לניצנוץ

אהליבמה

New member
לניצנוץ

נצנוץ, הגבתי על מה שכתבת לי, אבל משום מה יש לי הרגשה שלא תחזרי עמוד אחורה, אז רק הסבתי את תשומת לבך... (וסליחה על הבלאגן, הרי כמובן על הסדר צריכים לשמור... ``-) שמתי את הכתובת של ההודעה בקישור המצורף

נצנוץ

New member
את מתוקה :)

וכמובן שחזרתי אחורה לקרוא. חכיתי לתגובתך. וגם שמחתי מאוד לקרוא אותה. עכשיו השאלות יותר ברורות, כי בהודעה הקודמת שלך רק רימזת על קושי להרגיש את אלוקים למרות קיום המצוות ולא היה ברור שיש כאן שאלות יסודיות לגבי מציאותו של אלוקים בכלל. אבל עכשיו זה ברור, ואולי בזכות זה פחות ``אפספס`` אותך בהמשך. נדמה לי שאם לוחצים ליד ההודעה שכתב מישהו עם הלחצן הימני של העכבר, מופיע חלון עם כתובת האי-מייל של אותו כותב. נדמה לי, תנסי. ואז אני מציעה שאם בא לך, תנסי לנסח מהתחלה את השאלות הבסיסיות ביותר שיש לך ותשלחי לי אותם בקובץ וורד רגיל (כי האי-מייל שלי גר בברוקלין ולא מבין עברית...). כדאי לפעמים לכתוב את כל השאלות שעולות לך בראש כשאת חושבת על אלוקים. אפילו אם זה מאה. כמובן שלא ניתן לענות על כל כך הרבה שאלות בבת-אחת, אך מתוך התבוננות שלך ושל אחרים ברשימת השאלות, ניתן להתחיל להבין מאיפה -באמת- נובעות השאלות, כי כפי שכבר אמרתי, אני מאמינה שרק לעתים רחוקות מאוד, מאוד השאלות באמת נובעות מכך שאין תשובות המניחות את הדעת המסבירות את מציאותו של אלוקים בעולם, ובד``כ השאלות באמת מראות על קושי ``לקבל`` את כל התשובות, אפילו ההגיוניות ביותר וזה בגלל דברים עמוקים יותר ברגש ובעולם הרוחני. טוב, זה סתם פילסוף. תתעלמי. אשמח אם תכתבי לי ואשמח אם איכשהו איזו מילה שאומר או אכתוב לך יעזרו לך באיזו דרך.

למעלה