לנחושתן

ציפלה

New member
לנחושתן

נראה לי שהתכוונת לשאול את הרופא. מכוון ולא ציינת "שאלה לרופא" יתכן שזה לא ימצא את שאלתך. נחושתן, אני מבחינה שנושא ההשתלות מטריד אותך. האם היית רוצה להתכתב עם מושתל? דליה

נחושתן

New member
לדר´ ברק (תודה לדליה)

השתלת אונותו - האם השתלת אונות לא מסוכנת יותר? למה בארץ לא עשו עדיין השתלת אונות?

תשובה: השתלת אונות!

הסיכון בהשתלת אונות אינו רב יותר לחולה ה- CF, בהשוואה להשתלת ריאה מן המת. קייימת מידת סיכון מסויימת לתורם - כגון כאבים, מהלך ההרדמה וכדומה. אך חשוב להדגיש שלאורך זמן תפקודי הריאות נשמרים כמו לפני הניתוח - אצל התורם. השתלת אונות מן החי מחייבת מיומנות של כירורג חזה. עם זאת קיים אישור של משרד הבריאות - בארץ - למספר מרכזים רפואיים בארץ לבצע ניתוחים מסוג זה. מדוע לא מבוצע ניתוח זה בארץ? קרוב למדי שהתשובה משולבת ממספר גורמים. הרצון לתרום אונות ריאה מתורמים חיים אינו רב מחד, ומאידך התורמים מעדיפים לפנות למרכזים בחו"ל, שלהם נסיון רב בהשתלות מסוג זה. הנסיון בארץ בהשתלות ריאה מן המת היה מועט ביותר לפני מספר שנים, והיום יש נסיון עם אחוזי הצלחה השווים להצלחות במרכזים אחרים בעולם. כולנו תקווה שעם הזמן יצטבר בארץ נסיון בהשתלות אונה מן החי עם הצלחה דומה. בברכה פרופ´ יעקב יהב, ד"ר אשר ברק יחידת CF ארצית, תל השומר.

cafesito

New member
ישנה אפשרות עריכה בממשק הניהול

פשוט מצמידים כותרת אחרת ומתחתיה את השאלה, או מצרפים לשירשור אחר של פניות לרופא. אין צורך לפתוח נושא חדש ודבילי כזה...

ציפלה

New member
לאורן מדליה אור

מה אוכל אותך? למה אתה חייב להתנסח לא יפה? האם משכנתא לחולי CF זה נושא "דבילי"?

נחושתן

New member
סליחה שאני מעתרב בויכוח

יכול להיות שמה שאוכל את קפסיטו זה המשפרט הבא? "לא הבנתי אותך. האם תשובתך היא בדיחה הלומת אלכוהול "...נדמה לי שגם את פישלת בניסוח...

cafesito

New member
דווקא במשכנתא התייחסתי בשיא

הרצינות. נושא חשוב ולכן עניתי. מי שנראה כאילו משהו אוכל אותו זו מנהלת הפורום...

ואם מותר לי להתערב...

תמיד, כאשר מתחילים בפורום חילופי דברים ב"רמה הזאת" מתחזקת בי ההרגשה שמדובר בפורום "משפחתי", טעון ברגשות חמים, ולא ממש אנונימי. לדעתי, וזו לא הפעם הראשונה, אנו קוראים לפעמים את ההודעות בריפרוף ומגיבים מידית, ואז, לעתים, מפספסים את הכוונה. לפעמים מפספסים כוונה להתבדח ולפעמים מפספסים את הנושא לדיון. אני מציעה לעשות CUT, ולהמשיך הלאה...ואנא, בלי תגובות לתשובתי (חוץ מסימן
בנושא, למשל), כי אחרת באמת נושא שולי יהפוך להיות מרכזי, וחבל... שבת שלום(!) לכולנו

למעלה