יקובסקי) עם כלים חשמליים מודרנים גיטרות, מלטרונים, באסים, אורגן חשמלי וכו'." אני לא מבין גדול במוסיקה קלאסית, אבל אני מתעניין ולומד לאט לאט