לניר

לניר

ניר היקר אתה צודק במה שאתה אומר שאלימות לא תפתור שום דבר אבל תסכים איתי שהמון דיבורים לא עזרו ושום שיחות לא עזרו אז מה נשאר לעשות? אלימות היא לא הפתרון, נכון, אבל מה נשאר לעשות?

לניר

ניר התכוונתי שהחרדים לא בדיוק אוהבים לדבר כי אתה רואה שלא יצא כלום מזה. לא שאני מאשים רק את החרדים. גם החילונים אשמים שהם אטומים. אבל עדיין החרדים לא רוצים להקשיב ולדבר ועושים הפגנות אז מה נשאר כדי לפנות אותם?

Nire

New member
אחי אתה נראה לי עם כוונות טובות אבל

אין שום סיבה לפנות מפגינים, מפני שזו זכותם על פי החוק במדינה דמוקרטית להביע את דעתם, וזהו דבר נכון וצודק. אני מניח שאתה מתכוון לישיבת ``שאגת אריה``, אבל מלבד ההפרעה לשכנים (שטופלה כמדומני) גם זו הבעה לגיטימית לחלוטין מכל הבחינות של ציבור מסויים מלבד זה שלדעתי טיפשות, חולשת אופי והיגררות אחרי עושי מניפולציות כמו אורי (אני יפה???) זוהר הם אלו שגרמו לאותו המון להתלכד. אני לא מבין מדוע אתה לא מבין שלמרות הכאב שבדבר המחלוקות בחברה ובמדינה הישראלית ובעם היהודי עמוקות ואמיתיות, ולא מדובר בסתם בעיה שאלימות או אכיפה פיזית תוכלנה לפתור- מלבד הפרות חוק בהן מטפלים. החרדים לא מוכנים להקשיב מפני שהם מבינים שמדובר במאבק לחיים ולמוות על נשמת אפו של העם היהודי- הדורות הבאים יקבעו אם העם ה י ה ו ד י יחיה או ימות, ואם נרחיק ראות נוכל להבין ואף להזדהות עם ההסתגרות העיקשת, הפנאטית, החולה, המסוכנת ולפעמים אף המגוחכת של החברה החרדית בישראל- כי מה האלטרנטיבה???

תגובה לניר

ניר אני מבין שהחרדים מנסים לאחד את עם ישראל ובאמת יש להם הרבה כוונות טובות וגם אורי זוהר יש לו הרבה כוונות טובות לנסות לאחד אבל יש בעיה אחת. אם החרדים לא מוכנים להקשיב למה שמנסים לומר להם אז למה הם עושים את זה בהפגנות שיכולות דווקא לפלג את העם כמו שאתה רואה ובהפגנות שחס ושלום יכולות להביא לפגיעות בנפש?

Nire

New member
לא אמרתי שהחרדים מנסים לאחד

גם לא אמרתי שלאורי זוהר יש כוונות טובות, למרות שבסה``כ יש לו- גם כוונות לאחד את העם וגם כוונות להחזיר בתשובה, דבר שהוא רואה כטוב. החרדים לא מנסים לאחד את העם, החרדים בחרו להיבדל מרוב העם כדי לשמור על אורח החיים היהודי והערכים היהודיים הנמצאים בסכנה חמורה. אין הפגנות ש ג ו ר מ ו ת פילוג בעם- להיפך, ההפגנות הן ביטוי לפילוג הקיים. יש לך כוונות טובות אחי אבל אתה לא מבין את המצב בארץ ואני חייב לומר לך שרעיונותיך בדבר דיכוי ההפגנות כדי למנוע פילוג משולים לנסיון להרחיק את העשן כשמתחתיו בוערת אש.

תגובה לניר

ניר אבל תסכים איתי שאי אפשר לחיות עם הפגנות ואפילו הקלות ביותר. הפגנה בדר``כ זה סימן למצב רע שרוצים לשפר אותו. החרדים לא רוצים לפתוח את הקניון בשבת אבל עדיין אני לא מבין מה זה מפריע להם הרי הם לא רואים טלויזיה לא שומעים רדיו וכל השבת לומדים ומתפללים ולא שמים לב לעולם שבחוץ. אז במקום לדבר הם מפגינים והפגנות חייבים לסלק. אתה הרי לא רוצה לחיות במצב שכל פתיחת קניון בשבת תהיה פה הפגנה וחס שלום הפגנה אלימה. ועדיין לא הצעת לי פתרון.

Nire

New member
תגובה לחמוד

אחי קודם כל ממש כל הכבוד על האכפתיות שלך והרצון שלך לשנות ולתרום לישראל. אתה באמת נשמע לי אחלה בן אדם וטוב שיש חבר`ה כמוך. ובכל זאת אתה לא ממש מבין מה אני כותב לך במאתיים ההודעות שכבר דיסקסנו את הקטע. לצערי לא אני ולא אף אחד יכולים למצוא פתרון לקרעים העמוקים בחברה הישראלית- לא פתרון פשוט שאפשר ליישם בקלות, לא פתרון-קסם. הדבר היחיד שאני חייב לחזור עליו הוא שאפשר וצריך לחיות עם הפגנות, לא רק הקלות אלא גם הרגשיות והמיוסרות והזועמות ביותר, מפני שהיותן כאלו מעיד על עומק המחאה של המשתתפים בה- הפגנות אלימות אכן מפוזרות על ידי המשטרה, אבל זכותם המלאה של החרדים להפגין נגד פתיחת קניונים בשבת ולמרות דבריך על חוסר הקשבתם המחנה החילוני לא קשוב יותר לנסיונות ההשפעה של אותם חרדים אלא מכנה אותם- ובצדק- כפייה דתית, כך שהביקורת שלך כלפי החרדים ורצונך המוטעה לפזר אותם באלימות קלה לא נראים לי במקום.

תגובה לניר

ניר סוף סוף אני מסכים איתך שהפגנות הן בסדר כי באמת זאת השיטה היחידה. אבל מה יקרה אם בהפגנות תהיה אלימות קשה ויהיו הרבה נפגעים?

למעלה